dilluns, 3 de març del 2014

El temps s'acaba

Fa varis posts que us explico les nostres misèries, el problema és que aquestes seguiran perquè la cosa no està ni per a que nosaltres ni la gran majoria de gent pugui arreglar els seus problemes. De fet, ara estem pitjor que fa 10 anys... i per molt que vulguem trigarem molts anys a tornar a estar com estàvem. És per això que el proper acord serà difícil de pair. I ho serà perquè serà un "compromís" amb aquell que m'ha retallat el sou, m'ha tret una paga i m'ha tret hores de festa.

Anem a pams. Si es signa alguna cosa, haurà de ser aviat, l'estiu s'atansa i s'haurà d'assegurar qui cobrirà les hores de l'estiu. Hi ha dues opcions, que ho fem nosaltres voluntàriament, com sempre s'ha fet, o que hi hagi un cop de decret, i per tant estem a expenses d'un preu i una quantitat d'hores molt possiblement aberrant.
Si ho fem voluntàriament es pot mirar de buscar una solució que asseguri a la casa gent suficient per cobrir totes les hores que li fan falta (que mai ningú ens ha dit quantes son!) i lo més senzill seria que TOTS féssim 50,80, 110 o les hores que finalment es determini... a costa de la disponibilitat o voluntat personal de cadascú i l'altra seria saber les hores/guàrdies necessàries a cobrir i que cadascú triï la quantitat que vulgui fer (si que és una loteria, però segur que hi ha gent suficient i a més la gent que vindria ho faria amb ganes de fer la guàrdia). El problema és que això JA HO TENIEM!!!! Es deia MD i sigui per culpa de A o per culpa de B ara ja no hi és. I el més curió és que el pressupost de la MD és el que es destinarà a les "noves" hores a fer.
Jo sóc partidari que les coses siguin voluntàries. En realitat ja tenim unes hores fixes a treballar 1680h que ens agafen un grapat de caps de setmana (treballem parcialment 3 de cada 4 caps de setmana) i un bon nombre de festius i ponts. Això a més de faltar a casa en dies molt assenyalats també vol dir dificultat per programar sortides familiars de cap de setmana... Però entenc que es vulguin assegurar el tret i que el major nombre de gent (vaja, tots) acabin fent més hores. S'estalvien conflictes, com els de la MD, que si era oberta o tancada, que si hi havia més gent a repartir les hores o que si no hi havia prou gent. Però crec que si ara es pregunta a la gent de si vol fer 2, 3 o 5 guàrdies més molta gent dirà que si per tant no hi haurà manca de personal per cobrir aquestes hores INDETERMINADES a omplir.

De tota manera i ja ho he dit abans això ja existia, es deia MD.
I tal com m'han dit fa una estona... si m'obliguen a menjar-me una merda o puc triar voluntàriament a menjar-me sol 3/4... segurament hauria de triar que m'obliguin, més que res per a poder-me rebotar i posar-los-hi difícil.

Per tant el dilema seria si triem el fer més hores (a negociar qui, quantes i a quin preu) o que ens imposin els les condicions i anar automàticament al jutjar a posar la denúncia... perquè si segons ells sol falten 54 bombers, sota quin criteri poden obligar a 2500 bombers a fer 120h més?.
Be, ara caldrà que els d'un costat tinguin clar el que volen i els de l'altra que també tinguin clara la seva posició. Nosaltres, els pobrebombers, ens quedarem a l'expectativa... i si, per un polític 2.500 vots potser no van en lloc, però a les eleccions sindicals si.

I no tenim temps, Setmana Santa està d'aquí a 40 dies i l'estiu es planifica llavors...

1 comentari:

Focfire ha dit...

Ai aquest estiu...Ai, ai, ai