dilluns, 27 d’abril del 2015

Reiniciem?

Com passa el temps. Sembla que hagi passat 20 anys des que ens van augmentar l'horari per un grapat petit de diners. Ja ningú se'n recorda.

I és així. Fa poques setmanes es van fer eleccions sindicals. I què? Cap dels 3 sindicats majoritaris va dir ni mu, res de res. Crec que només un, com com a simple eslògan deia que "ens ho tornaran tot". Caram, que agosarats! Doncs si no és així ja podeu plegar.
Després de les eleccions i ja amb els resultats a la mà podem veure que tot segueix igual. Igual de malament o pitjor. Amb els números freds i veiem la representació que en surt, aparentment no hi ha canvis. La gestió dels sindicats fins a dia d'avui ha estat excel·lent. Si home, i un colló!

L'anàlisi de fons ens diu un altra cosa. Totes les taules tenien representants dels sindicats (potser no de tots), per tal de comptabilitzar quins vots venien dels de presons, dels bombers, dels de salut, i d'altres col·lectius que comparteixen delegats. I si, el resultat final no va variar gaire. Però l'anàlisis fi ens diu moltes coses. Pel que sembla més del 70% dels bombers que varen votar ho van fer per un sindicat nou, que sota unes sigles cedides es presentava com l''únic sindicat amb el 100% dels membres pertanyents al Cos de bombers.
Doncs resulta que compta la representativitat total. Cosa que encara no he entès. I per tant resulta que a les reunions fetes fins ara de les juntes de personal provincials els representants majoritaris segueixen sent dels sindicats majoritaris que evidentment es segueixen repartint les cadires.
I ara què? Doncs quan vinguin els propers sindicalistes al parc, o quan emetin el proper comunicat, els haurem de preguntar que a qui representen, no? Perquè si el 70% de bombers no els ha votat, la seva proposta o és minoritària o és la d'un altre col·lectiu, perquè evidentment de bombers no ho és.

I aquí em comencen a sorgir molts dubtes. Però molts, molts.
Estem de vaga encara? Perquè que jo recordi portem més de 6 mesos sense sentir ni mu per part dels sindicats majoritaris dels altres col·lectius, i tampoc hem sentit cap representant del nou sindicat explicant, oferint o definint quina és la seva línia a partir d'ara.
Hem de passar de l'ordinador a l'acció real
Entenc que un nou sindicat, partint de zero i sense representativitat real a les reunions amb la Direcció General ho té complicat, però potser haurà de començar a posar-se les piles. Cal definir un pla de treball, un grup avançat com a òrgan de decisió que posteriorment hauria de validar les seves decisions amb la resta de col·lectiu... però qui forma part d'aquest col·lectiu? Hi ha realment una llista oficial d'afiliats, simpatitzants o simplement gent "apuntada" a aquest grup? I quan dic grup em refereixo a Bombers pel Canvi com a entitat que està darrera les sigles sindicals "prestades".

Un cop fet això s'hauria de passar a l'acció, a partir d'unes primeres decisions preses. Potser no hi haurà representants oficials a les reunions amb la DG però si es comença a fer soroll i aquest ve secundat per la resta de col·lectiu s'hauria d'acabar amb la sordera i començar a escoltar a qui realment té la representació, que no son precisament la que té més representants electes sinó la que té l'aval de la majoria de bombers.
Aquest post no agradarà als sindicats majoritaris, però nens, se us ha acabat el xollo, i als de BxC potser tampoc, però va sent hora de que moguin fitxa. Deixar-se de tant dubte, de si fer o no fer, de si és just o no és just. Primer toca donar un cop de puny sobre la taula i fer-se escolat. I a partir d'aquí començar a decidir amb pas ferm.

Reiniciem?
Som-hi!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bon post,recomanable la seva lectura i per pensar-hi i decidir que es fa.
Mireu-vos els BV,que tenen una associació que hi han una gran majoria de bombers voluntaris,i poc a poc es van fent sentir i els de la direcció els hi van fent cas.
Son un ejemple a seguir ???, pot ser

Anònim ha dit...

Molt bon escrit, pero una cosa no treu l`atre ,els sindicats fan la seva feina pero,voleu dir que no van supervisats sempre per la bara del sr govern? be es igual pero crec que els canvis que em anat visquent sempre hi han sigut perque aquests senyors an volgut, no per les apretades i les demandes dels sr "sindicats".Per altre banda tenim els voluntaris.No crec que siguin el model a seguir ni molt menys, crec que el sindicat que tenen no va gaire mes lluny que el nostres, nomes busquen el benestar d'alguns a costa de la ingnorancia de molts i per el que fa a la DG ja els i esta be tenir un sindicat o agrupacio que els i vagi passant la informacio de com estan els anims dins els bv. Perque per el que fa a aquest colectiu, crec que deixa molt que desitjar,perque alguns volen i no poden i altres poden i no volen be nosaltres a lo nostre que bona falta ens fa, la casa trontolla i a bombers venen canvis, que siguin quins siguin pero que siguin per be. " algu o tenia que dir".

Anònim ha dit...

La ignorancia no exime de culpa.
Los sindicatos hacen lo que les decimos la malloria, pero como la malloria estamos a "nuestras labores", pues hacen lo que les da la gana.
No pensemos en que puede hacer el sindicato por nosotros, sinó, que podemos hacer nosotros por el sindicato.
Pongamonos a trabajar TODOS de una vez por el bien común o Srs., esto se va al garete.

Anònim ha dit...

A l'últim anònim, sols per escriure "malloria" hauries d'estar fora del cos de Bombers. Escribim bé sisplau!

Anònim ha dit...

Veo que has captado el mensaje del escrito!
Siento no ser tan listo para no cometer faltas de ortografia, quizas por eso me he tenido que conformar con ser bombero!
Ánimo i a seguir mirandonos el hombligo!

Anònim ha dit...

Molt bon dia, ja i tornem a ser i els ultims post o deixen amb evidencia, que us sembla bombers anant com va, i tots ens dediquem a errades individuals etc etc.. La DG es frega les mans cada vegada que veu el colectiu cada dia mes dividit, deixem les coses personals a banda o be aixo va a la deriva mes encara de lo que i esta anant,
els BV no crec que vagin per bon cami, mentres la DG no els inclogui com a bombers malament van, per molt que el seu colectiu lluiti els veig tant o mes malament que el nostre, per altre banda o be posem fil a l`agulla i comencem anar mes units dels que anem o be els BV els comencem a veure cobrin mancançes estructurals, i els adf`s en mitg de les linies a foc forestal. No dic que estigui be o malament, Aixo ja o deixo a valoracio de cada un,pero si tenim la referencies de la nostre estimada DG ja ens podem agafar que venen curves.

Anònim ha dit...

Y qué significa "sols"?
Deberías haber escrito "només".
Escribe bien por favor!

Anònim ha dit...

Y qué significa "sols"?
Deberías haber escrito "només".
Escribe bien por favor!

Diego

Anònim ha dit...

Venga, ja i tornem a ser amb els BV.....
Pero....quan vareu fer les oposicions o el curs basic, no escoltaveu quan us van dir, com esta format el cos de bombers?
Si us incomoda el fet de que hi hagin BV, ja sabeu...2 opcions...apa! Salut i anims "companys"!