dimarts, 3 de febrer del 2015

La tàctica dels bombers voluntaris

Aquesta setmana hem vist com els caps de parc i sots-caps de parc de bombers voluntaris de la Regió de Tarragona han renunciat al seu càrrec a més de lliurar les claus del seu parc i comunicar (*) que ja no sortiran a cap servei. I pel que sembla aquesta setmana els seguiran els de la RELL... 
(*) La informació (o desinformació) que jo tenia era que deixaven de prestar servei, com he rebut un grapat de missatges dient que no era així, vull deixar constància d'aquest fet. Pel que sembla els bombers voluntaris donaran servei exclusivament a la seva població. (Espero haver-la encertat)... a veure que opinen els pobles veïns.
La veritat, no em preocupa. La incidència real a de la falta de bombers voluntaris a la zona de Tarragona és mínima. Evidentment que Alcover i Vilarrodona son dos parcs que fins ara sortien a molts serveis i eren un molt bon complement a tot l'operatiu, però en realitat tenien (tenen) el pes que tenen, estan propers a Reus, Valls, Tarragona, Cambrils i Vendrell que son parcs d'un nombre important de sortides i personal.
A la RELL la cosa anirà per zones. Dubto que el 100% de parcs acabi donant el pas, potser m'equivoco, però amb la gran tradició bomberil d'alguns pobles no crec que tots lliurin les claus. Per altra banda a la zona del pla, (l'eix de la A2) és ple de parcs de professionals i coincideix la zona de més habitants amb la de més parcs. Tenim l'excepció de Borges Blanques, però de fa ja uns mesos poc surten i pel que sé ja no van anar a l'accident múltiple de l'autopista de fa algunes setmanes (i si van anar va ser amb un lleuger). L'única problemàtica la tindrem (i estic parlant a nivell operatiu, que jo ni organitzo ni distribueixo ni mano res) que quedaran un grapat de quilòmetres quadrats descoberts.

Ja he comentat en algun altre post que de Balaguer a Vielha no hi ha cap parc de professionals ni de Tremp a Sort, ni de Sort en amunt, ni de Balaguer a La Seu (la vall paral·lela), per sort (o per desgràcia) també hi viu poca gent i l'activitat industrial també és baixa. Això si, els caps de setmana hi ha un grapat de vehicles anant i venint de pistes.
Avui però hem fet una petita reflexió... ja fa algunes setmanes que els parcs de bombers voluntaris no donen pràcticament servei... i la sensació tampoc és que haguem augmentat el nombre de sortides. Potser perquè sovint ja sortíem combinats o potser perquè en realitat no es sortia tant... o hi havia retens i serveis menors (no estrictament urgents) que ara potser acaba fent algun operari del poble. En tot cas si que hi ha una petita excepció (a nivell del Segrià, a l'àrea que cobria Serós i Granadella) on sovint també sortíem però molts cops ja no arribàvem. Hi ha més zones, però certament no hem fet més sortides, o com a mínim tampoc tenim aquesta sensació.
Recuperant el fil argumental anterior, l'eix de comunicacions amb el Pirineu si que podria quedar més despenjat. A mig termini el nombre de serveis ens donarà la resposta, com també comprovarem si realment els temps dels desplaçaments (sobretot dels vehicles d'ajut) augmenten molt. Aquí però comptem amb un "petit" as a la màniga, els bombers professionals si estem les 24h i els 365 dies de forma presencial al parc. Els bombers voluntaris en canvi han de ser activats un a un, deixar la feina, anar al parc, canviar-se i sortir... en el millor dels casos son 10', evidentment no compensa una distància de 25 o 30 km, però la minimitza a una diferència de 5-10' de retard, que en realitat excepte en els incendis no és tant. Avui en dia les ambulàncies i els Mossos arriben primer als serveis.

Tenint en compte la nostra experiència com a bombers professionals, que hem estat un parell d'anys forçant la màquina amb l'administració i res de res, no tinc gaire clar que aquesta tàctica dels bombers voluntaris també sigui suficient. La "gene" és molt tossuda i la nostra DG encara més.

