dilluns, 15 de juliol del 2019

Assistim als actes del 10è aniversari d'Horta

Ja fa algunes setmanes, mitjançant Twitter, vaig veient informació d'alguns actes que es celebraran a final d'aquesta setmana , en conmemoració de l'incendi d'Horta de 2009 i dels companys que hi van perdre la vida.

Una de les coses que mai ens hauriem de perdonar és perdre el record d'aquell dia i molt menys perdre el record dels nostres companys. Un record que no és només pels qui varen perdre la vida sinó als qui també se'ls va transformar. Qui més, en Pepe, a qui he tingut l'oportunitat de conèixer personalment i parlar sobre allò però també de la vida normal i les nostres coses. I sense oblidar a l'Andreu, que també hi era, en aquella ocasió feia de guaita i va ser l'únic que va tornar a casa l'endemà. Tots ells, els que romanen al cel i els qui comparteixen aventures i coneixements aquí no poden éssser oblidats.
Certament, com diu el pare d'en Pau, "ha plogut molt des del juliol del 2009" i vist amb la seva perspectiva, per algú que abans d’aquesta data no coneixia res del món dels incendis forestals, ha estat il·lusionant i emocionant veure com el que va succeir ha acabat sent l’impulsor de moltes iniciatives i d’un creixement exponencial del coneixement sobre la realitat, el comportament i la visió de futur del que ens espera si la societat no aprèn a valorar i estimar el nostre territori.

I per això, en la mesura que tots poguem hauríem de fer l'esforç en assistir a alguns dels actes que es preparen per aquesta ocasió. Són 10 anys, tristos si, que maleit el 21 de juliol de 2009, però hi és i per tant cal tenir-lo present amb nosaltres.
El proper 21 de juliol a Horta de Sant Joan els dia començarà amb una activitat esportiva oberta a tothom. Consistirà en una cursa i una caminada pel Massís dels Ports passant per la Zona 0. Una part del traçat passarà per espais que s’han obert específicament per aquesta cursa. Posteriorment, a les 12h hi haurà un acte institucional al mirador dels Ports, per recordar als nostres companys, amics i familiars. En aquest hacte està prevista l'assistència de les famílies i també d'autoritats catalanes, l'alcalde d’Horta, representats d'institucions, de l'administració, i també de Bombers i amics, i tota la gent d’Horta i comarca que té aquell dia gravat a la memòria.
“Horta 10 anys” és una plataforma que recull, proposa, decideix i coordina diferents iniciatives per tal d’homenatjar i recordar els amics i familiars que ens varen deixar el 21 de juliol del 2019 a l´incendi dels Ports a Horta de Sant Joan, David, Jaume , Pau, Jordi i Ramón. L'equip d'aquesta plataforma està format per familiars, bombers, amics, col·laboradors afins i entitats com la Fundació Pau Costa que aporta la logística i aspectes més tècnics. Aquest és el concepte i objectiu de “Horta 10 anys”

Hi ha un grapat més d'actes i accions al respecte. S'han fet litografies i samarretes per tal de recollir diners per poder costejar aquesta cursa i els actes conmemoratius. Intenteu en la mesura que us sigui possible col·laborar, assistir o simplement recordar.

samarreta: http://horta10.com/2019/06/27/samarreta-horta-10/
litografia: http://horta10.com/2019/06/22/litografia-commemorativa-horta10/
cursa: http://horta10.com/2019/06/13/carrera-i-marxa-de-muntanya-a-horta-de-sant-joan-en-record-i-homenatge-a-david-pau-jaume-ramon-i-jordi/