dilluns, 25 de febrer del 2013

cap on anem?


Fa setmanes que no li veig futur a això de Bombers... s'està anant tot a norris.
Portem un parell o tres anys anant a menys. Primer es va començar amb que es va deixar de cobrir els serveis amb gent fins a tornar a tenir el torn sencer, després hem arribat a que a molts dels serveis de reten (focs d'artifici, preventius, etc...) ja no s'hi va.

Poc a poc ens ha anat costant més renovar els equips propis, i el primer que va fallar van ser les samarretes ignífugues. De talles normals no n'hi havia, potser fa 3 o 4 anys que no hi ha samarretes talla XL ni L. Posteriorment les talles 42 i 44 de pantalons van començar a no arribar, fins que ara fa un any sols et portaven talles especials (de cama extrallarga). El summum ha estat veure camises reparades amb pedaços!
El magatzem de regió sembla una botiga de queviures abans d'un huracà, arrasada!. No demanis mànegues, ni llances, que et portaran qualsevol mostra que els hagués deixat una casa comercial per provar. Allí sols hi ha ampolles d'aire i màscares, que son "gratis", vaja es canvien les buides per plenes i les brutes per netes, però les espatlleres estan comptades, i fa uns tres anys ja que es van treure espatlleres de camions per poder repartir entre els parcs que estaven més faltats.
Des de sempre ens han tingut amenaçats amb l'horari. Si no us porteu be us posarem horari de 12h, o de 8!. L'any passat un il·luminat ja va fer l'intent de passar-nos a 24x96, d'aquesta manera no hi havia les RH i s'obligava a crear un cinquè torn. De moment no va haver temps material per fer el canvi, que semblava quasi segur, ningú hi creia, tothom estava al·lucinant. Però van apareixer les primeres veus posant en dubte la bondat del nou horari... possiblement faltarien bombers i comandaments. De moment seguim igual. Be igual no, pitjor. Teniem 3 festes personals, que agafavem segons la disponibilitat del torn i l'època de l'any, o sigui que podiem acabar triant entre un total d'uns deu dies per gastar-les... ara amb les noves directrius d'horaris i gaudiment de festes, ja sols tenim 25h de "lliure" disposició. I el pitjor de tot!, que les hem de fer 24h + 1. Vaja, tots el treballadors públics les poden fer de 30minuts en 30 minuts i nosaltres, que treballem dissabtes, diumenges, festius i ponts, i no podem agafar-nos el matí, la tarda o el vespre de festa. Aquest any no podrem anar als festivals de fi de curs del cole dels nostres fills, reunions escolars, trobades d'associacions... be, potser si que podriem a base de buscar canvis de guardia, però tal com està tot, també ens els tallaran... això és algo amb el que sempre ens amenacen també.
Ara, sol ens faltava que ens treguessin els camions, i ja està. A Lleida tenim un camió menys!.
A les barcelones se'ls ha espatllat, o trencat o donat de baixa algun vehicle... per això han començat a fer moviments entre les dotacions dels parcs però per molt que vulguin, si tens -1 vehicles, en -1 vehicles es queden... ah no!, si en treuen 1 de Lleida, es queden com estavem i nosaltres a prendre pel sac. Doncs això. Des de fa un parell de setmanes que vam "regalar" el 3.19.30, un vehicle força nou, amb barres de protecció i ruixadors de cabina a Mollerussa. Aquest vehicle dotat per anar a focs forestals el teniem super cuidat, sols anava a focs de vegetació. La resta de vehicles d'aigua els repartiem a la resta de serveis urbans, industrials i accidents. Els de Mollerussa per la seva part, s'han tret un BUP, que ja tenia els seus anys i l'han canviat pel nostre cuidat 30. Aquest vell BUP s'ha enviat a les barcelones... i ara deuen estar contents, però no tant com Mollerussa que s'ha trobat amb la sorpresa de tenir dos vehicles increïblement bons. Dos Atego amb protectors de cabina del tipus BRP, lo millor de la casa. I si, tinc enveja!
A Lleida algú ha preferit treuren's el camió "nou" i deixar el vell (el 31) o el 40, que l'haguéssim regalat al primer que l'hagués vingut a buscar. Pel que sembla ningú el vol, ni regalat. Per cert, té un màstil que no trempa ni s'encén, potser després de gairebé un any ja tocaria arreglar-lo, a més de portar-lo Bellaterra amunt, Bellaterra avall.
Ara a Lleida ja tenim dues "joies de la corona" el 31 i el 48, un BUL que quan Lleida es deia Ilerda ja era vell, amb el que sembla que s'ha de fer anar pels serveis de la ciutat... doncs em sembla que algú tindrà alguna sorpresa.

Sort que el furgó de salvament com a camió és molt bo, una altra cosa és el carrossat, portem més aire que material, i és que mal fet ho està un rato. Sort de l'equip d'escarcel·lació!
El que deia al començament, s'està anant tot a norris.
Apa, algú ja te una nova excusa per escriure...