24 comentaris:

Anònim ha dit...

En aquest paragraf:

Aquesta setmana hem vist com els caps de parc i sots-caps de parc de bombers voluntaris de la Regió de Tarragona han renunciat al seu càrrec a més de lliurar les claus del seu parc i comunicar que ja no sortiran a cap servei.

Em pots destriar la part certa de la que tu t'has inventat? O si mes no cítem les fonts d'on has tret la informació, gràcies.

Quan ho hagis fet continuarem amb altres paragrafs del teu escrit.

Anònim ha dit...

Finalment l'únic q es demostrara, com be insinues, es que no es tant imprescindibles com es pensava.... el pols ja es va engejar amb els profesionals i no va servir de res, perque ara hauria de ser diferent, amb vagues encobertes i tonteries de cobrir el meu poble no es va enlloc, aixó sumat a les mitges veritats malintencionades que es van pregonant no pot acabar bé!

marcaparoca ha dit...

La veritat és que poques coses més ens queden per fer a part de tancar parc i marxar cap a casa, però seria una llàstima perquè estimem aquesta feina i el seu sentit.
El que em sap greu és que companys teus ( i en definitiva nostres) creguin que som el mal als seus problemes i que si desapareixem aqui no passarà res i el servei no se'n resentirà. La simultaneitat de serveis ja es dóna encara que Alcover siguem "prescindibles" i ahir en vàrem tenir un clar exemple.
Qui hi acabarà perdent serem els ciutadans tenint un servei precari.
Llàstima de tot i de tots plegats.

Anònim ha dit...

M'en vaig a tirar la primitiva a veure si l'encerto, per analogia.

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Marc hem perdut qualitat en sanitat i en educació i no ha passat res, doncs imagina't a bombers.
Tu i jo tenim pitjors vehicles i menys material i els serveis els tanquem igual... apagats o rescatats.

Anònim ha dit...

Molt bon article Alfons! Segurament en algun servei concret sí que són importants els bombers remunerats (voluntaris no, que cobren), però no imprescindibles. Caldrà veure com evoluciona el tema, però a tall d'exemple, no crec que els bbvv d'El Pont de Suert tanquin el parc. Segurament el nou model que tant demanen no serà del seu gust.
També vull expressar el malestar en la decissió, perquè al teu municipi i no al veí? Actualment, que els Ajuntaments ja no donen calers de manera directe als parcs, tan un Ajuntament com un altre té el mateix dret.
Acabant, cal garbellar una mica el sistema, continuant amb els parcs de funcionaris (penso que en sobre algun, sense ànim de crear polèmica, el de La Pera, 500 hab., per exemple) i que quedin els de voluntaris imprescindibles.
Salut i neu!

Anònim ha dit...

Aquest ultim post es interesan, s'hauria d'estudiar la xarxa de comunicacions actual envers la del any 81 per redistribuir els parcs de bombers segons necessitats i isocrones, avui ens trobem que alguns parcs de BBVV haurien de ser professionals, per volum de serveis i covertura territorial i al inrevestambé, ja que alguns, avui,no justifiquen serveis ni cobertura territorial per tenir professionals

marcaparoca ha dit...

No sé si us ha arribat massa bé la informació o s'ha explicat malament però s'intenta fer front als serveis on som primera sortida i això inclou els pobles del voltant i per tant poden estar tranquils, però per lo que jo sé en qualsevol servei s'hi envia també el parc de funcionaris més a prop.
Si som o no necessaris el temps dirà però si al final resulta que som totalment prescindibles doncs cadascú a casa seva. ( però no perdeu de vista que s'estàn potenciant proteccions civils als pobles que comencen a fer serveis propis de bombers. Ahir la de Montblanc va anar a un foc de vivenda). Com ho veieu?
Pel que fa el comentari de si som relament "voluntaris" pel fet de que cobrem hi estic d'acord. O no hauriem de cobrar ( i llavors qui ho fés realment ho faria de forma voluntaria i no hi hauria males interpretacions) o hauria de desaparèixer la paraula i definir quin model es vol.

