dimecres, 27 de juny del 2012

Patirem, aquest estiu patirem


Això no ha fet més que començar i ja tenim diferents fronts oberts. 
Un és evidentment el dels incendis, ja que ens espera (no, que ja ha començat) una campanya dura. També hi ha el front dels Bombers Voluntaris i la seva creuada contra el món. Hi ha els sindicats, que tot i estar mig amagats treuen el cap per buscar la manera d'anar trampejant entre els bombers i la Direcció General. I finalment les retallades en tot, tot i tot, que fa que cada cop que hi ha un servei no sàpigues amb quins equips comptes, que el dinar/sopar/esmorzar de la tropa es gestioni pitjor que mai, que quan se t'espatlla algo... feina rai, quan has de canviar roba, espera que t'esperaràs. 
La campanya serà dura per diverses raons, la principal és la meteorològica, això no en dubta ningú. L'hivern ha estat sec i fred convertint poc a poc els boscos en una font gairebé inesgotable de combustible, fi i no tant fi, i que estigui disponible durant la major part de les hores del dia, i quan arriben les “famoses” onades de sud, a patir-hi tots, ja que les temperatures augmenten, la humitat cau i la disponibilitat dels combustible creix de forma alarmant.

Però estem preparats! Si senyor! Qui ho dubta? Tenim els boscos i les lleres dels rius que ningú és capaç de tocar des de fa molts anys. Hi ha boscos pels quals no s'hi pot caminar, però no passa res, tot això és natura i és bo. Per qui? Pel foc? 
Fa molts anys que sentim allò de la paradoxa del foc. Com més bons som apagant, més risc d'incendi hi ha. Cada cop hi ha les espècies més envellides, més brutícia (ningú neteja boscos) i amb la sequera gradual fa que això ja no sigui un polvorí, aquest any estem convivint amb boscos que son brasers, preparats per qualsevol font de calor (natural o no). 

Després tenim la “guerra” dels bombers voluntaris... a veure, tios. Però que teniu contra el món? Per defensar lo vostre no cal destruir a ningú! Deixeu-nos en pau! Lluiteu per la vostra seguretat, la vostra assegurança... aclariu-vos entre vosaltres! Voleu diners? Voleu guàrdies remunerades? Voleu contractes a dit? Voleu manar? Demaneu el que us doni la gana, però no destruïu a ningú pel camí!
De moment sou la meitat dels bombers que hi ha a Catalunya, a Rasquera vareu fotre el que vareu voler i de moment us ha servit per a que la societat us conegui i tenir guàrdies remunerades durant l’estiu (perquè estar al parc hi podeu estar sempre). I si no us activen... vaja no és el vostre problema, si no li surt be al comandament, ja “l'afaitaran” des de més amunt, oi? 
Els sindicats preocupats per arreglar la MD abans de començar la campanya... que jo sàpiga els “contractes” son anuals i l’any acaba al desembre. Alguna cosa fa pudor. La Direcció General els haurà demanat de tocar-ho a canvi de no remenar per alguna altra banda. Vaja, això sembla! Perquè necessitat de canviar-ho no n'hi havia. Ah, el canvi d'horari de l'1 de gener... ni parlar-ne! QUINS COLLONS!!! 
Les retallades... be, no sé si sol les retallades son la causa o també hi ajuda la ineptitud d'algunes persones. Però demanes uns pantalons i te'ls porten amb tallat especial de cames. No enviïs una llança a reparar que ja no la veuràs més. Ara, no sé que passa amb l’escuma, que en lloc de escuma normal a la mínima t'envien la AFFF, que segur que és més cara. Potser és que no n'hi ha d'altra, però aquesta escuma no va be per a tot, i l'altre si.
Aquesta bossa portava, encara que no ho sembli, bon menjar, altres cops però...
Als últims incendis hem menjat (com fa no masses anys) tard i malament. Però això serà un article proper...
Aquest any, amb la il·luminació de portar dues “esquadres” de forestals a cada parc de professionals, ha calgut posar un segon camió forestal als parcs que no en tenien. La majoria (a la Regió de Lleida) tenen un “flamant” BFP/BRP amb ruixadors o barres. Van arribar més o menys dotats de material, però a Lleida ens ha arribat la JOIA DE LA CORONA. Un vehicle que porta tot l’hivern donat de baixa (per pagar menys assegurança, combustible, manteniment, reparacions) però que va arribar al parc de Lleida sense material, sense mànegues, brut, molt brut! Als qui el van portar (uns del nord del Segrià) se'ls va fer netejar (era evident!), i poc a poc en els dies posteriors s'han posat mànegues i llances i alguna cosa més, però podria estar millor. Els companys del parc de Torà em van dir (a l'incendi de Sant Guim) que quan ells el tenien li havien fet frens i alguna cosa més i  anava força be. Jo el vaig portar en aquell incendi i la veritat, tant malament no anava. Semblava un tractoret passejant pels camps de la Segarra, ara puja ara baixa, però crecs i crocs tants com vulguis. La cabina bascula molt, s'haurà de repassar la suspensió de cabina que és independent. Dilluns passat li arreglaven el velocímetre (sabiem a quant circulàvem pel GPS del mòbil d’un company).
Vaja, que si seguim així, aquest estiu serà dur. De fet porto 3 guàrdies que no parem, però és així cada dia des de fa més de dues setmanes. Entrem 12 ò 13 cada dia, més els forestals, i sempre acaba venint gent a cobrir perquè els serveis s'acumulen. A més de tots els incendis de vegetació i forestals, i encara que no ho sembli,  la ciutat a l'estiu segueix activa, si més no fins que gairebé tots marxeu de vacances. Però nosaltres seguirem “oberts per vacances”.

