dijous, 16 d’agost del 2012

Què en farem del Gassió?

 
Porto dies enfadat. Vaig estar una de les nits de les meves vacances, en que no podia dormir, donant voltes de com podia respondre a la carta que ha enviat el "nostre" Director General de bombers a un diari.

La veritat, no val la pena perdre més temps. Per molt que vulgui jo seguiré aquí fins que a mi em doni la gana (per molt funcionari que pugui ser), jo plegaré el dia que me'n cansi. Això sempre ho he tingut clar.
En canvi, els polítics estan per un temps que acabarà molt abans que el dia que jo plegui. Serà perquè algú decideix prescindir d'ell o (en els cas dels representants directes) perquè el nombre de vots faci que no obtingui el seu ascó. En aquest cas simplement algú l'ha triat per estar de forma temporal jugant a fer de "bomber".

Simplement vull deixar clar que no estic d'acord en que el "meu" Director em titlli de bomber funcionari. De la mateixa forma (encara que jo no sigui polític) també podria dir que un metge és un sanador funcionari, equiparant-lo a un curandero, a un fisioterapeuta, a un auxiliar d'infermeria o a un diplomat d'infermeria... oi que no és el mateix?

Segons la Llei de Bombers -LLEI 5/1994, DE 4 DE MAIG, DE REGULACIÓ DELS SERVEIS DE PREVENCIÓ I EXTINCIÓ D'INCENDIS I DE SALVAMENTS DE CATALUNYA. (Text refós a data 5.1.2010)- que es pot consultar a http://www20.gencat.cat/docs/interior/Home/030%20Arees%20dactuacio/Bombers/Coneix%20els%20bombers/Que%20fan%20els%20bombers/Enlla%C3%A7os/Llei_5_1994_Serveis.Prevencio.Extincio.Salva.Catalunya.pdf
Article 5.
Integren els serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de Catalunya el Cos de Bombers de la Generalitat, el personal pertanyent als serveis de prevenció i extinció d'incendis de les entitats locals, els bombers voluntaris, els bombers d'empresa i el personal a què fa referència la disposició addicional tercera. 
Article 6.
El personal de què estan dotats els serveis públics de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de Catalunya pot ésser professional o voluntari, sens perjudici del que estableix la disposició addicional tercera.
Disposició addicional Tercera.
Els serveis de prevenció i extinció d'incendis de la Generalitat es poden dotar de personal tècnic especialitzat, destinat a acomplir tasques de suport i ajut al Cos de Bombers, el qual personal té caràcter de laboral i, si s'escau, ha de superar els cursos de capacitació que siguin establerts. 
Simplement, un bomber funcionari serà moltes coses, menys un bomber de la Generalitat.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

otras! em sap mol greu que no hagis pogut dormir una nit, perquè et diguin que ets un funcionari, i els treballadors que s'ha ham anat a l'atur, i no troben feina per a mantindre la família, aquests si que porten moltes nits sense dormir, i no els preocupa si són, peons!

Anònim ha dit...

A tu pel que veig no et preocupa ser un capullo

Pablo Castro ha dit...

En la wikipedia de momento campa la terminología latina bomberil. Y para ellos profesional es sinónimo de competente, y los voluntarios no quieren ser excluidos de ese calificativo, obviamente.

Osea que en cada sitio nos peleamos por las palabras a nuestra manera. A mí funcionario no me parece especialmente peyorativo. Si trabajara en un mostrador me afectaría más el matiz, de bombero no.

Jordi ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Alfons Tormo Vilà ha dit...

Pablo, no es d'aixo del que s'esta parlant. I la wikipedia oblidala, no es una font fiable per la majoria de les coses.

Anònim ha dit...

Jordi,ja li has dit tot aixo al teu papa perque et defensi al diari,corre,corre, dili, dili .Per cert al teu curro,segurament no cobres ni 7€ la hora,despres d'impostos.Mercenari,millor que profesional? Ho dubto,cabessudo.

El bloc del Marc ha dit...

Sincerament, crec que en aquesta casa, hi ha temes més urgents a solucionar que si un bomber és "professional" o "funcionari"...
Marc F. - Matadepera.

Miki ha dit...

Mira tú por donde, en la wikipedia, dice del voluntariado, que por definición NO COBRAN POR SU TRABAJO.

Aquí lo puedes leer:

http://es.wikipedia.org/wiki/Voluntario

Creo que los voluntarios os equivocáis cuando mezcláis el concepto profesional con profesionalidad. Yo soy bombero profesional, porque aprobé una oposición y mi PROFESIÓN, con lo que me gano la vida, es trabajando de bombero.

Intento hacer mi trabajo con la mayor profesionalidad, seguramente en intentar hacer el trabajo con profesionalidad, coincidimos muchos profesionales con muchos voluntarios.

En lo que no estoy nada de acuerdo es que los voluntarios puedan actuar como primera salida de un servicio, y no como apoyo a a estos servicios:
Primero porque NO ES VUESTRA PROFESIÓN, por mucho que os guste hacerla y segundo porque el tiempo de respuesta que podéis ofrecer no es el que la población se merece respecto a los impuestos que paga.

Si encima os dedicáis a cobrar por los servicios, con un control de las horas más que discutible (mirar ejemplo de Oliana), en negro, jodiendo al colectivo profesional cuando ellos deciden no hacer horas para presionar por las responsabilidades de Horta, os plantáis y no vais a Rasquera para conseguir la vergüenza de lo que os han dado este verano, y encima os ofendéis porque la gente de la calle se entera de que no sois tan voluntarios como queréis hacer creer, nunca vais a tener mi apoyo ni el de la mayoría de bomberos profesionales de Catalunya.