Anònim ha dit...

Caray, suposo que quand es van apuntar a ser BV, sabien que hi habia, si es cert que hi ha la por de tenir un accident i no estar cobert com siuent, tenen l'opció de plegar i dedicar-se a altres temes, si que es cert que tot al llarg de la voda s'ha de renovar, pero fer servir l'estrategia acutal ,alguns BV s'equivoquen
Per el que fa al comentari de tencar algun parc de BF, si que es cert que, es tindria de optimitzar els recursos, sino mireu-vos la situació , no de la PERA, sino de VALL D'ARO i CALONGE, estant molt aprop

Anònim ha dit...

Bona tarda, a veure les veritables ganes de debatre!
Personalment, sinó m'ho contradius, crec que ha augmentat el número d'hores extres fetes pels bbff arran de la mancança de cobertura dels bbvv. Si aquest fet es així, repeteixo si no ho desmenteixes, a l'augment d'hores extres amb relació a un mateix número de serveis, equival a cobrar més per fer el mateix, quan hi ha gent que no arriba a final de mes.

Anònim ha dit...

Protecció Civil de Montblanc és molt greu, van a accidents, focs de vivenda, incendis forestals,... amb el Comet que tenen. Això si que és intol.lerable!
Segurament un model nou ho arreglaria, però igual que el de dalt, penso que La Pera està injustificat i per exemple bbvv de Sitges està sobrevalorat, Vilanova està molt aprop i per tant, no entenc com es que tenen un Renault 30, un Iveco, un de salvament, la ambulància i una kangoo. Ara amenacen en no actuar per Carnaval, doncs molt bé, que gaudiu del Carnaval.
Alfons, m'agradaria que parlessis de les ADF, al Penedès ens estan salvant de moltes emergències tipus nevades, ventades i iiff, on amb un gran parc mòbil ens ajuden moltissim, i t'ho diu un bomber de Vilafranca de fa molts anys ;)
Salut!

Anònim ha dit...

Els bbvv em sembla que poca cosa aconseguirem, per no dir res.. despres de veure el cas que els hi han fet a els bbff i tot el tema de la sanitat, estem arreglats!
Si tanquem parcs a l'estiu, ja hi posaran les adf; si dimiteixen els caps i sots-caps, hi posen caps de bbff i si s'entreguen les claus d'algun parc no passa res.

Reestructorar parcs s'hauria de fer, Calonge i Vall d'aro estan a 10 min! hi ha els mateixos parcs que fa 25anys i ara millors vehicles (van més ràpid) i millors carretetes.

El tema de Protecció Civil i ADF és un altre tema a debatre... quines competències tenen? Potser s'hauria de redactar/modificar un bon model d'emergències on especifiqui cadescú què ha de fer.

Hi ha molta feina a fer i a posar ordre, qui ho farà? No ho se, però si no es fa res al final potser petarà tot!

Salut!

Anònim ha dit...

aquest bomber de Vilafranca que esta tant content amb el que fan les ADF deu ser d'aquells que no els agrada que la feina la fessin els bbvv

Anònim ha dit...

El bomber de vilafranca t'aclareix que a la comarca no hi ha cap parc de bbvv, el mes proper es sant jaume dels domenys i fa mesos que no surten. L'altre es la La Llacuna que tambe fa molt que no surten, Gelida que fan el que poden i Piera, que estan actius pero ens queden mes lluny.
I si, en segons quin cas prefereixo trobarme tres pick up d'alguna ADF que no pas un camio amb 6 bbvv i que 3 estiguin dormint a dins, i es ben cert. Si el seu model ha petat tambe es culpa seva, i ho sabeu tots.
Salut

Anònim ha dit...

