dilluns, 3 d’octubre del 2016

carta d'un company de CCLL

Avui us exposo la carta del Ramiro, un company de Control Lleida que fa algunes setmanes em va demanar de penjar en aquest bloc el text que tot seguit us adjunto. (L'únic que faig és donar-li veu).

Properament vull parlar del Decret de Guàrdia, i aquest em serveix de preàmbul.
Resultat d'imatges de bombers regio lleida
Primer de tot, i abans de expressar els meus pensaments, voldria presentar-me. Ramiro Monfort i Cabane, Tècnic Operador de Control Central de Lleida.

Vull donar també les gràcies al titular d’aquest web per deixar-me aquesta “atalaya” per poder fer arribar els meus pensaments, (i crec que de molts dels companys del meu col.lectiu), a tot el personal del cos de bombers i a totes les altres persones que el segueixen.

També vull “exonerar” de tota responsabilitat a aquesta web i al seu titular de tot el que jo pugui dir en aquesta carta oberta,

Dit això, començaré fent una mica de memòria a tothom, per tal de situar en el temps la raó de la present carta.

A final de 2015, en una reunió de treball de la comissió de seguiment de temes de Control Central, el Sr. Manel Bosc va prendre la iniciativa de la reunió i va explicar de veu i amb power point la idea que tenia la Direcció General de la modificació del Decret de Guàrdia. Aquesta presentació va portar molta ansietat i angoixa a tot el personal dels diferents controls. Angoixa perquè entre d'altres coses (que el col·lectiu no vol entrar a valorar)podria comportar la unificació de diferents controls i el conseqüent moviment de personal per tant de poder crear l'estructura necessària per la realització de les guàrdies amb àmbit supraregional. Tothom pot entendre que això voldria dir un canvi de destí de lloc de treball del personal adscrits als controls. Canvi de tot el personal del controls, no solament del que es tanquessin, sinó també del que passessin a ser seu de guàrdia. Davant d'aquesta possibilitat, els diferents sindicats de personal laboral van realitzar una ampla campanya d'informació i mobilització per evitar la centralització del serveis de Sales Centrals, per intentar continuar amb el model que ,no fa tants anys, els mateixos comandaments de l'operativa de Direcció General va considerar idònia.

Fins aquí, diríem que tot correcte. El problema ve quant a meitats de Juliol, els sindicats de bombers ,els mateixos els quals que formen part de l'estructura de la que pengen els sindicats de personal laboral, els mateixos que estaven informats de la possibilitat de la implantació del decret de guàrdia, i els mateixos que es nodreixen de les quotes de tots els seus afiliats, fins i tot personal laboral, es reuneixen amb la Direcció General i signen uns acords en els quals, entre d'altres coses ,autoritzen a la Direcció a tirar endavant el Decret de Guàrdia, signant en aquell moment, la pena de mort del col.lectiu, dels seus companys de cos, de feina i fins i tot de sindicat.

Srs. Sindicalistes del Cos de Bombers (em refereixo a tots els sindicats firmants de l'acord) quan es forma part d'un col·lectiu, cal tenir en compte les accions que es porten a terme per tal de no trepitjar a ningú i molt menys al personal del mateix col·lectiu. Vostès, com a sindicalistes tindrien que tenir molt clar que vol dir trepitjar a col.lectius. Son moltes les vegades que he assistit a reunions i se'ls plena la boca amb aquesta frase. Doncs bé, això que tant “cacareixen” es el que han fet amb nosaltres.  

Vull pensar que aquesta situació es deu a la poca formació, ineptitud o “desidia” del personal sindical que ha format part de l'anteriorment citat acord. No vull pensar que eren conscients a l'hora de signar el document del què signaven. En aquests cas, tot el col·lectiu de laborals ens tindríem que replantejar la relació laboral amb el cos de bombers i la sindical amb els sindicats representatius.

Espero que d'una manera o altra puguin reconduir aquesta situació i demano, demanem, que abans de signar qualsevol document, els passin als seus òrgans superiors perquè puguin coordinar als diferents col·lectius implicats i d'aquesta manera, no trepitjans la mànega entre bombers.

11 comentaris:

anna ha dit...

Hola a tots,

jo dedueixo coses a partir d'aquest blog ( insatisfacció i circumstàncies de fets que passen i poden passar ). M'agrada conèixer una mica aquest món tot i que jo no hi tinc vinculació ni he vist mai cap actuació.


Atentament,

Anna

Anònim ha dit...

Ostia Ramiro, tampoc ens passem de pardillos, no?
ELs sindicats de bombers defensen lo millor pels bombers, com ha de ser, o no? Que esperes, que areglin els problemes dels laborals? que no teniu els vostres?

