dilluns, 25 de setembre del 2023

que ja ens arriba la tardor

Fa uns dies escoltava la ràdio i tot era al voltant de la tardor. Demanaven cançons de tardor. Collons, no sabia que n'hi havia. Al final la gent proposava cançons melòdiques, més o menys tristones. La tardor a can bombers no és exactament una història trista, però tampoc d'amor.

La tardor a nosaltres ens hauria de comportar serveis de pluja (com els darrers a Terres de l'Ebre), els boletaires perduts, també les primeres xemeneies amb problemes i les calderes mal regulades. De tota manera el canvi d'estació no ha estat exactament com esperàvem a priori.
Un primer incendi forestal a la zona del Gaià, al Tarragonès, i també a Riudecanyes, Baix Camp, ens recorden la important sequera que patim. Sequera també en idees i recursos de la casa.

Els propers mesos a més de perdre una part important de la llum del dia (al desembre tindrem només 9h de llum) seguirem perdent equips d'aire i arrossegant els vells Atego (per molt bé que vagin de motor). Per cert, trigarem a tornar a tenir camions com aquests. Els BRP Atego són gairebé tant difícils d'oblidar com els MB1222.
Foto a l'ISPC d'abril de 2023
Fa uns dies vaig estar a Cerdanyola, allí hi havia aturades les noves autoescales, entre elles la de Lleida. Que esperen? No sé, segurament que caduqui la garantia per enviar-los als parcs. Som una organització lenta, molt lenta. Segurament deuen esperar que arribi algun generador, llum o qualsevol equipament secundari. Però allí estan, parats. Igual com els contractes i licitacions de manteniment de molts equips que ens són necessaris. Detectors, equips d'aire, nivells 3, equips de calefacció de parcs, compressors, i moltes de les màquines a motor que són ATEX i treballen en condicions extremes.
Així que la tardor, com dèiem, és aquell període on perdem llum. On perdem camions, perdem equips... i ens quedem poc a poc sense moltes eines de treball. Anem cap a l'hivern, època fosca. La primavera? Ni idea, primer preparem-nos per l'hivern.