dilluns, 4 de març del 2013

La setmana del Patró de Bombers

El proper divendres 8 de març es celebra la festivitat de Sant Joan de Déu... Segons sembla va salvar uns nens d'un incendi en un hospital, per això se'l considera patró dels bombers...

A Lleida, com cada any, l'ACR (l'Agrupació Cultural i Recreativa de bombers de Lleida) que està composada pels bombers del parc de Lleida i la gent que treballa a l'edifici de Regió (Tècnics, administratius, personal de Control Central, magatzem, comunicacions,...) s'encarrega de preparar els diferents actes que es desenvoluparan principalment durant aquesta setmana.
Anualment es configura una comissió de festes, composada per tots aquells que volen ajudar en els preparatius i que és composada per una dotzena de treballadors de bombers. Des que es fa formar l'última junta de l'ACR, ara farà uns 5 anys hi ha hagut un salt qualitatiu important en els actes que s'organitzen. La visita amb els familiars a algun lloc d'interès a Lleida es deixa en mans del patronat de cultura de Lleida que anualment ens proposa una molt bona visita a la ciutat. Des de la mateixa comissió, i donat que molts dels que l'hem configurat els últims anys tenim canalla petita hem procurat que el cap de setmana es reforcés la visita de les famílies al parc i no sigui sols un acte amb quatre inflables a la cotxera sinó alguna cosa més... per això es va canviar de fer-ho al matí amb una mica de vermut pels més grans a convertir-se en una jornada de tarda amb inflables i activitats diverses a més de disposar d'una zona de ponis i acabar amb un bon berenar en família. També s'organitza des de fa no masses anys un concurs de truites, que li dona un toc "exòtic" a la jornada i una exhibició del Grup Caní de Recerca.

Aquest serà el tercer any en que es fa ball. S'ha recuperat després que es deixés de fer per uns deu anys. S'ha trobat un grup musical assequible i la gent hi assisteix amb ganes! Per tal ocasió s'habilita un escenari a la cotxera i un petit bar.
També s'organitzen jornades esportives, la més interessant (sota el meu punt de vista) és la sortida en bicicleta (BTT) amb esmorzar a mig camí que dona lloc a un grapat d'anècdotes que fa que se'n parli durant un grapat de setmanes. També s'organitza el torneig de futbol sala contra altres "funcionaris" del gremi (sol venir la guàrdia civil, mossos, ambulàncies, presons, la urbana...) que es juga la setmana anterior per acabar en una bona final durant la setmana del patró.

Tot això com veieu sols es fa en base a la voluntat de la gent del parc i la regió per a moure uns quants fils i que anualment sigui una realitat. No costa diners, costa temps.
Però si que hi ha altres coses que costen diners, a més de l'orquestra, els inflables i el berenar, hi ha l'esmorzar de bombers (a la cotxera dels parc) i els premis. Això es fa gràcies a la recaptació de les 4 màquines de cafè i beguda que l'ACR té als dos edificis. Gràcies als cafès del matí, migdia i nit de la gent que hi treballem podem d'entre altres coses sufragar les despeses d'aquests esdeveniments. El dinar de germanor és una altra cosa... és el vincle que mantenim amb l'ajuntament de la ciutat amb la que convivim.
Ara us deixo la relació d'actes que farem aquesta setmana i ja sabeu veniu a gaudir-ne amb nosaltres.

5 de març: ANUL·LAT PER LA PREVISIÓ DE PLUJA Bicicletada des de l'estació de tren de Lleida. S'anirà amb el tren fins a Vilanova de la Sal, per anar fent ruta fins a Balaguer (esmorzar) i acabar al parc de Lleida.
6 de març: Gran final de Futbol Sala (11h: 3r i 4rt llocs, 12h FINAL) i lliurament de premis i pica pica posterior.
7 de març:   9:30, Esmorzar de germanor.
                  17:30, Xerrada a càrrec del nostre company JORDI PARÉS "Alimentació saludable. Estratègies d'alimentació durant la guàrdia"
8 de març:
                 10:00, Missa en honor al nostre patró Sant Joan de Déu que oficiarà el Bisbe de Lleida JOAN PIRIS i FRIGOLA (a la cotxera del parc). També hi participarà el duo TUI HIGGINS & XAVIER MONGE"
                 11:45, Visita cultural al Palau de la Paeria de Lleida.  
                  14:00, Dinar del Patró amb el lliurament de plaques als bombers jubilats l'últim any.
9 de març: 16:00 Parc infantil i zona de ponis. Exhibició del grup Caní de Recerca.
                  19:00 Xocolatada popular
                  20:00 Concurs de truites amb obsequi per a tots els participants i un pel guanyador.
                  23:00 GRAN BALL amb 'orquestra "THE SIXTY'S", amb servei de bar i ressopó al final de la festa.
7 d'abril: Curses infantils
8 d'abril: III Cursa de Bombers Lleida (CX CURSA BOMBERS LLEIDA)

Us hi esperem!