Unknown ha dit...

Hola Ramiro,

Entenc que de sobte t'hagis vist el melic i et puguis posar una mica nerviós, de fet en tens motius, però crec que abans de fer certes afirmacions t'hauries d'informar una mica més, com a mínim una mica.

La organització a la qual formo part UGT ens hem mostrat en contra des del primer moment a aquest decret, perquè per a resumir-t'ho molt es perd la base del funcionament del Cos de Bombers des de la seva creació, LA TERRITORIALITAT. Tothom pot entendre que la concentració de sales en una o dues sales fa perdre molt potencial al cos de bombers respecte al seu funcionament operatiu, a part que no ha funcionat en cossos que tenim a casa nostra, mossos o SEM. Tot això independent que a tu et canviin el lloc de treball, si a més s'enpitxora el funcionament operatiu del cos de bombers.

No tenir cap referent territorial com a cap de servei en els sinistres tal i com hem tingut fins ara amb la figura primer del cap de brigada i en darrer terme del cap de regió a diferència de Mossos per exemple,que sempre tenen gent del territori com a referència, és preocupant i més quan els substitueix és d'un torn rotatori de 9 inspectors en el futur, que han de conèixer i els han de conexier en 3 regions d'emergència, un fet més que difícil pràcticament impossible.

Aquest decret com molt bé dius és un nyap, però no només perquè pot canviar de lloc als operadors, que lamentablement ho farà, sinó a tota l'escala superior de comandament sotscaps i caps. És fàcil d'imaginar què suposa per un comandamnent posar-se a dirigir i organitzar territoris que no té ni idea de com funcionen i quines pecularitats hi ha o manar en situacions límit a gent que no ha vist mai.

Em podria extendre valorant el decret de guàrdia però t'emplaço als resums que els sindicats hem anat fent, en concret del sindicat UGT respecte aquest nou decret.

Però el que desconeixes és que l'administració té capacitat autorganitzativa i tal i com ens va dir el secretari General d'interior, nosaltres els sindicats no hi som per organitzar operativament el cos de bombers, sinó que hi sóm per una altra tasca, que no va definir. I que aquest decret tiraria endavant, en gran part per penjar-se una medalla que feia temps que algun polític s'havia de penjar, per desbloquejar una situació que va quedar paralitzada després de l'accident més greu que ha patit el cos de bombers a Horta¡09, que va deixar el mateix decret en un calaix...

És cert que hi ha hagut sindicats que no tenien ni idea del que els hi posaven a sobre de la taula, i n'hi ha hagut algun que s'ha buscat algú per ajudar-los que fins i tot donava suport a aquest decret.

Tenim uns acords que fa anys que estan caducats i hi ha la intenció de l'administració a negociar-los a partir d'ara i com a bona voluntat es va fer un pacte de bona voluntat al maig, per esperar les negociacions dels nous acords ara.

Lamentablement aquest decret no ha estat participatiu, els sindicats no hi hem pogut dir res, només hem pogut parlar d'algun punt que afectava al treballador i que caldrà modificar-se tal i com es va comprometre el mateix secretari, perquè entre d'altres coses contradiu decrets ja aprovats.

Et recomano que t'informis mitjançant els teus delegats laborals i potser entendràs una mica més com estan les coses.
Que déu ens agafi confesats.
Jordi Marquès Delegat UGT.



Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb en Jordi, tu més que ningú saps com ugt s ha oposat aquest decret de guàrdia.
Seguiu així.
Marc

Anònim ha dit...

Benvolgut Jordi,

Tens tota la raó quan expresses que no estàveu d'acord amb el Decret, tens tota la raó que os vau oposar, però obvies, que al final, vau signar la vostra autorització a la entrada en vigor del Decret.

Vamos, que no os vau oposar. Ni els representant de la UGt, ni els dels altres sindicats.

A canvi de 1.818.817 euros.

Vau vendre la vostra voluntat, i als vostres companys, a canvi de no oposar-vos a la entrada en vigor del nou Decret, a canvi de diners, publicament, disimulat en falses millores i posicions estructurals si mes no molt discutibles.

No passa res, es lícit...O no...Però negar-ho te un nom: Judes.

