dilluns, 13 de maig del 2013

Cada cop estem més apretats

És curiós, quan semblava que ja res podia anar pitjor, la nostra administració ens dona encara un tomb més al cargol que ens va apretant des de ja fa un parell d'anys.

Podem entendre que cal tenir cura amb el material que utilitzem... però ningú fa cap estadística de la roba que canviem (o perdem), si més no això mai ningú ens ho ha dit. I quan anem a canviar pantalons o camises ens trobem que fa no sé quants mesos (o anys) que no n'hi ha. Collons, però a mi se m'ha trencat ara! Que ningú coneix la vida d'us una camisa, pantalons o samarreta de les que utilitzem? A veure si algú fa les compres amb una mica de criteri. I si cal que en lloc de tenir 3 pantalons i 3 camises en tinguem dues, doncs cap problema, som gent civilitzada i ja intentarem cuidar-les millor i rentar-les més sovint. El mateix passa amb la reposició de mànegues, reparació d'equips d'escarceració, revisió i reparació d'explosímetres i manteniment d'altre material imprescindible, ah, finalment sembla que han pagat els rèntings, o sigui que seguim tenint vehicles.

Ens hem anat acostumant a preguntar al cap de guàrdia, quan hi ha un servei més o menys important ja sigui per duració o per recursos que agafa del parc, si podem cobrir el parc amb personal, si amb un, dos, o fins a quant... Realment descobrir que no tots el tècnics tenen el mateix criteri sembla absurd hores d'ara.
També ens hem acostumat a anar augmentant la distància fins al parc on ens poden enviar perquè aquest té manca de personal i nosaltres som "massa". Aquí hi ha una gran incoherència. Per una part quan els interessa no et deixen cobrir parc perquè si hi hagués un altre servei ja hi aniria un altre parc (amb la famosa teranyina), però si falta un bomber a la Seu (per donar un exemple) s'acaba el món i per tant envien un bomber des de Lleida o Tàrrega (o d'on sigui) a La Seu (compteu també el combustible, que nosaltres sols tenim 4x4).

Però be, tot això es podria entendre si fos ben explicat. Tots tenim familiars a qui han reduït el sou, reduït les hores, o simplement ja no treballen. I evidentment cal seguir disposant d'hospitals (i tractaments als pacients), manteniment d'infraestructures escolars i universitàries, etc i es poden entendre moltes coses si realment serveixen per donar coherència als serveis que ens presta l'administració.

Aquest cap de setmana ha estat Festa Major a Lleida. Per primer cop no hi ha hagut augment de personal per donar assistència als retens que des de l'ajuntament se'ns demana. Aquest cop els que estaven de guàrdia (els mateixos que un dia normal) havien de fer els retens a les concentracions de gent, concerts, casetes, etc i a més fer la resta de serveis, que per ser dissabte ja venien sols.
Tot plegat no té lògica, però que s'acabi putejant al personal això ja és massa. Ara s'empesquen que els convenis es poden trencar si la situació ho requerix. I clar un estiu (normalet com el que es presenta) és una situació excepcional i per tant tota la gent que feia MD haurà de fer les guàrdies que li manquen a l'estiu, així maten dos ocells d'un cop. Per una part "putegen" als de la MD i per altre es deixen de fer les guàrdies addicionals d'estiu que ja feia més de 10 anys que es realitzaven.

I el que encara és pitjor. Ara que tots els cossos moderns fan horari de 24h, perquè econòmicament és més rentable i també perquè és la manera en que hi ha una rotació de torns més coherent, aquestos "pàjarus" volen imposar-nos un horari raro, raro, en que a les nits d'hivern hi treballarà menys personal i es treballaran més guàrdies a l'estiu. Vaja, que pel que sembla ja som menys bombers i si més forestals. Ara a la nit ja no faran falta bombers, podrem anar cap a casa. Però a l'estiu sembla que sol importi el bosc.
Em sembla que algú vol que tots fem com els GRAF, l'únic que ells cobren més, però nosaltres cada dia cobrem menys. Ells ho han triat, fet proves i signat unes condicions, nosaltres com sempre seguim VENUTS per uns sindicats que no valen ni la roba que vesteixen. De nou els han aixecat la camisa.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Perdona, però els sindicats som tots els treballadors de l'empresa, o pensem que votant quan toca en tenim prou? Que es barallin els quatre de sempre que jo m'en vaig a la platja, a esquiar, en bicicleta, a escalar, etc. Ens a passat amb els politics, ens han estafat i ens fan pensar que es culpa nostra. Si, es culpa nostra per no fiscalitzar la seva feina. Amb els sindicats igual, si no fiscalitzem la seva feina tenim dret a la critica? Potser va sent hora de deixar de mirar-nos el malic i començar a lluitar tots plegats pels drets que ens están roban.
No sóc sindicalista, ni formador, ni MD, ni GRAE-GRAF, tan sols bomber, o sigui, treballador estafat pels politics!!
Mikel.

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Només et diré que després d'un dels meus post criticant la feina d'alguns sindicats i sindicalistes, al meu parc hi ha un (mal anomenat) sindicalista i representant dels treballadors, que no em saluda ni em diu res.

Ah, que et quedi clar, els sindicats son els únics representants dels treballadors vàlids per parlar amb l'administració. Ells ho saben (polítics i sindicats) i ja els hi està be.

És feina nostra canviar als que hi ha. Tant a un costat com a l'altra. Però és molt difícil. MOLT!

En tot cas, recordar que les mobilitzacions del 98 les va començar un "comité de mobilitzacions" que era independent als sindicats (després aquests es van apuntar al carro). Però aquest "comité" va acabar sent un altre sindicat. Llàstima.

Gerard ha dit...

Primer de tot et felicito per el teu blog, ja que sempre es d'utilitat veure com pensa un company.
Per també crec com el company miquel que ja comença a ser hora de deixar de críticar (no constructivament) la feina que fan els altres, en aquest cas els sindicats, i possar-te a treballar amb ells, fer crítiques constructives, i si penses que ho pots fer millor, crec que amb molt bon grat et deixaran lloc en el sindicat.
I tampoc sòc del sindicat, ni faig Md, ni graf, sóc un bomber ras cansat de veure com ens degraden l'ofici dia, dia..

Gerard

Pablo Castro ha dit...

Creo que esta vez te equivocas apuntando a los sindicatos. Las actas están llegando en horas, hay bastante consenso y la actividad online no deja mucho margen para la manipulación.

Pásate por el grupo Facebook, tu colaboración allí sería bienvenida: Grup Facebook de Bombers




Alfons Tormo Vilà ha dit...

Avui he votat.
Però les propostes son MOLT decebedores. Em creia que érem persones intel·ligents... però estava equivocat.
I em sembla que l'últim comunicat de la DG deixa als sindicats bastant malament, cosa que molta gent ja fa dies que n'és conscient.