dimarts, 16 de juliol del 2013

inici juliol de molta canya!

Deu ni do quin començament de juliol hem tingut!. Portem unes guàrdies en que no parem. Hem tingut incendis de sembrats (els arbres i la massa verda encara no cremen) i tots els camps erms plens de canyissars i matollar sec tiren, i tiren molt.


Portem un parell de setmanes (al "meu" torn i als altres gairebé també, en que entrem de guàrdia, aparentment tranquil·la amb algun servei durant el matí però a a partir de mitja tarda (no podem fer ni el te) es lia. Hem tingut coincidència de varis serveis de vegetació amb d'altres propis d'una urbe com la de Lleida, per tant o estaves embrutant-te i suant als diferents incendis de vegetació estaves suant sota el vestit d'intervenció amb l'equip d'aire.
Hem tingut de tot, o gairebé. Amb pràcticament tots els vehicles fora el parc, sol restava el furgó al parc, o l'escala. Porto un grapat de guàrdies anant a dormir molt tard. Perquè el gruix de serveis s'allarga o simplement perquè cal deixar una estona per sopar abans de posar-nos un ratet al llit. I dic un ratet perquè no hi ha cap nit que no soni el telèfon per anar a més serveis.
Fa dues guàrdies començàvem amb un accident i incendi de vehicle que feia que esmorzéssim passades les onze del matí, i Diumenge, després de rellevar als companys per l'aiguat a Lleida de Dissabte a la nit, vàrem anar de servei en servei fins que passades les 7 de la tarda ens vam aturar per cinc minuts al parc, una parada tècnica per buidar la panxa, canviar-nos la roba mullada/suada... i au a seguir. Per sort, va coincidir amb l'acabament de la majoria de serveis i els afectius van poder retornar als parcs. Hi va haver poc més d'una hora de tranquil·litat, per començar a fer el sopar, tot i que al final sopàvem altra cop molt tard. Després de l'aiguat ara teníem una tempesta de vent que va acabar de malmetre les façanes i arbres que havien resistit amb prou feina el vespre anterior.
La jornada va ser dura no sol per nosaltres sinó per bona part de la Regió de Lleida i altres dotacions d'ajuda provinents de la resta de regions. S'hi havien desplaçat un mínim de 15 parcs més de la Regió un parell de la REMS, de la REMN i també de RET. Entre tots es va fer MOLTA feina. Van ser unes vint hores increïbles en que es van batre tots els rècords del parc. Més de 200 serveis en un dia, que pràcticament doblaven la "marca anterior".
Com haureu vist per un dia el post no ha sortit el matí del dilluns. No vaig poder preparar res de res (sol calia acabar algun dels que ja tinc a mig fer), però a la una de la nit el cos sol demanava estirar-se una estona. Pel matí també ens va despertar el telèfon, pel que la guàrdia va acabar tal com havia començat, amb un nou servei.

Ara, prefereixo fer un servei darrera l'altra que tenir temps per escriure. Escriure m'agrada, però fer de bomber encara més.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Canya la que fotrem a les rates de LLeida que han agafat l´MD