dissabte, 1 d’octubre del 2011

Campanes de nou horari

Des de que estic a Bombers que cada any, cada "crisi" interna, cada Conseller, cada nou Director/sots director general volta pels nostres caps (a mena de voltor carronyós) una mena d'amenaça de nou horari...

Jo en realitat sols he viscut l'horari de 24x72, primer amb 8 festes, després es van arribar a les 13 i finalment algú es va inventar les RH, o sigui que després de 3 guàrdies la següent és de festa. Be, no és una festa! En realitat és un ajust horari, per a fer quadrar els números. Aquí no es regala res, ni ells ni nosaltres.

Els sindicats, ja van claudicar el fet que aquests ajustos no es fessin a l'estiu... be, es va dir que hi havia 3 festes "personals" (més ajustos horaris) de lliure elecció. En realitat això cada cop ha estat menys personal i més a desig de l'administració. Per entendre'ns, s'ha passat de "fes les 3 festes quan vulguis" (sense deixar els torns sota mínims) a l'extrem d'aquest estiu, en que fins a finals d'agost no hi ha hagut un veritable risc d'incendis, però en que ningú (gairebé ningú) ha pogut fer cap festa. Si comptem que hi ha una PNT suggerint que es facin les festes 1 per trimestre... i t'has reservat una per l'estiu segurament et trobes hores d'ara en que tens dues festes en 3 mesos on molta gent fa vacances i es quadren jornades i possiblement no es puguin "gaudir". Be, en realitat és una questió de probabilitat i planificació, però hi ha bastants bombers en aquesta situació, amb dues festes a fer en 6 mesos i ara ja sols queden 3 mesos (2 si treiem desembre) per fer-les.

En tots aquests anys no he vist mai una denúncia des dels sindicats a aquesta situació anòmala... un estiu amb risc moderat i que no es puguin fer les "festes", sembla que no pugui ser. Alguna cosa deu passar.
Ara, però l'amenaça n'és una altra. Hi ha un nou calendari laboral sobre la taula. Primer van cridar a files als sindicats, l'endemà als tècnics de les regions. Van tornar tots amb cara com que això ja està mig fet.
Però algú s'ha mirat be el nou horari? De debò que no heu vist res de res? Increïble. No pot ser que hi hagi tanta gent venuda!

Ens presenten el torn A: Caram començo treballant l'1 de gener (be algú ho ha de fer), després em toca Reis (això ja no m'agrada tant), abans amb les RH ho convinàvem amb els companys de torn i pringàvem menys dies "especials" del Nadal. Ara això ja no passarà. A pillar toca. l'1 de maig també a treballar i em salvo de St. Joan, el 15 d'agost, 11 de setembre i 12 d'octubre (que no el celebro però és festiu). Tot Sants tampoc, però el 7 de desembre al mig del pont aquí com un tonto. I ja no tinc res "greu" fins a l'any que ve...
MERDA, JA ME L'HAN FOTUT!!!! Després del 27 de desembre em torna a tocar el 1 de gener!!!! Si sempre em toca treballar les mateixes festes!!!!!

Independent dels dies festius del calendari laboral, els dies especials per nosaltres (que fem 24h) són: 1 de gener, 5 i 6 de gener, 1 de maig, 23 i 24 de juny, 15 d'agost, 11 de setembre, 12 d'octubre, 1 de novembre, 6, 7 i 8 de desembre, 24, 25, i 26 de desembre, i el 31 de desembre. En total son 17 dies, que repartits en 5 torns li correspondrien entre 3 i 4 festius a l'any. Afegint les dues festes majors i la setmana sant (de divendres a dilluns, fins ara sempre te'n tocava un).
Per tant el Torn A treballa 4 "festius", que sempre seran els mateixos fins l'any de traspàs. Durant 4 anys seguits el Torn A treballarà el 6 de gener (serà el torn dels qui no tenen fills petis)


I en realitat com queda el torn B, C, D i E?
En festius:
1 gener: A
5 gener: E
6 gener: A
1 maig: A
23 juny: D
24 juny: E
15 agost: B
11 setembre: D
12 octubre: E
1 novembre: E
6 desembre: E
7 desembre: A
8 desembre: B
24 desembre: C
25 desembre: D
26 desembre: E
31 desembre: E

Comptem?     A: 4 festius
                      B: 2    "
                      C: 1    "
                      D: 3    "
                      E: 7    "

Senyors... em sembla que aquest sistema, durant 4 anys seguits no és just!

Ah, i cal afegir Setmana Santa (que afecta a 4 torns) de divendres a dilluns i els 2 dies de les festes Majors... que tant poden ser a favor del E o en contra... però això ja és un altre tema, o no.

Per acabar-ho d'arrodonir, cal afegir la formació: Estem a octubre i no s'ha fet la formació obligatòria de 4 hores del primer semestre... i ara volen fer 4 jornades de formació amb el nou horari?

I com faran les 5 guàrdies de 10h durant l'estiu? ens les triaran?, seran totes en cap de setmana, faran una carència més o menys lògica?, o anirà a dit?... vaja massa coses per lligar.

Com deia l'Astèrix, "estan locos estos romanos!"

