dimecres, 1 d’agost del 2012

tecnologia bomberil

Vull donar les gràcies al Jordi Vidal per haver estat més de 10 anys construint el SIGBombers. Des del primer dia ha estat buscant solucions imaginatives per tal d'adaptar el programari i les bases de dades al rústic i rudimentari sistema informàtic i de connexió a la xarxa dels ordinadors del cos de bombers.

Fa poques setmanes vaig veure un missatge a l'obrir el "Citrix" on donava les gracies a la gent que durant tot aquest temps li havia anat aportant suggeriments i millores al sistema.
Ell no ha de donar les gràcies. Nosaltres les hi hem de donar a ell. Des de fa més de 10 anys sabem on tenim els vehicles, com es mouen, com localitzar-los. Entre molta gent ha anat introduint adreces, hidrants, punts d'interés...S'han incorporat mapes a diferents escales i toponímies per tal de ser utilitzats en un grapat de situacions.

També he pogut saber que la Generalitat ha licitat uns 9.000.000 € en fer un programari nou (software) per substituir l'actual GIS. Pel que sembla l'empresa ha preguntat quina és la capacitat d'entrada de dades a les línies dels parcs (és irrisòria). Ha al·lucinat. Portem molts anys utilitzant les dades via ràdio (RESCAT) tant per enviar des dels vehicles com als parcs, per tal de minimitzar el pas de dades pel coll de botella que és la línia telefònica del 99,9% de parcs de Catalunya.
Segur, això també ho explica gent que en sap molt més que jo, perdrem prestacions amb el nou soft que instal·laran no se sap quan. I tal com van les coses, els vells i obsolets ordinadors que disposem als parcs han de durar molts i molts anys i possiblement no puguin soportar un nou programa. Porten windows XP, office XP (2003), explorer 6.x, i res de Firefox, ni Chrome... i amb prou feines disposen d'una mísera placa de RAM.

Jordi, moltes gràcies per la feina feta. Nosaltres els usuaris hem treballat molt a gust amb la teva petita joia.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Alfons:
Bon dia, ja pots treure un altre escrit, aquest que es un dels escrits més intersesans que has fet, com que no hi ha carnasa entre els teus màxims seguidors, passara a ser un dels menys llegits.
Aquets fils també son prou interesant, i agrair la bona feina a un company demostra la teva gran sensibilitat per la teva feina.
Felicitats i segueix així, no tots necesitem carnasa.
Angel

JoanRomaSalvó ha dit...

No fotis que el SIGBombers desapareix tal i com el coneixem!!!

M'adhereixo al teu agraiment per la feina d'en Jordi.

M'hi jugo un pèsol que hi perderem moltíssim si al final aconseguim "veure" la futura eina.

Pablo Castro ha dit...

He dejado una pequeña réplica aquí: http://www.espaibombers.cat/el-gis-bombers-actual-t357.html

Saludos.