dilluns, 13 de juliol del 2020

Caos coronaviric a la RELL

El desconfinament i "desmadre" generalitzat ja està implantat a "tutti pleni" als carrers de les nostres viles i ciutats. En la mateixa direcció hi ha l'alleugeriment progressiu de les mesures de distanciament, cautela i protecció dels parcs, del personal i del servei que ofereix Bombers a la ciutadania. A dia d'avui hi ha rebrots a algunes comarques, principalment a la del Segrià, però no és l'única. A la Segarra hi ha brot i també parcs de bombers professionals i voluntaris. Els bombers voluntaris d'aquestes comarques (Segrià, Segarra, Urgell) que treballen en un entorn depenent del sector primari, estan exposats una mica més a un possible contagi. Els professionals d'aquestes comarques, a l'igual que els voluntaris tenim el contacte social i familiar d'aquest entorn. Els del Segrià a més, tenim restricció de moviments, però quan arribem als parcs tot això canvia.
Quan arribem als parcs, si no tenim cap cas confirmat (o pressumpte), seguim sense les coi de PCR, proves serològiques ni cap altra mena de prova, però patim el confinament del company i la novetat respecte a alguna versió anterior del Pla de confinament, de que ningú de fora el parc ens vindrà a cobrir les mancances de personal i alhora que els bombers voluntaris no podran fer guàrdia presencial. I què? Això no serveix de res.
Seguim sense del ditxoses proves, seguim SENSE mascaretes a la RELL. Sembla que de la Panadella cap a l'oest no existim. Ningú ens fa cas. Però el pre-confinament fa que per anar a Mollerussa, que està a escassos 10' calgui fer una cua de 50' per passar el control de Mossos. Tenim la ciutat confinada i rodejada de policia. Hi ha controls a l'entrada de l'autopista, a la sortida direcció Osca, a la de Vielha, a la de Barcelona i a la de Tarragona. I un grapat de sortides més tancades.
Aquest cap de setmana han posat una nova carpa, i ja van dues unitats addicionals. Una a l'Hospital Arnau i una altra al CUAP del centre de la ciutat. Però a Bombers seguim sense cap mesura adicional de control, de vigilància ni de "suport" per part de la Casa. Avui m'esteu fallant molt. Feia setmanes que escrivia parlant de les coses ben fetes pels nostres gestors bomberils, però avui crec molt sincerament que des de fa 10 dies ens estem quedant enrere, que anem tard i fins que no es tanqui un parell de dies el parc de Lleida (o algun altra de la demarcació) això no canviarà.
Insisteixo, no tenim mascaretes. Alguna n'hi ha, una cada 15 dies, que vol dir cada 4-5 guàrdies. Cada més de 70h d'utilització. Una guàrdia de 24h, estem unes 16 en "familia", fent activitats en un parc amb més de 18 persones per dia, per tant el distanciament social impossible ens obliga a anar sempre amb la mascareta posada. I per molt que les demanem no ens les podem inventar. Les mascaretes no hi son més enllà de la Panadella. Però tampoc passa res perquè els del Segrià puguem anar a l'ISPC de Mollet, a Mollerussa o a qualsevol altra lloc, quan l'interès és el de la casa. Ara, pel nostre interès no ens podem moure del Segrià, els Mossos ens aturen.
I el problema no són les mascaretes. El problema és que aquí tenim carpes del SEM per tot arreu, tenim mossos per tot arreu, tenim restriccions per tot arreu. Però tenim comunicats PENOSOS que diuen que els parcs de bombers no som llocs amb caràcter públic i que per tant l'obligatorietat de les mascaretes no la tenim a l'interior dels parcs. Però resulta que els Bombers si que tenim un INTERÈS PÚBLIC! i quan els interessa serveix per no deixar-nos fer vaga, per no concedir-nos festes, per mobilitzar-nos per causa de força major, també ens van arribar a baixar el sou i ens van treure una paga extra (que encara han de retornar), però que per força major no són capaços de PROTEGIR-NOS quan fa falta.
No anem bé. Senyors gestors del Cos de Bombers, NO ANEU BÉ. Aneu malament i les vostres reaccions, avui, van tard. Passeu la Panadella i viureu una altra realitat.

PD: Amb el nou confinament TOTAL de dilluns a les 00h, haurien de canviar algunes coses. Tard i malament, segur. Fa molts dies que ho sabem tots, menys qui ha de fer el que li toca.