Aquest bomber de Vilafranca ho deu saber be això de dormir al camió per que a molts focs es just el que fan molts funcionaris i si t'empreña tant treballar amb bombers voluntaris no haver entrat al cos de la gene que de segur que hi eren molt abans que tu fent de bomber,per cert entra en aquest guerra de tirar merda als altre millor que no hi juguis per teniu les de perdre sempre... teniu moltes coses ha amagar hi ho saps aixi que deixa-ho i procura fer bé la teva feina... que per això et paguen....per cert escoltant el que dius em demostra que potser no fan falta tants funcionari per que si els companys de les Adf i de Pc fan també les coses com dius per que pagar gent com tu si ho podem tenir gratis eh? potser seria una bona solució..

Anònim ha dit...

Saps la diferencia entre els bombers que volem que funcioni la casa i els que només hi sou per la pasta? dons la diferencia es que a molts no ens sap greu que els companys de les ADFS estiguin ben equipats o que els parcs dels funcionaris tinguin millor material que nosaltres, o que tinguin una bona assegurança que els protegeixi al màxim entre d'altres coses per que això reverteix amb la ciutadania i especialment per poder resoldre millor els serveis i sobretot per la gent que els fa ho pugui fer amb el màxim de garanties, t'hauria de caure la cara de vergonya a tu i als altres que he llegit criticar algun dels col·lectius per estar mes ben equipats o per reclamar una assegurança en condicions... si tot això no ho teniu vosaltres lo que podeu fer es treballar per millora-ho en ves de despotricar o dedicar-vos a una altra cosa en lloc de fer com els nens petits i plorar per que el del costat te coses millors, fot pena veure com critiqueu i no recolzeu els que intenten aconseguir millores pel col·lectiu sigui el que sigui... Tots aquest hi sobreu,sentir a dir algú que vetllar per la seguretat dels altres que lluitar per treballar amb millor seguretat i en millors conseqüències es perdre el temps,una de dos ho es de ser molt ruc o molt ignorant.

Anònim ha dit...

Bona tarda.
Soc BBVV de fa mes de 25 anys!
Freancament m'agradaria anar punt per punt i, en el possible, no envolicar ni dir coses que no toquen.
D'entrada: em fa vergonya el que s'està "coent" entre UNS POCS BBVV!!
Penseu que qui s'està queixant NO és l'organ representatiu dels BBVV. S'està queixant una "altra cosa: l'ASBOVOCA!!
Que, amlgrat a algu no li agradi, NO representa de res el conjunt dels BBVV.
Els BBVV tenim el "Consell de BBVV" com a organ representatiu i a qui debem seguri i recolçar.
No entraré a debatre ni dicutir què fa l'ASBOVOCA ni per que. Però si vull afegir que diuen que tenen "1.000 BBVV associats" i ... francament ... crec que jo soc un d'aquests, malgrat que FA MOLTS ANYS QUE NO PAGO!! I també tenen altre tipuis de gent (molt vàlida) que NO son BBVV. Son simpatitzants, si. Però NO BBVV.
Dit això. De què ens queixem? Siguem clars d'una punyetera vegada!! No tenim cobertura? Caram!! però si tenim un "nou" decret que ho deixa clarisssim!! Que no és suficient? parlem-ne. Segurament cal millorar coses (i convé). Però no diguem les coses a mitges, perque no s'entenen.
Ja epr acabar: agrairia a les "associacions" que aprlin en nom propi, no en nom de TOTS els BBVV. A mi qui em representa soc jo mateix i el Consell. La resta: son opinions personals. respectable, si. Però NO representen els BBVV. de la mateixa manera quie la MEVA opinió, tampoc ho fa.
per acabar, faig una crida als BBVV (i també als BBFF, si ho volen): siguem clars amb el que plantegem i no fotem cada dia una nova excusa per queixar-nos!
Abans del reglament, ens queixavem epr manca de cobertura. El Consell va aprobar la modificació (parcial, si) on queda més que clar el tema de la covertura.
De què ens queixem ara? Potser de les "retalaldes" de "sous amagats" d'alguns pocs? Quina casualitat que dels que mes criden ...alguns eren d'aquests pocs!!

Salut i anims als companys BBVV i BBFF que tenen ganes de fer bé les coses. amb critica, si. Però sense marejar la perdiu i dient les coses pel seu nom!

