dilluns, 5 de març del 2018

La setmana del patró de bombers i molt més

Doncs un any més hem arribat a la segona setmana de març i això vol dir el Patró de Bombers. Per segon any m'enganxa "fora" de bombers, però ja per molt poquet. Com és habitual, l'Agrupació Cultural de bombers de Lleida organitzen (jo també, que em mantinc a la junta) diferents actes per a mantenir la nostra convivència i fer els reconeixements merescuts als companys ja jubilats.

És per això que mantenim un any més el dinar on a més dels membres de les institucions que ens acompanyen hi ha tot el personal de Lleida, des de tècnics, personal administratiu, logístic, operadors de control, i els bombers operatius i no operatius del parc de Lleida. Tots som (o hauríem de ser) membres de l'Agrupació, que ens uneix i permet que entre tots puguem organitzar-nos, col·laborar i organitzar tot allò amb el que fins ara ens heu vist. Aquí hem pogut participar amb el parc infantil de Nadal (ara ja no), l'AFANOC, el Banc de Sang, ... i com a plat gros hi ha la Cursa de Bombers.
Aquesta setmana podreu trobar-nos al parc amb un acte religiós, una visita cultural i un petit homenatge als companys que ja no hi son (el dia 8), l'endemà farem l'esmorzar entre companys, moment d'un bon retrobament i uns riures entre anècdotes. Dissabte és el dia dedicat als infants, ja que muntarem inflables, teatre i una petita exhibició amb gossos, obert als gossets de tots aquells que vulguin participar en un taller d'Agility i un recorregut d'obstacles.

Aquest any hem canviat el dinar al diumenge, enlloc del dia 8, per a que tots aquells que vulguin venir amb la parella ho puguin fer sense cap condicionant laboral. Aquest any hem cregut necessari fer aquesta modificació, segurament serà un bon canvi, que permetrà allargar el dinar, les tertúlies i la sobretaula, que en les anteriors ocasions era complicat, sobretot pels que tenien fills o la parella havia de tornar a la feina.
Com en els anteriors 7 anys, aquest muntarem la 8a Cursa de Bombers de Lleida, on per cent, ja podeu anar entrenant per exemple amb el Lleida go run it. D'aquesta manera podreu fer entrenament acompanyats de gent amb el vostre mateix nivell físic i dividit en diferents sessions i objectius. Us podreu sentir atletes per uns dies... i finalment la Cursa el proper dia 15 d'abril (el 14 com sempre les curses infantils).

A partir d'aquí venen activitats molt més específiques nostres... Començarem el Maig amb una sessió a l'aula de formació del parc sobre prevenció de les dolències a l'esquena, que ens oferirà un dels companys del parc. Uns dies més tard hem aconseguit portar al parc experts en diferents camps de la biodiversitat i el bosc. Per una part dos tècnics de la Pau Costa Foundation i per altra un científic que ha treballat molt fent estudis sobre la supervivència i adaptació dels ocells i altres espècies en els boscos cremats. Ens oferiran una jornada tècnica molt més que interessant, segur que aprenem molt sobre què li passa al bosc tant abans com després d'un incendi, i de ben segur que ens ajuda a entendre el perquè de la nostre feina apagant incendis i decidint les tàctiques de l'extinció.

Tampoc cal oblidar jornades internes d'esport amb la BTT, el billar o els dards. També organitzem un campionat de futbol on hi participen altres cossos de seguretat que tenen base a la ciutat. Com sempre seran jornades de convivència amb tots aquells i aquelles que ens dediquem a ajudar a la gent a viure una mica millor, o simplement a que els ensurts de la vida els puguin afectar una mica menys.

Espero trobar-vos en algun d'aquests actes, que per cert els podreu seguir als Facebook i Twitter de l'Agrupació. Bona festa del Patró a tot@s.