dilluns, 7 d’abril del 2014

Diari de guerra (capítol 5)

Em creia jo que ja quasi era acabat, però cada dia que passa s'embolica encara més.

No n'hi havia prou amb l'expectativa creada per la propera proposta de publicació del decret d'ampliació de jornada, sinó que el divendres hi va haver una reunió del Director General i l'alta direcció a l'ISPC per il·lustrar als Caps de Regió, tècnics, i sergents caps de parc amb les "novetats" de la Campanya forestal de 2014, algun tema de seguretat i sobretot de com gestionar les noves guàrdies d'ampliació de jornada. Però per un cop, i possiblement serveixi de precedent, els tècnics i caps de parc van expressar el seu malestar amb la cúria bomberil.
És curiós, pel que hem sabut posteriorment, els tècnics feia dies que s'ho estaven manegant. Tot ben secret. Però tots els "operatius" n'estaven al cas. Tal com ens arriba, sembla una revolució des de l'interior perfectament organitzada. Hi ha queixes força generalitzades sobre noms concrets de la "cúria". Gent que fa molts anys que s'hi remena i que allí estan, perseguint una pastanaga a canvi de no se sap que.

De tota manera, com que la seva guerra, no és 100% la nostra, tot i que molt semblant, acabo parlant del nostre bàndol.
Bona la capacitat que s'ha tingut, els últims mesos, de mantenir  ni que sigui uns pocs bombers, el seguiment als polítics, dia rere dia gairebé sense defallir. I això ha fet que cada cop hi hagi més policia als actes que es preveuen conflictius. Havent de passar llista a les diferents trobades bomberils en que intervé algun alt càrrec de la DG.

Un cas evident i alhora curiós, va ser el lliurament de medalles i festa de bombers, on sol podien assistir els bombers que rebien medalla. Collons, una festa de bombers en la que no podien assistir tots els bombers.
L'altra ha estat el mateix acte informatiu/formatiu de la DG cap als tècnics i caps de parc. L'entrada també es feia sota llista de "convidats". Que bo!, aquest cop els ha sortit rana!

Però la imatge del cos, i explicat per alguns assistent amb xapes blanques i grogues a l'espatlla, és terriblement dolenta! Els anti-avalots a la porta d el'ISPC protegint no sabem que. Aquesta imatge és nefasta. La desmesura que es genera amb la protecció d'aquests quatre supervis ha arribat a un extrem gairebé ridícul i sobretot ofenós.


Veurem que passa el dia 10... hi haurà més policia que bombers? Doncs que vingui policia, però molta, que de bombers, caps de parc i tècnics n'hi haurà molts.