Per cert, com el proper any és de traspàs, caldria començar el nou horari l'1 de març, per a ser justament injustos.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

1800€ de sou al mes + 4 guàrdies de 10h a 200€ la guàrdia + la bufanda (250€) + 1 dia treball i 4 de festa .... QUINA INJUSTICIA que a sobre hagi de treballar alguns dies festius!!! No en tingui cap dubte, ELS ATURATS D’AQUEST PAÍS ESTEM AL SEU COSTAT

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Noi, els teus números son erroris. I això que dius si és demagògic, seria com dir que tu cobres l'atur o el PIRMI per a no fer res, mala llet oi? Penso que ho cobres perquè previament has cotitzat i d'alguna cosa has de viure.

Per altra banda aquí ningú es queixa de treballar alguns festius. Tots hem treballat nadals, reis, caps d'any i d'altres festes, ben repartit no ens importa, ni a la família tampoc.
El que si és injust és que sols toqui treballar-los a un dels torns.

Anònim ha dit...

No calñ patir que això durarà poc. Aquest és el primer pas per a fer els horaris partits de 12h.

Bé, això és el que crec; estant aplanant el terreny per fer el següent pas.

Anònim ha dit...

"però el 7 de desembre al mig del pont aquí com un tonto."
increible, sempre igual, típiques queixes bomberils sense fonament.
per cert, no em sembla tant injust, quan anys passaràs desprès sense fer guàrdia a reis per exemple?? a més saps que segurament pots fer canvi de guàrdia.
en lloc de queixar-se de material, de formació(ho has deixat en segon pla, tu i tothom), vehicles, el despilfarro als parcs nous, etc...no, aixó va passant de puntetes com a queixes, però "possem" el crit al cel per que canvian l'horari a 1-5...no em sembla ètic el que feu, esteu massa acomodats, per sort no tot el cos està igual

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Anònim, mira't una mica més a fons el meu bloc i veuràs com ja he parlat de moltes de les "pífies" i malbarataments de la casa.

I, si us plau, intenteu posar-vos com a mínim un pseudònim, sabrem a qui ens dirigim.

Bobi ha dit...

Tens tota la raó Alfons.Tothom amb qui he parlat prefereix els cuatre torns,i a més,si al final fiquen els cinc torns,es cuestió de temps que anem a treballar jornades de 12 hores.
Els sindicats no se si es queixaran gaire,però em sembla que si no ens movilitzem mosaltres,malament.

joan roma salvó ha dit...

Jo proposaria torns de 8 hores rotatius cada tres mesos i 12 hores els caps de setmana.

jordi ha dit...

Es cert que qualsevol canvi, sigui del que sigui tal i com estan les coses ara fa que pensar i malpensar d'altres, referent al'horari tots els cosos mes vells que el nostre han passat per fer 8 h, 12 h, i han acabat fen torns de 24 hores, per alguna cosa serà.
Es cert que s'han gastat molts diners en parcs nous, vehicles, en material d'intervenció, etc, però ara més que mai en l'historia curta del nostre servei hi ha més gestors (servei Tècnic ) que haurien tingut que vetllar per què això no haguès estat així.

jordi ha dit...

Sobre els sindicats heu de pensar que fins que no tinguin alguna cosa en ferm que oferir en les assamblees, que com sempre es fara, si la proposta de la Direcció tira endavant, ja que només es això una proposta que s'ha de negociar i que tots hem d'estar a una per poder treure el maxim profit, en horari, formació, vestimenta etc...

un pobre ciutada ha dit...

Crec que tal i com esta la situacio del pais i del mon,amb la gran cantitat d'aturats que hi ha,crec que esteu en una situacio molt privilegiada,teniu un bon sou,un horari de ministre,i encara us queixeu ,per lo menos vosaltres teniu la feina asegurada i sabeu que no us faltara mai un sou a final de mes,feu el que feu,crec que els funcionaris no tindrien que ser intocables,crec que s'els tindria que marcar uns objectius,per que pagar empreses externes per fer manteniments i reparacions de vehicles ,material,edificis de la administracio,quan hi ha un munt de bombers ,que es pasen les hores (Cobrant)aseguts al sofar ,mirant la tele,amb la unica preucupacio de decidir-se el dinar i el sopar que cuinaran avui?i de anar a buscar els seus fills a l'escola amb el vehicle de bombers (aixo hu he vist amb els meus propis ulls)? ,tindrieu dque tindre obligacions i el que no les cumpleixi cap a la casa gran(INEM),ja que un gran tan per cent,us acomodeu i penseu " com que ja soc funcionari,ja no amb cal treballar mai mes",no hu trobo just,a part els horaris que teniu i com que no an teniu prou amb el sou de conseller que teniu,encara s'eus permet tindre un segon treball,ocupant llocs de treball,que perfectament podria ocupar una persona que en aquets moments esta al atur,jo crec que lo que fa falta en aquet pais i per que funcioni una mica mes,es tindrien de eliminar tots el privilegis dels funcionaris,i tractarlos com un traballador normal,amb un horari de 8h diaries ( aixi s'eliminaria la possibilitat de tindre una segona feina),equipara els sous a les hores treballades,no deixa que s'els i fagi la panxa grosa( De seure i viure be), i deixar de gastar euros en feines que perfectament les podrieu portar a terme vosaltres.

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Penso que respecte als horaris de 8h ja s'ha explicat més d'un cop perquè no son operatius en un cos de bombers modern.

Respecte al manteniment, tinc un article de fa setmanes pendent de publicar, esperava a tenir alguna setmana de poca inspiració, però ara mateix el publico, em serveix per contestar-te.
http://unpobrebomber.blogspot.com/2011/11/la-crisi-del-manteniment.html