Generalitat de Catalunya Departament d’Interior
Direcció General de Prevenció,
Extinció d’Incendis i Salvaments
Àrea d’Informació i Comunicació

El director general, Juli Gendrau, i
representants de les organitzacions
sindicals de Bombers es comprometena
iniciar les negociacions pertinents per un
acord al setembre

• El compromís, signat a la seu del Departament d’Interior, ha comptat
amb l’assistència de representants sindicals IAC-CATAC, CCOO, UGT,
CSIF i COS, així com del director general, Juli Gendrau, ialtres
comandaments de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i
Salvaments
• El compromís entre ambdues parts recull aspectes històricament
reivindicats per les organitzacions sindicals, com la prioritat de
cobertura de les posicions estructurals de la guàrdia, el límit de
desplaçaments anuals i la regularització dels llocs de treball de segona
activitat, entre d’altres
• La cobertura econòmica necessària per a aquestes mesures transitòries
s’ha estimat en un màxim d’1.818.817 euros
La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) i els representants de les organitzacions sindicals de IAC-CATAC, CCOO, UGT,
CSIF i COS (Bombers pel canvi) han signat un document pel qual manifestenla
seva voluntat d’iniciar les negociacions pertinents per un Acord regulador de les condicions de treball dels funcionaris del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya al mes de setembre del 2016.

Aquest compromís de la DGPEIS es concentra en les mesures següents:
• Prioritat de cobertura de les posicions estructurals sobre les no estructurals
de la guàrdia
• Límit de desplaçaments anuals
• Regularització dels llocs de treball de segona activitat del Cos de Bombers
• Criteris de dotació en parcs amb vehicles especials (AEA-Autoescala
Automàtica, FSV-Furgó de Salvament i FRV-Furgó de Risc Químic)
• Absències per motius de salut
• Condicions de la guàrdia dels caps i sots caps de guàrdia
• Gaudiment del permís d’assumptes personals en posicions de guàrdia
unipersonals
• Gaudiment del permís d’assumptes personals amb afectacions
d’incapacitats temporals
• Modificació de la circular de planificació
• Implantació del Decret de les funcions de guàrdia i el sistema de
comandament dels serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments
de la Generalitat de Catalunya
D’altra banda, l’aprovació i implantació del decret de les funcions de guàrdia i el
sistema de comandament dels serveis de prevenció, extinció d’incendis i
salvaments de la Generalitat de Catalunya, exigeix una sèrie de compromisos per
part de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, que
també s’estableixen en aquest document.

Barcelona, 12 de juliol de 2016


Queda clar que la implantació d'un decret, nefast per al Cos de Bombers i el personal laboral que hi treballa, que nomès beneficia un petit sector d'alts comandaments, la majoria resulten perjudicats, al qual os vau oposar des de l'inici que en vau tenir informació i durant tot el procès, al final, sou els responsables de la seva implantació, sense la vostra signatura ( baixada de pantalons per diners i a saber.. ) no haguès passat.

Es uan llàstima, així ens va, com Cos, com País.

Anònim ha dit...

ALGUNA COSA A PODRIT FA LA COSA, NO PENSEM QUE SIGUEU UNS PARDILLOS, PERO TOTS ANEM AMB EL MATEIX VAIXELL!! SOM COMPANYS DE FEINA UNS EN UNES OFICINES I ELS ALTRES EN ELS SEUS PARCS I/O VEHICLES. CADASCU AMB LA SEVA FEINA PERO COMPANYS, O AIXO CREIA JO. 1.800.000 EUROS HA COSTAT LA BROMA. CREIA QUE ELS SINDICATS MIRAVEN PEL TREBALLADOR, NO PER L'EMPRESA. ELS QUE ELS ANEU ANIMAN JA US CAURA A VOSALTRES TAMBÉ. HO US PENSEU QUE ELS CANVIS NOMÉS VAN PER AQUÍ. JA SABEU QUE DIUEN OI. QUAN VEIGIS LES BARBES DEL VEÏ AFEITAR.!!
AH VEIG QUE EN AQUEST BLOG AMAGA LES COSES SEGONS INTERESA.

Anònim ha dit...

estimat Jordi,
Potser tens raó, no ho se, i l'administració té capacitat "autorganitzativa", però no has comentat que el 11 de juliol de 2016 tots els sindicats van signar un acord en el qual hauria un increment de 1.818.817 € per fer hores extres, principalment per fer d'ajudants dels caps i sotscaps de guardia, mentre els conductors contractats en campanya forestal s'han passat tot l'estiu a la cadira sense poder fer res. No acabo de entendre com un auxiliar forestal pot estar a primera línia de foc i un conductor de campanya no ho pot fer tenint la mateixa formació i tenint molt, molt menys risc que un auxiliar forestal. Sempre he pensat que els sindicats han de promoure més feina per tothom i menys hores extres. Segurament l'administració hagués aprovat el decret però no era obligatori signar aquest acord i d'aquesta manera han aconseguit aprovar-lo sense soroll. Si tant, tant dolent és pel cos de bombers, perquè es va signar l'acord?