Anònim ha dit...

Que me la suda cobrar!!!!no us entereu,ni funcionaris ni profesionals,que aixo no em pica,que volem un reconeixement,voluntari amb drets i deures collons

Mazur ha dit...

Miki, com diu l'Alfons en un pàrraf mes amunt: "..., no es d'aixo del que s'esta parlant. I la wikipedia oblidala, no es una font fiable per la majoria de les coses".

Alfons Tormo Vilà ha dit...

No estem discutint sobre la professionalitat d'uns i altres.

El problema el tenim en que des de fa no massa temps, i segurament induït per interessos que no arribo a entendre, s'està parlant de "bombers funcionaris" com a doble qualificatiu, per una banda per desmerèixer als bombers professionals (terme expressat a la llei de bombers) i com a reivindicació d'un cert estatus (que no s'ha negat mai) als bombers voluntaris.

A partir d'aquí ja es barregen coses com si els bombers voluntaris han de cobrar o no, si això s'entén dins els termes en que ho fan, si estan tant preparats com els bombers professionals i alhora hi ha gent que compara comportaments poc ètics tant d'alguns dels bombers professionals com d'alguns dels bombers voluntaris.

En definitiva que per defensar a uns hi ha gent que acaba atacant als altres.

Sigui qui sigui, quan es fan les coses malament cal assumir-les, aprendre dels errors i després millorar. Aquesta és en part la filosofia d'aquest bloc.

El bloc del Marc ha dit...

Miki,
A mi el que digui la wikipedia sobre els voluntaris...sincerament ni m'interessa! Una cosa és un voluntari i l'altra un "bomber voluntari". A TOT el món, els bombers voluntaris reben compensacions econòmiques per la seva feina.
La Llei 5/1986 de 10 de novembre de Cossos de Funcionaris de l'Administració autonòmica va crear el Cos de Bombers de la Generalitat, per tant, us agradi o no, per Llei sou funcionaris.
I l'article 17, del Decret 246/1996, de 5 de juliol, del Reglament de Bombers, reconeix el dret a rebre compensacions econòmiques. Per tant, res ni il·legal, ni al·legal.
I em sap greu dir-ho, però les coses són així, t'agradi o no. I qui està equivocat ets tu, criminalitzant novament els bombers voluntaris.
Si no t'agrada, quan ens trobem en un foc, ordena al comandament que et rellevi, o que ens rellevi a nosaltres, perquè amb gent com tu, jo no m'atreveixo a confiar la meva seguretat, ni la de la gent que intento ajudar.
Marc F. - Matadepera

Anònim ha dit...

Hi ha vosaltres hos agradi o no,no sou voluntaris.jo entenc q soc funcionari i profesional.i tu ni ets funcionari,ni profesional i menys voluntari.ja que cobres.no hem fico si ets millor o pitjor q jo.no mes dic lo que hi ha i es la veritat.aixo es indiscutible.
Miquel

Anònim ha dit...

Hola Miki:

Només et diré una cosa: espero no tinguis mai un accident ja que no desitjo mal a ningú, però m'agradaria recordar-te, que si algun cop tens un accident amb la teva família entre la Seu d'Urgell i Balaguer , potser desitjaràs amb totes les teves ganes, que un voluntari faci una primera sortida, tant ràpid com pugui, i que vinguin a buscar-te, ja que en aquests 105km no trobaràs ni un parc de funcionaris.

Si et trobessis en aquesta situació potser no atribuiries tota la culpa als voluntaris i podries plantejar-te que no solament es culpa d'ells, sinó que també és culpa de qui els organitza i regula.

Anònim ha dit...

Si ets professional, quant vas entrar a la casa suposo que tenies clar que entraves en un model mixt de funcionari i voluntari, en tot cas podrem discutir si la paraula voluntari es la mes adient, però en cap cas el col.lectiu voluntari ha d'estar cada dia responent a comentaris com el teu, la compensació econòmica hi ha sigut sempre abans i tot de que existissin els bombers de la generalitat, de la mateixa manera que als funcionaris us permeten fer hores fora de la casa i cobrar-les, hem fa gracia que critiquis que als voluntaris rebin una compensació per fer la seva feina,si quant vas entrar no t'agradava aquest model podies haver-te pensat d'entrar, crec que teniu molts altres problemes ha resoldre, i comença a cansar que l'únic problema que teniu sigui en contra del col.lecitiu voluntari, Miquel, que tu discuteixis que la majoria no siguem voluntaris ja te gracia...... dubto molt que tu facis res per la causa! per-tant estiguet de criticar a la resta i mire't mes el teu melic.

Ezequiel Moreno Diaz ha dit...

No enteneu res:
Bomber funcionari no es una definició exacta per definir als bombers Professionals, ja que esteu excloent als bombers Laborals, que actualment encara tenim uns quans distribuits per Catalunya i ells no son ni Funcionaris ni Voluntaris, però, si son Bombers Professionals, aixi que feu el favor de no exclourels i anomenar-los com diu la llei "PROFESSIONALS". Que no te res a veure amb la professionalitat del Bombers, siguir Voluntari o Professional.
Bomber Voluntari tampoc es una definició prou bona, ja que cobren, però, la llei ho contempla hi no els podem anomenarlos de cap altra manera.
Aixi que aclarit tot això, feu el favor de no ser tan poc respectuosos els uns als altres, hi al qui no li agradi aquest blogg, que no el miri.