dilluns, 11 de març del 2019

Un nou Patró de Bombers

Ja porto 12 anys al parc de bombers de Lleida, i des que estic aquí visc el Patró de Bombers molt diferent a com el vivia a d'altres parcs.

L'únic parc on fèiem alguna cosa era a Mollerussa, allí cap a mitjans de maig es feia una "quedada" familiar al parc, on hi havia inflables per la canalla i es feia un dinar de germanor amb les dones, fills i algun amic dels que convides a algun esdeveniment especial, fins i tot algun any s'hi havia passat l'alcalde.

Però poc tenia a veure amb el patró, més aviat era (és perquè encara es fa) una trobada del parc, un diumenge en que el temps acompanya per a fer una activitat conjunta. Uns cuinen, els altres paren taula i altres organitzen (hi ha gent que se'ls dona molt bé això d'organitzar). S'aprofita per a que la canalla vegin els camions i així passes el dia més o menys entretingut. Però he de reconèixer que mentre estava a Mollerussa pensava que era una bona manera de celebrar el patró i que era una llàstima que a la resta de parcs on havia estat això no succeís. Ni a Reus, ni Cambrils, ni Montblanc. Cadascú tenia les seves raons.
Un cop vaig arribar a Lleida, tot va canviar. La festa del Patró és (sense por a exagerar) un esdeveniment més important que qualsevol altra acte que es faci des de la Direcció General. Per aquí han passat sots-directors operatius, sots directors generals i directors generals i han dinat amb la resta de bombers, famílies, canalla i també els tècnics i responsables de regió que acostumen a venir al dinar. Però no us enganyeu. Això no ho organitza la casa. No és cap festa oficial. És la festa dels bombers que organitzem els bombers. Aquí hi treballen molts companys que porten setmanes pensant quí vindrà a fer una xerrada d'interès als companys, quin dia ha de ser l'esmorzar de germanor, quan podran venir els gossos i fer-nos una activitat amb un dels millors cracks que tenim a casa, quina pot ser una visita important a algun lloc d'interès cultural per a nosaltres i les nostres famílies, com ha de ser la jornada dedicada als nens i nenes (i tots els amics que també s'hi apunten), com ha de ser el menú que ens serveixen (que ja fa alguns anys que es fa a la cotxera).
Aquí  ens trobem tots, gent que ha estat fent pràctiques amb nosaltres, bombers jubilats, alguns companys de la Urbana que no només trobem als serveis sinó que poc a poc hi hem fet amistat, també hi ha gent del DARP, i de serveis de l'ajuntament amb qui uns o altres hi tenen relació, companys de l'escola dels nens, cosins, veïns, etc. La Festa dels Bombers és algo diferent a qualsevol altra festa. Per això és la millor festa que es fa a Bombers, millor que l'oficial de la casa.
Aprofitem per creuar opinions, parlar de l'estat de les "no negociacions", el resultat de les últimes eleccions sindicals, alguns zascas rebuts per algun que altre company, també de si ens quedem sense cúpula abans o després de la Campanya Forestal, o de si realment aquesta arriba abans de maig i tindrem un estiu realment fotut. Parlem de tot i de més. Però sobretot fem equip. Som un parc gran, amb grans sortides, amb grans persones i per sobre de tot amb molta humanitat. Per això estem aquí, som persones amb ganes de fer molt bé la nostra feina de bomber.