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo de deixar-nos en Pau ho hauriem de fer mutuament, penso que seria bo pels dos colectius, perque unio no n'hi haura mai. Pero clar cada dos per tres cada vegada que un Representant sindicalista parla de Bombers s'omple la boca amb Voluntaris ex: publicacio del estimat Toño del Rio a la vanguardia dient que precaritzem el servei o coses com amagar una sardina dins un vehicle de voluntaris i esperar que es podreixi, que va passar a badalona on els voluntaris no els haguessin de haber posat mai a compartir parc, pero aixo ja es cosa politica. Un altre es els escrits al teu bloc on a casi tots anome as als Voluntaris... Qui no deixa en pau a qui? I per ultim i aviam si ho enteneu que aixo ho tenim per escrit i to podem donar quant vulguis i ho penjes al Bloc, DOS Setmanes abans de Rasquera el Director General ens va donar per escrit que fariem campanya Forestal als Parcs de Vol com fa 20 anys que fem, ni es nou ni vem fer xantatge per guardies remunerades que les hem fet tota la Vida. Lo que demanavem era un compromis del Conseller de treballar per la nostra assegurança , formació i nou reglament crec que es licit no lluitat per aixo? Lo que si critico no com a Vol pero si com a ciutada i contribuent que pago els meus impostos es la Cantitat de hores extres encobertes que es generen amb les M0 , que a la Nord les activem com aquell qui compra un carmelo, aixo si que hem preocupa i molt, yo tinc que pagar mes IVA , euro per recepta, mes impostos i quedar-me veient com elsgestors del cos de bombers amb la complicitat dels sindicats generen un munt d'hores extres, perque no demanes la conta final al cap de l'any i la publiques al bloc o a la premsa a veure que en pensen els ciutadans? Si realment voleu que facin convocatories lo que heu de fer es com els Bombers de la Comunitat de Madrid que desde que s'han negat a fer hores extres els parcs es queden buits cada dos per tres, l'any pasat van fer 153.000h extres i son 1200 bombers. Si els bombers de la gene fessin el mateix posarien en jaque a la casa i us escoltarien, ara es mes facil fer complementaries, imaginaries i extres encobertes a base de M0 i fotra la culpa als Voluntaris

Ramon ha dit...

Ja trobo molt penòs que en cada article que penjes arremetis contra els bombers voluntaris, si et retallen el sou i altres històries no es culpa nostra sino dels politics, aixì que no carreguis mes contra nosaltres, perquè l'ùnic que estas fent es que es calenti mes la cosa que prou malament està, aixì que si vols un estiu tranquil com dius tu, potser que tambè comencis a moderar el teu discurs, nosaltres fa molts anys que tenim esquadres forestals, i enguany, no se per quin motiu, perquè l'oficial no el crec, ens les han tret. Potser perquè algú volia fer hores extra a canvi de les retallades? no ho se, però carregueu contra qui ho heu de fer i deixeu-nos tranquils d'una vegada.

Anònim ha dit...

