dilluns, 5 de gener del 2015

Desitjos per 2015 i la publi de Can Bombers

Com l'any passat no faig un post de carta als Reis. Perquè sé que el que demano és impossible, i per tant ho deixo en desitjos. De tota manera amb el simple fet que reflexioneu sobre què estem vivint a Can Bombers em conformo.
Una nòmina real, del mes de desembre
El dia 1 vaig tenir guàrdia i ja vaig tenir la primera sorpresa. Des de 2014 l'assegurança que ens cobreix als bombers professionals cotitza a l'IRPF com una forma de sou en espècie. Així que pel fet de ser bomber m'he de "pagar" la meva assegurança (que ara surt a la nòmina) i que no puc canviar (home, ja que pago voldria acabar de completar-la, no?). Vaja, seria el més lògic, perquè si vull contractar-ne una de forma particular se'm multiplica pel tipus de professió, doncs ja que me la "pago" de la pròpia butxaca el més normal seria poder acabar de donar-li les condicions que més em puguin interessar (generalment augmentant la prima de rics)... Vaja, que el dia 1/1/2015 ja em va mal fario per com la casa ha gestionat el tema. Un petit comunicat a la intranet i la sorpresa de la nòmina amb la retenció de TOT els 2014.

Aquest dies podem veure tant per Facebook, Twitter i les notícies corporatives que un grapat de ciutats organitzen el seu Saló de Nadal i que allí hi ha bombers que fan les delícies dels més petits. Jo he tingut nens petits (be, encara ho son una mica) i per tant puc entendre a tots aquells que diuen que cal anar-hi per la il·lusió de la canalla, que veuen als senyors (i senyores també) bombers que els fan somriures, els tracten amablement i que mostren la seva part més humana. Doncs si, és una bona raó per anar voluntàriament a aquests salons a fer-nos veure com gent "normal" i alhora amable i solidària.

El que no m'agrada però és comparar-me amb urbans i policies de la "Gene" que per estar allí reben la compensació de les hores (les hores al saló son iguals a les hores de guàrdia) i també de bon grat fan somriure a la canalla i els tracten amablement. De fet, sempre he pensat que ser amable amb els nens, i els ciutadans en general no depèn de si cobres o no, sinó del tipus de persona que ets.

En tot cas, els cops que hi he anat m'ho he passat molt bé. Veure a la canalla al·lucinar al tenir un bomber al costat, fer-se una foto amb nosaltres, pujar dins un camió de bombers, tocar la sirena, fer una petita escalada en un rocòdrom... son activitats que compensen un matí o una tarda al parc.
De tota manera cada any he tingut menys ganes d'apuntar-me. No sol pel fet que la casa no em compensa, ni tan sols m'agraeix el fet d'organitzar (a Lleida ho muntem els propis bombers a partir de l'ACR-Associació Cultural i Recreativa dels Bombers de Lleida-) sinó que aprofita per fer tota la propaganda del món mundial com si estand l'hagués muntat la casa. I aquest any ha estat el primer, des de fa uns 7-8 anys, que no hem anat al Cucalòcum de Lleida. Raons n'hi ha moltes, cadascú té la seva en particular, però la veritat cada any costa més arrossegar a la gent a anar-hi.

De fet, he començat dient això de Facebook, Twitter i les xarxes perquè mirant les fotos i els comentaris que hi presenten es veu de manera molt descarada que tot és part de la maquinària del màrqueting bomberil. Porten tres o quatre anys parlant malament dels bombers (que si sempre estem de baixa, que si fem massa festes, que si en algun parc hi ha mals rotllos amb els voluntaris, els "inútils" bombers de l'aeroport... etc) i arriba el parc de Nadal i no només hi hem de "treballar " gratis sinó que hem d'aguantar tota la seva falsa publicitat.

Aquestes fotos són d'escàndol:
Aquesta ambulància NO és operativa, o és que estaria aquí si estigués en servei?
Només hi ha ambulància operativa al GEM.
El Jaquetó GROC és MENTIDA, sol el tenen els GRAF (uns 60)
Els jaquetó groc no el tenim (fa més d'un any que ens el prometen), i tampoc tenim aquesta màscara facial ni els guants. Tot és propaganda. Per cert, si estem faltats de camions, com pot ser que en puguin tenir un parat pel saló de Barcelona? Si a més a Barcelona els Bombers no són de la "Gene"!

Una altra punt que m'agradaria que reflexionéssiu és el que us proposa el Pablo en aquest apunt del diari,  no té desperdici:
La foto és ampliable (en Català)
El podeu llegir a:
i a:

I finalment la gestió dels bombers de l'aeroport d'Alguaire, que seran substituits per uns pringats que per menys de la meitat de sou estaran a Alguaire i a La Seu d'Urgell, també és de jutjat de guàrdia.

Reflexioneu. Traieu les vostres reflexions sobre com està Can Bombers, amb això ja serà suficient.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No entenc el peu d'imatge que correspon a l'ambulància, pots especificar-ho?

Anònim ha dit...

Que com aquesta ambulància a Bombers de la Generalitat en tenim dues. Aquesta és la substituta de la primera si aquesta falla. No hi ha personal per tenir dues ambulàncies operatives al mateix moment. Unicament en casos excepcionals.
El GEM = Grup Emergències Mèdiques. Amb la seu a Cerdanyola.

Anònim ha dit...

I el GEM dons què fa i amb quins vehicles opera? Són bombers funcionaris oi?

Anònim ha dit...

El GEM no son bombers funcionaris... son bombers voluntaris que apart son infermers o metges (i algun tècnic) i voluntariament fan guardies amb el GEM... Surten a serveis importants o on hi ha bastant moviment de vehicles/personal per la seguretat dels bombers., a més, participa en els rescats i recerces amb el GRAE.

Actualment, nomes hi són a Cerdanyola amb una sola ambulancia i el GEM no es operatiu cada dia...encara que s'intenta.

O eso tengo entendido yo!, sino que alguien me corrija :)

Anònim ha dit...

Alfons!! Ànims i aviam si cauen de dalt aquesta colla de rucs, a Vilafranca també n'estem farts! Aquest estiu sort n'hem tingut de les ADF, no donàvem l'abast a tot... Respecte el jaquetó groc, de moment aquí ni els hem ensumat. Apa, salut i feina!

Anònim ha dit...

El GEM disposa de dues ambulàncies, una de primera sortida i l'altra per serveis preventius o especials, si bé s'utilitza com a substituta de la primera si aquesta falla.
Respecte al personal, no només hi ha voluntaris, el personal GEM que cobreix l'helicòpter GRAE són personal laboral. L'ambulància es cobreix, si es cobreix, amb voluntaris i a la nit el laboral perquè l'helicòpter no està operatiu.