Anònim ha dit...

Benvolgut Jordi,

Tens tota la raó quan expresses que no estàveu d'acord amb el Decret, tens tota la raó que os vau oposar, però obvies, que al final, vau signar la vostra autorització a la entrada en vigor del Decret.

Vamos, que no os vau oposar. Ni els representant de la UGt, ni els dels altres sindicats.

A canvi de 1.818.817 euros.

Vau vendre la vostra voluntat, i als vostres companys, a canvi de no oposar-vos a la entrada en vigor del nou Decret, a canvi de diners, publicament, disimulat en falses millores i posicions estructurals si mes no molt discutibles.

No passa res, es lícit...O no...Però negar-ho te un nom: Judes.

Generalitat de Catalunya Departament d’Interior
Direcció General de Prevenció,Extinció d’Incendis i Salvaments
Àrea d’Informació i Comunicació

El director general, Juli Gendrau, i representants de les organitzacions sindicals de Bombers es comprometen a
iniciar les negociacions pertinents per un acord al setembre :

• El compromís, signat a la seu del Departament d’Interior, ha comptat amb l’assistència de representants sindicals IAC-CATAC, CCOO, UGT,CSIF i COS, així com del director general, Juli Gendrau, i altres comandaments de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments
• El compromís entre ambdues parts recull aspectes històricament
reivindicats per les organitzacions sindicals, com la prioritat de
cobertura de les posicions estructurals de la guàrdia, el límit de
desplaçaments anuals i la regularització dels llocs de treball de segona activitat, entre d’altres
• La cobertura econòmica necessària per a aquestes mesures transitòries s’ha estimat en un màxim d’1.818.817 euros
La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) i els representants de les organitzacions sindicals de IAC-CATAC, CCOO, UGT,CSIF i COS (Bombers pel canvi) han signat un document pel qual manifesten la seva voluntat d’iniciar les negociacions pertinents per un Acord regulador de les condicions de treball dels funcionaris del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya al mes de setembre del 2016.

Aquest compromís de la DGPEIS es concentra en les mesures següents:
• Prioritat de cobertura de les posicions estructurals sobre les no estructurals de la guàrdia
• Límit de desplaçaments anuals
• Regularització dels llocs de treball de segona activitat del Cos de Bombers
• Criteris de dotació en parcs amb vehicles especials (AEA-Autoescala
Automàtica, FSV-Furgó de Salvament i FRV-Furgó de Risc Químic)
• Absències per motius de salut
• Condicions de la guàrdia dels caps i sots caps de guàrdia
• Gaudiment del permís d’assumptes personals en posicions de guàrdia
unipersonals
• Gaudiment del permís d’assumptes personals amb afectacions
d’incapacitats temporals
• Modificació de la circular de planificació
• Implantació del Decret de les funcions de guàrdia i el sistema de
comandament dels serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya
D’altra banda, l’aprovació i implantació del decret de les funcions de guàrdia i el sistema de comandament dels serveis de prevenció, extinció d’incendis i salvaments de la Generalitat de Catalunya, exigeix una sèrie de compromisos per part de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, que també s’estableixen en aquest document.

Barcelona, 12 de juliol de 2016


Queda clar que la implantació d'un decret, nefast per al Cos de Bombers i el personal laboral que hi treballa, que nomès beneficia un petit sector d'alts comandaments, on la majoria resulten perjudicats, al qual os vau oposar des de l'inici que en vau tenir la informació i durant tot el procès, pero al final, sou els responsables de la seva implantació, sense la vostra signatura ( baixada de pantalons per diners i a saber.. ) no haguès passat.

Es una llàstima, així ens va, com Cos, com País.

7 d’octubre de 2016, 17:06

Anònim ha dit...

Ben dit , Jordi.
Aquests laborals no s'enteren de res.
Aqui es tracta de munyir la vaca, cadascu al seu nivell.
El Caps Operatriu...una guardia i des de casa.
Els tecnics, triplicant les plaçes i els bombers...hores a full.
i,si ve l'independencia, millor. més dinesrs, més munyirem la vaca.

Anònim ha dit...

el que he vist durant mesos en un dels controls per part dels sindicalistes... és (amb bones paraules...) NEFAST! UNA ESTAFA A L'ADMINISTRACIÓ I SEMBLAVA QUE S'ENRIGUESSIN A LA CARA DELS COMPANYS!

ALGÚ HO HAVIA DE DIR!

espero que no tots sigueu així...

Anònim ha dit...

Ostres, és molt fàcil opinar sense informació (perquè fa molta mandra llegir els emails...), ja ho diuen que la ignorància és molt atrevida.