dimecres, 4 de juliol del 2012

El TSJA anula el reglamento de bomberos voluntarios aprobado por Mairena del Alcor

 18/06/2012 16:20 | lainformacion.com

El Tribunal Superior de Justicia de Andalucía (TSJA) ha anulado, a través de una sentencia, el reglamento aprobado por el pleno del Ayuntamiento de Mairena del Alcor (Sevilla) para contar con bomberos "voluntarios" o ajenos a la condición funcionarial de dicha profesión. 


El Tribunal Superior de Justicia de Andalucía (TSJA) ha anulado, a través de una sentenc

ia, el reglamento aprobado por el pleno del Ayuntamiento de Mairena del Alcor (Sevilla) para contar con bomberos "voluntarios" o ajenos a la condición funcionarial de dicha profesión.

En la sentencia, fechada el 6 de junio y recogida por Europa Press, la sección primera de la sala de lo Contencioso Administrativo del TSJA da cuenta del recurso promovido por el Sindicato Profesional de Bomberos (SPB) contra el acuerdo plenario del Ayuntamiento de Mairena del Alcor relativo a la aprobación del reglamento de bomberos voluntarios, un acto institucional que se remonta al 2 de junio de 2010. Frente a este acuerdo plenario, la organización sindical avisaba de vulneraciones de las leyes que regulan el voluntariado y de la Ley autonómica de gestión de emergencias, dado que "se pretende sustituir la figura del bombero profesional por el voluntario, lo que está expresamente prohibido".
El fallo de la sala de lo Contencioso Administrativo del TSJA, susceptible de recurso, estima plenamente el recurso del sindicato y declara nulo este acuerdo plenario, así como el reglamento en cuestión, porque "las funciones asignadas en el articulado son propias de los bomberos profesionales y reservadas por Ley a los funcionarios", toda vez que el reglamento impugnado y ahora anulado establece "una relación de carácter administrativa especial inapropiada para el voluntariado", así como "obligaciones incompatibles" con la naturaleza del voluntariado.

Para el secretario general del SPB en Sevilla, Juan Antonio Ballesta, "la sentencia tumba la pretensión del Ayuntamiento de contratar mano de obra barata" y constituye "una gran victoria judicial para el futuro de este servicio público esencial", dado que la organización sindical lucha desde hace años contra la proliferación de la figura del bombero voluntario y reclama la convocatoria de estas plazas mediante oposiciones.


Au, ara ja us podeu fotre verds els uns contra els altres, que sembla que us agradi.

6 comentaris:

Xavi ha dit...

Ets tu qui encen el foc de la polèmica tirant la pedra i amagant la mà. Molt maca la sentència... que ens vens a dir, a veure si ens eliminen aquí dalt també? Expressa't clarament sino després no et queixis de que et/es fotin verds!

Xapó per tu novament...

Anònim ha dit...

http://www.interieur.gouv.fr/sections/a_votre_service/statistiques/securite_civile/2011/statistiques-sis-2011/view#.T_VeKpVpC4k.twitter

Perque no mires aquest enllaç, i parlem de numeros.

Anònim ha dit...

No entenc que es preten amb tanta guerra uns contra altres, hauriem de estar mes unids que mai, hi hauriem de lluitar per que tots cobressim el mateix i tots els municipis que tenen parc de voluntaris poguessin fer del voluntariat una professio, i uns bombers dignes d'aquest païs.

Mazur ha dit...

Aquesta sentencia entenc que s'ha produït perque un Ajuntament ha intentat realitzar una cosa il.legal asumint unes competencies que no li pertoquen per llei.
Aquí a Catalunya no es pot donar el cas ja que la llei indica clarament que el Cos de Bombers de la Generalitat està format per Funcionaris i Voluntaris, per lo que cap tribunal pot anul.lar el nostre reglament.
Recordem que les compentencies de lluita contra incendis i salvaments es va transferir plenament a la Generalitat ( exceptuant a la ciutat de Barcelona)i no depene dels municipis ni de les diputacions, com abans era. Si algún Ajuntament català intentés crear el seu cos de bombers municipal, suposo que es trobaria en la mateixa situació que la publicada.

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Anònim, no et comparis amb França:

França
66M habitants, 248.300 bombers --> 265,8 habitants/bomber i 1629,6 habitants/bomber.professional

Catalunya
7M habitants, 5000 bombers --> 1400 habitants/bomber i 2800 habitants/bomber.professional

En realitat hauriem de sumar els efectius del SEM... però jo no tinc els números. Els francesos els tenen integrats.

per tant he tret el 5% de personal sanitari francès:
279,8 hab/bom
1715,4 hab/bom.p

INCOMPARABLE

i a Espanya... millor no mirar, que ens agafaria "canguelo"

Mazur ha dit...

Ei, sobre el SEM puc parlar jo!!! Jejeje.
De fet SEM te poc personal contractat. Gairebé tots els TTS de Catalunya traballem per a una empresa subcontractada pel SEM mitjançant concurs públic.

Aproximadament hi han unes 450 ambulàncies, entre Bàsiques, Intermitges i Avançades. Tot això abans de les retallades; després de les mateixes el número de vehícles ha baixat en algunes zones i ja he perdut la pista.

Per cada ambulància Bàsica van dos TTS i cada empresa te la potestat de possar els torns de cobertura. Així ens trobem que hi ha empreses que permeten cobrir el vehícle en un torn de 24 hores seguit, però altres que cada 12 hores s'ha de fer relleu.

Aproximadament hi han uns 5000 TTS titulats a Catalunya, però no tots estan treballant en ambulàncies d'emergència. Evidentment no incloc al personal mèdic ni infermeria, ja que fan horaris totalment diferents i no sempre son els mateixos, per lo que no tinc prou dades sobre el nombre total que son.