divendres, 25 de març del 2011

Involució negativa

Després de molt temps anant enrere com els crancs, mirar-nos al melic, “oh, que bons que som”, “si és que mirant el que tenim, els altres estan pitjor”. Sembla que els últims fracassos de la casa (no cal anomenar-los, al final em direu que sóc un pesat, que sempre dic el mateix) conjuntament amb que hi ha gent que els recorda que cal tocar de peus a terra, alguns “éssers superiors” s’han posat a treballar. Oh, cielos! Algú haurà de fer un entrenament específic, per arribar a dijous viu! –recordo que trobar un tècnic en divendres és l’equivalent bomberil a trobar una agulla en un paller-

Dic involució, perquè portem molt temps anant a pitjor. Dic negativa perquè tot i anar millor que fa pocs mesos encara no hem arrancat del tot, no hem aconseguit cap objectiu nou. Hi ha gent que s’ha despertat d’una llarga hibernació i comença a treure’s les lleganyes de sobre, altres però es segueixen mirant el melic, o el cul pelat.

Va, us explicaré unes quantes anècdotes de la RELL...
L’últim cap de setmana es va inaugurar l’heliport que hi ha al costat del parc de bombers de Lleida. Va assistir-hi el Director de Bombers, que no conec personalment, i casualitats de la vida, l’home a l’acabar l’acte havia d’anar a la Cerdanya, però com era tard un caporal del parc de Lleida el va convidar a dinar, a ell i al xofer. Que fort, m’ho va explicar un tècnic uns dies després, amb una frase semblant a la de “Després de parlar malament dels de dalt, imagino que serà per casualitat, però el Director va dinar al teu torn, potser et buscava...”

Una altra, l’últim “infobombers” parla de que estan millorant els plecs de condicions dels camions... veus? Potser si que hi havia alguna cosa que no rutllava be...

I una altra. Potser aquesta és molt de Lleida, però dins la MD s’ha fet una jornada explicant alguns serveis de la Regió amb presència d’amoníac. I s’ha aprofitat per a que els parcs vegin la càmera tèrmica, com funciona i l'aplicació en fuites.

L'última és una crítica. Després d’uns dies sense guàrdies, ahir em trobo al parc de Lleida que hi havia formació dels DEA, amb gent dels parc del voltant. Tots de guàrdia. Formació programada a corre cuita, amb la disculpa prèvia de gent de la Regió per la gens planificació i rigidesa del format. Em sembla be que finalment es comprin aquests equips i que es formi a la gent, però: No es pot tenir formadors habilitats per al DEA (24?) on molts no son sanitaris, quan a la casa hi ha bastants infermers fent de bombers o al GEM. Perquè ho dic? Sols cal assistir a una classe i veureu. No hi ha color. Pel matí la teoria me la va donar un bomber (habilitat –o això diuen) i per la tarda la pràctica de DEA amb un infermer (que era Bomber voluntari de la REMS) i quina diferencia! Noi, felicitats! Al sortir tots coincidíem, per la tarda vàrem aprendre moltes coses, pel matí vam perdre el temps. Per cert escriuré directament a l'Escola parlant d'aquest tema.

Ah, i se m'oblidava. Ens van passar un formulari (l'enèssim) demanant-nos un munt de dades personals. Que ningú ha sentit a parlar de la Llei Orgànica de Protecció de dades? A veure si al final algú us farà una denúncia i us clavaran una multa d'un grapat de pasta. Jo no la faré, però aneu amb compte! Hi ha qui no el va omplir, "ole sus cojones".

Afegeixo uns comentaris enviats per un formador habilitat que m'ha volgut puntualitzar algunes coses.
Gràcies.


A RETE i a la RET la formació del DEA ha estat Voluntaria amb prioritat dels bombers dels parcs que se reparteix l'equip, després de l'estiu tindrem un altra tanda d'equips i de formació. Tots els instructors que donen aquesta classe han de tenir una titulació que no la dona bombers, la dona el Consell Catala de ressusitacio. Tots els instructors de Catalunya estan en la seva web publicats i no tenen vinculació amb l'Institut de seguretat publica. Dins del nostre col·lectiu els que donen classes de DEA l'haurien de tenir. Jo sóc un d'ells, lo de la qualitat serà la persona i els seus coneixements i reciclat com imparteix la classe que marcarà la diferencia. El tema de dades és per l'acreditació, és el primer cop que fem un curs d'aquest homologat, sota les directrius d'Europa, per això els examens i les dades son les que demana el CCR per tramitar l'creditació. No te ho dic per res, sols per si te complementa la informació que tu tenies. L'únic que estic en contra és en l'horari, jo dono classes d'aquestes fora de bombers a metges i infermers, tambe tècnics i l'horari son 2 hores de teòrica de svb, 2 hores de practica. Dinar o deixar passar un dia com diu el CCR després 1 de teoria de SVB+DEA, 2hores de practica i l'hora final per l'examen i clarificacio de dubtes. L'ISPC per estalviar-se diners ha canviat l'horari, en tots els llocs son tots els instructors tota la jornada, el mes bo dona la teoria i els altres complementen. Però així s'estalvien 4 hores per formador. Jo ja vaig dir que no estava d'acord però la contesta va ser que no tenien diners i el CCR els havia autoritzat.
Per curiositat qui era el formador? Tambe la errada d'ells és que s'ha fet simultanitat de seus i no se podia donar resposta a tots els llocs, som uns 40 a tot el servei i teníem dies que se necessita més de 20 instructors i l'inconvenient de creuar mitxa Catalunya per 4 hores. Llavors no sé si han tirat ma de personal no titulat.

1 comentari:

Pablo Castro ha dit...

La ley de protección regula y sanciona el qué se hace con los datos recogidos, pero no prohíbe hacer formularios que yo sepa.

Siempre queda la opción de no ofrecer esos datos cuando uno entiende que no son necesarios o pertinentes.