dilluns, 22 d’agost del 2016

Km0

Aquest és un altre d'aquests posts diferents que últimament us estic fent. Avui faré promoció de la terra, però no de forma gratuïta sinó per la seva bona i gran repercussió en el nostre ecosistema.
Què esmorzeu cada dia? Cereals amb llet? Un entrepà de xorís o de formatge? o una mica de pa del forn del poble amb mel i mató fets per algun veí?

Els meus fills van cadascú per el seu cantó. Un menja el que li dóna la gana, un dia ous amb bacon, un altre llesques de pa torrades, a vegades vol pernil altres no... algun cop cereals però els que menys., De fet té al cap una cosa que es diu menjar sa. L'altre no hi ha qui li tregui els cereals... això si, amb llet fresca, que l'altra no té gust de llet diu.
I això que té a veure amb el pobrebombers, els incendis i el km0? Doncs molt. Hem de començar a plantejar-nos el que mengem. No us faré un receptari de nutricionista, no, ni tampoc en vull fer una qüestió política, de país o de boicot cap algú altre. Vull fer-vos reflexionar sobre la importància de menjar coses de la vora de casa. De fet, el concepte Km0 ja està inventat. En tot cas advoca per una major qualitat i disminució dels costos mediambientals en el transport. Però qui de vosaltres us heu plantejat que menjar coses produïdes prop de casa vol dir que a la llarga tindrem menys incendis forestals, o com a mínim seran més fàcilment controlables?
Avellaners de la zona del Baix Camp
Jo no invento res. Ja hi ha qui penja fotos menjant mel i mató o productes de prop de casa per tal d'anar escampant la llavor per a que la gent entengui que l'explotació agrària (que és l'origen del nostre gran problema amb l'abandonament del camp) afavoreix la recuperació de sòl conreable, la proliferació de petites granges i la recuperació de la vida de pagès i que es torna cap a una distribució més fragmentada en mosaics que la que tenim actualment que no és d'altra que les grans extensions boscoses sense cap mena de discontinuïtat.
Les vinyes del priorat. Un lloc preciós
Per tant, i aprofitant que encara és estiu us deixo alguns suggeriments de productes de la terra, que n'hi ha molts més dels que us penseu i demà quan aneu a comprar penseu que com més productes d'aquí compreu, menys extensió tindran els incendis dels propers anys. 
Un clàssic de qualsevol poble: Mel i Mató.
Quan fa que no en demaneu en un restaurant?
Ous de pollastres del Baix Llobregat i Bacon dels porcs de Vic
La figa d'Alguaire (Segrià)
Formatge de cabra, del Pirineu i Pre-Pirineu
Pera de Lleida
Lloc d'origen de l'avellana de Reus. Petita i molt saborosa.
Poma de Girona
Si heu arribat aquí, us convido a que deixeu un comentari i escriviu quin és el vostre poble i quin n'és el producte més autèntic.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

BETTY de BCN i és l arròs Parellada del Suizo

Mazur ha dit...

La Canonja. Productes petroquímics i fums de tots tipus de colors i olors xD
A part d'això, també tenim avellaners i oliveres, i una mica de raïm per fer vi a La Boella

Mazur ha dit...

La Canonja. Productes petroquímics i fums de tots tipus de colors i olors xD
A part d'això, també tenim avellaners i oliveres, i una mica de raïm per fer vi a La Boella