Anònim ha dit...

Noi amb 25 anys t’has preocupat mai de saber com funciona res ? Punt 1-per que potser sabries que el consell que t’ho dius que ens representa es escollit pels caps de parcs i no pel conjunt dels bbvv ho saps això? Si un cap de parc vota significa que tots els del seu parc hi estan d’acord i això en la gran majoria no es així, el meu cap de parc va votar algú que no ens representava i naltros no hi varem poder fer res... per tant això de que ens representar a tots ho podem posar en dubte i molt.
Punt -2 També hauries de saber amb tants anys que dels que actualment formen el consell la meitat son d’ASBOVOCA per tant sinó ens representen a ningú com tu dius tampoc ho haurien de fer al consell segons tu ( per que son els mateixos).
Punt -3 La meitat del consell va dimitir ja fa uns mesos abans de que s’aprovés el reglament farts del menyspreu i de veure com no fotien cap mena de cas a totes les propostes fetes al consell amb temes com l’assegurança,material i reconeixement del col•lectiu. Per tant la pregunta meva és: si la meitat del consell no hi es i l’altra part excepte alguns hi ha votat en contra sota quina representació dels bbvv s’ha aprovat?
Punt-4 saps que el consell per mes que tots els representants dels bbvv votin a favor no aconseguirien mai aprovar res per que dins el consell som minoria.. ho saps?
Punt-5 t’ho dius que per 4 que criden la cosa anirà a pitjor De quina regió ets tu? Per que aquí a Lleida la majoria hi està a favor i ha Tarragona també i en d’altres tot i no ser la majoria el suport també es ampli...per que critiques tant això en comptes de intentar millorar el que tu i el demes no tenim? No seria millor que hi aportessis alguna idea per intentar sumar al col•lectiu?..
Punt-6 dir que els que mes cridant ho fan per interès es molt estrany quant son aquest el que no surten a cap servei, per tant si no surten de on fan negoci segons tú? Pots dir el mateix dels que estan aprofitant aquesta situació de manca de efectius al territori per fer tants serveis com poden per fer l’agost? ( els mateixos que en èpoques bones perdien el cul per anar a cobrir els parcs de funcionaris quant aquest no tenien efectius per cobrir tot fent el joc a la DG)..sigues coherent i pensa una mica.
Podria estar molta estona posant punts si vols i debaten el que tu en penses de tot però no obviem totes aquestes coses per que si a sobre d’estar tots en precari, tant els companys BBFF com els BBVV ens dediquem a tirar-nos merda uns a sobre d’altres et ven asseguro que poca cosa en traurem i l’únic que en traurà profit es tota aquesta colla que porta anys traient-ne profit a nivell personal que en son molts... per tant preguntat com vols que evolucioni el col•lectiu i després busca-hi solucions, això si que farà millorar les coses lo altre es perdre el temps i estan calladets com voldrien alguns l’únic que ha fet es fer que algú en treies un molt bon redit a nivell personal... per desgracia en aquesta casa ens coneixem tots i tot s’acaba sabent malgrat alguns intenti negar les evidencies...Salut i forca a tots BBVV;BBFF i ADFS.

Anònim ha dit...

