dilluns, 20 de gener del 2014

Remenar la perdiu amb els vestits de Bomber

No tinc gens clar que la nova jaqueta forestal (tipus GRAF) sigui una bona notícia i menys encara que surti a licitació el nou vestit d'intervenció (EPI) que utilitzem a la majoria de serveis.

Evidentment l'EPI que utilitzem ja té una edat, que vol dir que tecnològicament està antiquat i que alhora acumula un desgast important sobretot els dels bombers de parcs grans (pel nombre i tipologia de sortides), tot i que el servei de manteniment podem dir que ha funcionat (vist a nivell de parc). Pel que jo recordo me'l van donar quan estava al parc vell de Mollerussa, uns 9-10 anys (no 7 com s'ha dit en alguns mitjans). Per tant queda més que clar que necessita d'una renovació. Una altra cosa és sigui ara i sota aquest preu.

Si algú creu que la jaqueta d'intervenció ha de ser groga... que s'ho faci mirar. La feina de bomber és molt bruta! Sol cal veure com et queda la roba després d'un bon incendi d'habitatge o d'indústria. Negre, afumat i tacat per tot arreu.
La jaqueta forestal, que en aquest cas si ha de ser de color groc (per destacar amb el marró i verd de la vegetació), també és necessària, ja que cada cop anem més amb la jaqueta d'intervenció (si la calor ens ho permet) als incendis de vegetació. Ens protegeix de la radiació i en cas de "sucarrim" és una capa més que et dona protecció.
Ara bé. Cal que sigui ara? Forma part d'una maniobra per tapar el baix pressupost disponible per manteniment d'equips? de la manca de material? de la manca de roba que arrosseguem ja fa uns tres anys? Perquè la publicitat que donarà un nou vestit EPI de bombers, amb un nou color (ja sigui negre amb franges fosforescents, o groc -impossible-) serà important! Les televisions i diaris tornaran a gravar-nos per no posar imatges antigues amb el color antic. Una bona màquina propagandística per tal de desarticular l'argument de que la "casa" no inverteix en els seus bombers. Però és que NO INVERTEIX! L'únic que fa és canviar al 2015 un EPI que portarà 11 anys en servei! (Com quan, ja començat el segle XXI, anàvem amb "Pegaso Comet" ). No és una inversió, és una renovació que clama al cel.
I evidentment la jaqueta forestal, un cop va ser introduïda pels GRAF, fa més de 15 anys, si és bona per ells també ha de ser bona per nosaltres. Si, ells treballen a primera línia de foc... com nosaltres. Per tant, si ara que NO HI HA DINERS per posar més bombers, ni pagar hores ni per comprar pantalons ni camises, com és que ens poden comprar 4500 jaquetes a més de 200€ cadascuna i rentings de 6000€ per cada vestit EPI?
A Minessota, bombers vestits de dona...
Segurament caldria esbrinar qui hi ha darrera d'aquestes operacions de compra de material i qui en traurà benefici econòmic. En aquest moment de la història cal justificar un a un els Euros que es gasten les nostres administracions públiques. Com i amb qui.

I tinc molt clar que per molta jaqueta forestal i EPI nou, si em prenen el pèl amb les festes, les noves guàrdies, les no pagues de Nadal, els pantalons trencats i camises recosides, els escassos manteniments de les instal·lacions i vehicles i un llarg etcètera, seguiré emprenyat amb qui condueix aquest vaixell sense rumb, que avui va cap aquí i demà cap allà, perquè algú ha pensat que... o algú altre ha pensat que també es podria... no se sap què.

Apa, que vostè se'l vesteixi be.

Vosaltres quin trieu, vermell o negre?

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Et donc tota la raó, no afegeixo res més per que es tot el que es pot dir...

Per cert, jo trio el negre, que l'hi costa més de tacar-se amb el fum!

Anònim ha dit...

Alfons tota la raó , però deixem puntualitzar una cosa , l`EPI es groc perquè la base del material PBI ( es el teixit de l`EPI ) es grog , tenyir el PBI encareix l'EPI un 20% .L´EPI de PBI agunta mes radiació emb menys capes , es a dir es un EPI mes prim , i mes ergonòmic . Torno a dir tot el resta del teu escrit d´acord al 100%. Us deixo la web del fabricant de PBI

http://pbiproducts.com/fabrics/en/products/lightweight-gold/

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Molt bona aportació aquests últim comentari.

Gràcies!!!

Anònim ha dit...

No voldria fer-ne mala sang, però ... ala pregunta de "Qui hi te res a veure" ... potser hi podem afegir alguns del "Sindicat"!!!
També cal que comencem a dir les coses pel seu nom!! (ho dic per que a mi un "molt proper" al Sindicatm'ha venut que això dels nous equips és un "triomf" del Sindicat!!)