dimarts, 23 d’abril del 2013

Sant Jordi entra a la Campanya Forestal 2013

El passat 18 d'abril el Conseller Espadaler (Ramon Espadaler) va tenir comissió d'Interior al Parlament de Catalunya. Allí entre d'altres coses va assegurar que amb les previsions pressupostàries difícilment podrien aixecar un helicòpter aquest estiu. També va dir (més o menys) que era impossible afrontar la Campanya forestal de 2013 amb la previsió de dèficit com la que es pretén.

Si voleu, aquí teniu un enllaç per sentir les seves paraules. CanalParlament.

- Atenció al minut 2 de la primera intervenció del Conseller. El 73% de les hectàrees cremades durant la campanya van ser al mes de juliol.
- Cost de la Campanya anterior a l'entorn de 7,5 milions d'Euros
- Els mitjans que s'hi dediquen tenen una relació directa amb el dèficit.
- Al minut 4 i 15". ... es compta amb el suport de la UME quan s'escaigui.

A la segona intervenció:
- Si haguéssim treballat amb la previsió de dèficit del 0,7%.... no haguéssim aixecat ni un sl helicòpter.

Mirant-ho de refiló, podríem interpretar, que realment no treballen amb la previsió del 0,7%, sinó amb una altra... que esperem sigui més favorable per la incorporació de mitjans a la Campanya.

Amb aquests auguris només podem esperar una retallada important en els mitjans materials i humans. Certament he de dir que això ja ens ho esperàvem la majoria de gent que estem a la casa. Sols cal veure com s'estan gestionant els recursos humans i tècnics. Els Bombers professionals tenim molts entrebancs a l'hora de plantejar activitats que costin un sol cèntim (generalment perquè necessiten la intervenció de gent que gastaria hores de la bossa de la MD) i costa molt que t'autoritzin a cobrir el parc quan hi ha serveis que el deixen amb poc o gens personal. En algunes Regions difícilment s'activen els parcs de Bombers voluntaris. A nivell de vehicles ja tenim algunes Kangoo que estan paralitzades, 56 Pathfinders pendents de pagament del renting i amenaçats a quedar-se immobilitzats en poques setmanes. L'empresa d'helicòpters també porta un retard considerable en el cobrament de les factures. I ja no diguem res de la roba que utilitzem. (Camises reparades amb pedaços, pantalons i samarretes que no arriben, botes forestals amb una aparent menor qualitat). Equips d'excarceració que s'arreglen o no en funció de la disponibilitat d'equips en altres parcs propers, vehicles de transport que es donen de baixa definitiva per no fer les reparacions que necessiten, moviments de vehicles entre parcs (despullar un sant per vestir-ne un altra)... 

Vaja, que es veia venir.

És per això que quan vaig veure el següent anunci a l'instant vaig pensar en la "campanya Forestal de 2013".
La temptació ha estat massa gran i no m'he pogut estar d'afegir-me a la festa de la cervesa.

Aquest estiu els Bombers de la Genialitat de Catalunya serem com un Cavaller Sant Jordi lluitant contra el drac que treu fum i foc per totes bandes. Farem les nostres batalles èpiques (anava a dir per terra , mar i aire, però això ja no ho tinc tant clar). Per terra segur, els camions i els bombers hi serem. Els auxiliars Forestals ja veurem. Els helicòpters els de la casa i potser algun bombarder, però tres o quatre, no més. Els AVA i amfibis ja veurem. I evidentment si compten amb la UME (uff, treballadors de mena) també es comptarà amb les FOCA, que si no estan ocupats per València o Aragó esperem que vinguin, ni que sigui a fer nosa.

Res, que això ja ho tenim al caure. Però aquest "Manà" necessitarà algun que altre miracle semblant a la multiplicació dels pans i els peixos.
En tot cas a alguns ens esperarà la nostra princesa, que ens guarirà de les ferides de la batalla.

Vaja, que Nostre Senyor ens agafi confessats.

ah, feliç Sant Jordi!

1 comentari:

vilvs ha dit...

Molt ben dit. Es pot dir més alt però no més clar.