Al bv de fa mes de 25 anys, Jo no fa tant pero si el suficient per veure que alguna cosa no rutlla, i crec que som nosaltres mateixos els que en sortim perjudicats, no entrare amb disputes de si l'asbovoca fa la seva feina, o el consell fa el que a de fer, per la meva part tenen tota confiança com a personal que el que busca es el be comu per linteres del colectiu,almenys aixo espero i en aquests moments aixo defenso,Segur que no ho faran del tot be per tothom, aixo segur pero no es pot negar la tasca que porten a terme, la majoria dels casos desconeguda i sempre questionada.
Pero el que no podem deixar passar es que el model de bv esta caducat i envellit, i aixo no fa falta tenir gaire ull per donar-se conte, no estiguem tant pendents del que tenen i deixen de tenir altres cossos! Anem tots a una, que millor que tenir una proteccio civil com deu mana, i que els adf's tinguin cada vegada millors equipaments.Sempre que tothom tingui clar quin es el seu lloc i fins on pot arrivar, quin problema hi ha?? Crec que nosaltres mateixos som els que ens fem mal, volem un canvi i quants bv coneixeu de que estiguin al corrent de les mobilitzacions???? que ja esta be!!! que es faci una contabilitat com deu mana de parc per parc, i ja us aseguro que la sorpresa seria notable, que hi ha gent que porta 1/2any sense anar a parc, que alguns deixant a banda motius personals o laborals que puguin estar justificats , fa molt de temps que no participen en tasques de bombers, No els critico!! es normal les ganes es perden i la casa no es que et doni gaires alegries, pero de la mateixa manera aquesta tampoc es que marqui gaire les normes, ja li interesa tenir un colectiu separat per infinitat de ideies.
Molts tenim la percepcio de no saber cap a on anar, si fas aixo perque o fas?? si fas allo tambe perque o fas?? sigui el que sigui sempre estem questionats per uns i per els altres, Crec que la casa tindria que començar desde -0-, deixant clar que es el que espera..? el que vol...? el que demana....? i cap a on anem?? que ella sigui la que posi condicions, i que posi a tothom al seu lloc, i despres ja triarem si ens quedem o marxem. No ser a qui pertoca traslladar aquesta queixa a la DG, pero aixo tindria que ser l'eix basic i d'entrada si es vol modificar aixo que tant esperem alguns,
Pero mentres dins al colectiu hi hagi tanta diferencia i discrepancies sera imposible poguer arreglar res, Desde la casa somplen la boca que si 2300, que els altres diuen 1800, si es fes recompte potser 1200... es igual el nombre que siguem pero si que es important si aixo sutilitza per estadistiques, que van en contra de entrades de personal nou, o per fer callar la boca a una poblacio enganyada..
Crec que aquestes 4 frases deixen mes que clar que hi ha certes discrepancies a lhora de fer servir el nom de BOMBER VOLUNTARI.
I ja per ultim vull agrair que tot i la situacio que estem visquent a la zona on estem,tenim dipositada tota la confiança i el recolçament dels companys funcionaris i altres cossos demergencia que sempre que em treballat junts, fins a dia d'avui s'ha fet amb la millor professionalitat possible per el be comu de la societat,deixant a banda protagonismes individuals.

Anònim ha dit...

Fins dalt de tot!
Quina vergonya el que està passant! Durant molts anys he estat bbff però una lesió em va fer retirar. Llavors ja veia que el sistema no podia durar gaire. Un dels fets que mho va fer veure ser com es va equipar sitges. Tenien un iveco que era relativament nou i els hi van assignar el renault!!! També sels va donar un pathfinder a mes de tot el que tenien.
I ara què? Es neguen a col.laborar amb l'ajuntament que els ha estat pagant part de les despeses, doncs potser cal replantejar-ho. A l'estiu ja va haver un servei on no van sortir per manca de gent, legítim perquè són voluntaris i cadascú gaudeix d'una altra feina, però per carnaval? Perfavor, pensem una mica!
Segurament som bastants els que defensem un model nou, però en aquest model, com ja he llegit més amunt, caldria replantejar alguns parcs, Sitges i Vilanova, funcionaris, estan a no res!
Com voleu que vagi bé tot en general?
Un nou model on quedi clar quina és la funció de cada cos, bbff, bbvv, adf (cal revisar-les, actualment hi ha comarques on són escessials) i AVPC (prefereixo no opinar perquè em poso nerviós... AVPC amb pick up i kids d'extinció...)
Salut i llarga vida!

Anònim ha dit...

