dilluns, 8 d’agost del 2011

Incendis al Twitter

Des de fa poques setmanes utilitzo el Twitter per mantenir-me al dia del que passa amb els incendis.

Fa uns anys hi havia una web (ja no recordo el nom) que, si no ho tinc mal entès, portaven els del GRAF i explicaven els diferents incendis que hi havia per Catalunya. Posteriorment se'ls va rellevar d'aquesta tasca informativa del dia a dia perdent-se la informació especialitzada a curt termini i quedant-nos sols amb la “sala de premsa” que explica alguns dels serveis i activitats per a periodistes i no per als del ram.

Però amb el Twitter i el Facebook he descobert que hi ha gent amb voluntat informativa dels serveis que envolten al Cos de Bombers.

Al Facebook pots seguir força coses amb els de Borges Blanques, Terrassa, Tarragona... a nivell més particular el Suso i molts d'altres. Pengen vídeos, referències a articles de diaris, fotos d'activitats, pràctiques... és prou interessant.

Twitter però té l'avantatja de la seva immediatesa, cada cop hi ha més gent amb Twitter al mòbil! fins i tot les empreses i les administracions l'utilitzen com a canal habitual d'informació.

A Twitter pots trobar a gent del GRAF, per exemple al “gran gurú” amb explicacions de com van evolucionant els vectors que influeixen en el futur desenvolupament de l’incendi… aquí un parell d'exemples:

Dos dies sense ploure i ja comencem dinàmica d petits focs al sud i litoral. Res gran (fins 3 ha). Però significatiu.

A partir d demà mes tempestes. Es el k anomenem episodi d campanya. Lo k passi deixarà definit el juliol i sabrem k ens espera.

altra gent que dona informació dels incendis:

incendis incendisforestals 
RT @Meteoreusnet: Aquest matí petit incendi per llamp a una urbanització de Tarragona. El xàfec posterior ha ajudat a apagar-lo. #incendis

ADF172 ADF Serra de Marina 
 por incendis
Dissabte 4 de Juny: Simulacre d'#incendi forestal al Maresme centre, hi participaran #ADF#Bombers Mataró i bombers Arenys.

bombersorganya Bombers Organyà 
Accident greu de trànsit al pont de la Palanca de la Seu d'Urgell ves.cat/aIr_ #bomberscat

També s'hi penjen fotos de l'evolució dels incendis...

Altres tenen caire més històric:
Apagafocs Histories de Bombers 
15/6/1982: Signatura de conveni entre l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat sobre la col·laboració en la gestió del Cos de Bombers.

Apagafocs Histories de Bombers 
Tal dia com avui: 4/6/1996, amb el Decret 176/1996, de 4 de juny, s'aprova el Reglament de l’Escola de Bombers de Catalunya. 

Si volem trobar informacions sobre incendis haurem de buscar: #incendi #ADFcat #Bomberscat o incorporar-los com a “hashtag” si volem que els seguidors dels incendis trobin allò que escrivim...

També hi ha la informació "reglada" dels propis departaments de la Generalitat.
gencat premsa

gencatpremsa Catalunya
Tuits de premsa
http://premsa.gencat.cat 
La sala de premsa dona informació de tota mena, i la relativa als incendis és a compta gotes:
gencatpremsa gencat premsa
Protecció Civil activa l'alerta del Transcat mentre es faci el transvasament del camió accidentat a Fogars de la Selva http://bit.ly/jvpPfQ







emergenciescat
Barcelona. Catalonia
Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.
Premsa: premsa.protecciocivil@gencat.cat http://www.gencat.cat/emergencies


son els de Protecció Civil! I expliquen simulacres, activacions del Transcat, nous Plans d’Emergència... i amb aquest em dono conta que tot això ja no depen de Bombers i expliquen coses com:

emergenciescat EmergènciesCatalunya

CONSELLS PROTECCIÓ CIVIL: #revetlles No llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses, ni tampoc en aglomeracions de persones

El més curiós, però, és que tothom està a la xarxa donant informació sense parar. Finalment i des de mitjans de juliol tenim @bomberscat, més val tard que mai, ja us trobavem a faltar.


Bombers. Generalitat
 @bomberscat Catalonia
 Bombers. Generalitat
 Controlat l'incendi de vegetació de Vallfogona de Riucorb (la Conca de Barberà)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt interessant!
Al Facebook hi ha un grup que es diu "CAMPANYA FORESTAL 2011", està bé, però solament es parla d'incendis forestals.
Jo estic al twitter desde fa poc i la veritat es que va molt bé, ja que a mi també m'agrada saber què esta pasant al moment, almenys a la meva regió. Tot i així, crec que es podria millorar.

Jose Parada
Bomber Voluntari Caldes de Montbui
(Secció Juvenil)