dilluns, 20 d’abril de 2015

Lleida un parc Top

Aquests dies el Parc de Lleida, millor dit la seva gent, ha donat el millor de si mateix. Les últimes setmanes ha estat un no parar d'entrenaments, preparatius, reunions, events propagandístics i no sé ja quantes coses més.

Quan vaig arribar a aquest parc, al gener de 2007, uffff com passa el temps, tenia la impressió que venia a un parc "difícil" on a més dels serveis d'una gran ciutat hi havia alguns "individus" particulars i que de vegades et feien difícil la convivència. Però això a dia d'avui és història antiga.

Una vegada varen reformar l'edifici del parc (i ja amb els mòduls durant la reforma van millorar algunes dinàmiques) tant sols amb les parets pintades, una cuina decent, les dutxes acondicionades i també amb l'ampliació cap a la planta superior es va aconseguir que la gent entrés en una nova dinàmica.

També, i per un grapat de motius, l'ACR va canviar de junta, la qual ha ajudat a que moltes de les idees i necessitats de la gent del parc sigui possible fer-les realitat. Entre elles hi ha la connexió de dades, alguns estris, equip de megafonia/música, etc i una caseta tipus obra per guardar això i un grapat de coses més...
Amb tots aquests recursos es pot participar en condicions en el concurs de rescat d'accidents de transit (La Colleta n'és un bon exemple), organitzar la Cursa de Bombers de Lleida o col·laborar amb actes solidaris com per exemple el que organitza l'associació AFANOC.

 
L'esdeveniment més important del parc és sens dubte la Cursa de Bombers. Aquesta mobilitza a bona part de la gent del parc i també dels que estan a l'edifici de Regió, que de forma voluntària i altruista aporten el seu temps lliure per organitzar, muntar, construir, revisar, demanar, i un munt de verbs més que acaben transformant-se de forma gairebé miraculosa en la Cursa. De fet la Cursa son dues!, perquè el dissabte es fan les curses infantils, que també s'han fet lloc al calendari escolar i alhora al cor de tota la canalla.
 
La cursa, com ja he dit és tot un esdeveniment a nivell de parc, que gràcies al treball de molta gent i amb la gran feina del seu director (en Jordi) acaba sent el reflex de les persones que hi ha al seu darrera. Novament 3000 corredors, molts d'ells repetidors i que se n'orgulleixen d'haver corregut aquesta cursa és el reflex d'aquest esperit.
Per altra banda, i també és reflex de la gent, de les dinàmiques de treball, de companyerisme, de ganes de millorar, de fer les coses be, etc... un grup més reduït de gent, però que encomana ganes i il·lusió, va crear "La Colleta". Aquesta, després d'alguns anys ha aconseguit un bon grapat de fites importants. Ja han anat a 2 mundials. Aquesta setmana passada novament s'han classificat pel campionat estatal, obtenint bones puntuacions i per tant fantàstiques classificacions en les diverses categories. Poc a poc, al grup, es va renovant alguna cara, fet imprescindible per la seva supervivència, però no és fàcil per a la majoria disposar del temps per als entrenaments i les "sortides" a esdeveniments (exhibicions, cursos, trobades tècniques, etc). He de reconèixer que tenen un gran mèrit, no sol pels èxits sinó per la passió i dedicació.
Avui us he volgut fer un petit resum d'aquests dos reflexos de l'esperit del parc de Lleida. Seguirà per força temps, més si algun dia entra sàvia nova, perquè il·lusionar a les noves generacions també és important. Nosaltres ens hem hagut d'autoimpulsar però esperem posar-ho més fàcil a les generacions futures. Lleida és sens cap mena de dubte un PARC GRAN, no pel seu tamany, sinó per la seva gent.

Cap comentari:

Vols rebre els articles per correu? apunta't!