Noi els funcionaris no sou millors que naltros hi no vinguis a donar lliçons de que poden fer o no els bbvv , adf o PC.. vosaltres sou els primers a perdre el cul per poder fer hores i si t’explico jo les vegades que molts companys teus es neguen a anar fer cursos de reciclatge per que no els hi paguen com hores potser et quedaries parat... a mes si no fotesiu tantes hores poder a la DG no li quedaria mes remei que fer noves promocions,però esclar fer hores i trauers un bon sou agradar a tothom i no dic que no sigui respectable, el que si critico es sentir desprès com us queixeu i us foteu les víctimes.
Critiques que alguns parcs tenen millor material que d’altres pel fet de ser voluntaris? Que passa que la gent de sitges no poden tenir un bon servei? Que potser no son per ajudar i fer emergències com els altres parcs d’arreu del país? Quina parida i quanta hipocresia...
Per que no critiques als que no t’ho donant i et deixes de parides, podries criticar als que es dediquen a putejar i evitar que molts dels teus companys puguin tenir una formació adequada i desprès critiquen que les mateixos els falta formació... tot plegat demagògia parleu del que voleu i sobretot del que us interessa... masses privilegis que us han donat i que ara que aneu perdent i que en el moment en el que vivim cada vegada us costa mes de poder justificar..

Robert ha dit...

I per què no un servei 100% concertat?Jo com a ciutadà i T.T.S,crec i m'agrada el model del Sem,la Generalitat amb un pressupost tancat i les empreses tindre'n que ajustar-se al preu,a part amb això matarien dos pardals de un sol tret,eliminariem als voluntaris chupopteros i també eliminariem als funcionaris vividors,que amb la impunitat del funcionariat, al no veure amb joc la seva feina,es dediquen a viure i no donen a la feina el 100%.És per això que jo sóc partidari de un servei 100 % privatitzat,concessió cada 5 anys,i l'empresa que aporti més calitat al millor preu,te que ser la que su quedi ( per que si es fa amb el Sem,Hospitals i d'altres molts serveis,també es pot fer amb bombers!).

Anònim ha dit...

privatitzar, clar aquesta sempre es la solució, fer les coses be no, privatitzar.. (ironia mode on)
seguim amb l'educaio i la sanitat, i la policia i aixi anar fent.. mira a valencia com funciona la gestio dels forestals i em dius a veure que tal

Anònim ha dit...

Molt bona tarda a tots, o no! ja la tenim liada, que passara amb els bv? Uns contens pk ja estan sota el paraigues de bombers laborals, els altres no tant perque aixo significara la perdua i descapitalitzacio dels parcs de bv que ara ja estan amb greus mancançes, Que passara si la DG decideix tirar per el dret i optar per aquesta solucio? Els parcs de voluntaris algun sufrira aquest canvi i tindra que tancar portes, Parcs de funcionaris que el personal estara recolocat i en tindran la mateixa fi. Es complicat i dificil i mai a gust de tothom, Hi ha companys funcionaris que hi veuen la solucio a les mancançes de personal! I una solucio a esoantar ela fantasmes de la privatitzacio, per altre costat hi ha companys funcionaris que no veuen de tot clar una incorporacio de bombers laborals a dins la roda de les guardies de funcionaris. I companys voluntaris que son ells els que no volen estar treballant en parcs de funcionaris, Es un estira i aronça que nomes fa que contaminar el sistema i un model encara per definir. La incorporacio a bombers laborals o a demanda tal com volen ser qualificats, no esta del tot clara, ningu a definit el pla durector, hi ha preguntes obertes que poden descriure clarament el model de bombers dels proxims 25 anys. Sera una convocatoria de oferta publica? sera convocatoria interna? com seran les bases o be ja sera un "decretaso" de la casa de avui per dema per evitar anar de mal en pitjor i solucionar ja la papaleta de la inminent campanya forestal 2015. Estic dacord amb una incorporacio de bv a bl, pero les coses ven fetes i perfilan els engranatges, que facin el treball dequip amb bf un treball equtatiu i sense diferencies. Cosa que paralnt amb companys de les dues bandes em diuen que no te perque haverhi problemes, sempre i quant es compleixi el que anteriorment e deixat escrit, Les coses ven fetes, Hi ha discusions i discrepancies per tots ii tothom, que la DG sigui quarent i faci les coses be,