Alfons dos paraules Que crec que resumiran els teus comentaris en contra, per variar,els voluntaris ets un celos que veus que els voluntaris han tret o almenys sels ha escoltat coas que a vosaltres no i retraiem cada vegada les coses que fallem o que no fem reconeix algun dia les coses que fem be,et tindria de caure la cara de vergonya de dur totes aquestes coses sense mirarte a dins de casa imtotes les condicions i aventatges que teniu i a mes estem pagan entre tots els ciutadans ja ni ha prou si parlem els que no hens hi va res potser es podriamgirar la truita ja ni ha prou d'enfrentaments i rucades de pati de escola si teniu problemes tels soluciones tu o els teus representants sindicals ,com els dels coluntaris que al menys fan la seva feina i anem tots units.

QUE N'APRENGUIN con deia Laporta

Anònim ha dit...

els profesionals no tenim ni per a recanvis de Material.I els voluntaris fent xantatge negant-se a anar a foc a Rasquera.Heu quedat retratats i per fi es veu de quin peu calceu.ahora calleu com putes ara que os paguen mes hores en negre.Ara no sento pel que deberiau lluitar de veritat:una assegurança com cal entre altres.
la gene os tracta com ma d'obra barata que us paga a sobre en negre.la gene tant com els voluintaris no teniu vergonya.I a sobre alguns volen manar.Si voleu manar us feu professionals,ja que molts estem fins als collons de tants fantasmes

JoanRomaSalvó ha dit...

Al darrer anònim de 27 de juny a les 23:22

He aguantat i aguantaré totes les crítiques però ni se't passi pel cap de suposar que aguantaré les mentides.
MAI, repeteixo MAI, els bbvv hem cobrat res en negre !!! Ho cobrem en blanc i rebem el certificat d'hisenda a final d'any. Quan vulguis t'ensenyo el meu: Exercici 2011 745,00 Eurus.
Les quantitats estan fixades per Decret de les Conselleries d'Interior i Economia de la Generalitat de Catalunya (per si no has volgut assabentar-te).
A mi em cau la cara de vergonya quan veig algún BRP carregat de "professionals" al pàrquing del Mercadona fent la compra del dia... això sí que és aprofitar-se del servei.
Jo també n'estic fins els collons de fantasmades.

Anònim ha dit...

dedicat a netega boscos amb les horas lliures que tens de guardia axi tindras menx tenps per posa tonterias i menx combustible a l'estiu i no patiras tan. potse axi sentiras que tot el que la sosietat paga per tu de inpostos bal la pena .

Anònim ha dit...

un consell, tanca aquest bloc, i cuida't de tu, que l'únic que aconsegueixes, és posar al personal nervios, i al final tindràs poblemes ...

Jordi ha dit...

Hola Joanromas, o siguis qui siguis, si et cau la cara de vergonya per veure als bombers comprant al mercadona, hauries de sapiguer que a nosaltres no ens donen tikets menjador ni coses d´aquestes i alguna cosa hem de menjar.
A mi em cau la cara de vergonya quan vec gent que portant la mateixa roba que jo s´emborratxa al bar del poble o la utilitza per obtenir beneficis socials, etc, etc... ja saps de que parlo.
No dic que tots els voluntaris siguin dolents ni tots els professionals bons, però omplir-se la boca de merda és molt fàcil i més radere una pantalla d´ordinador.

Alex ha dit...

Si si, i ser un mosso bomber voluntari és molt bonic no? a nosaltres ens fan respectar horaris de descans i treball i vosaltres podeu fer el que vulgueu no? Quin pluri més guai, i despres encara dieu pestes de nosaltres.Sou una banda d´aprofitats,basura humana, esteu trinxant el cos de bombers voluntaris.
Criticar als bombers professionals és molt fácil, sobretot per gent frustada que mai serà feliç a la seva vida. Els celos son dolents i al final passen factura.
Si voleu un club social on no es paga ni llum ni aigua ni res de res apunteu-vos al casal del poble, rastreros.

Tomas R. ha dit...

Aquest anonim que parla de deixar-nos en pau mutuament i de hores extres i coses d´aquestes. A veure que opinara la opinio publica quan despres de l´estiu vegin el patac d´hores que heu generat els bombers voluntaris, "voluntaris vol dir voluntaris, és a dir, sense remuneració". Et recordo que despres de lo de Horta els professionals ens vam plantar sense fer hores ni guardies d´estiu, però allí estaveu vosaltres, els voluntaris, per aprofitar-vos de la situació i fer caler a tope. No tots, ja que alguns encara teniu dignitat. Això és el que voleu, fotrens el nostre pa. Nosaltres vivim d´això, jo també vui un pluri així de guai. A 7€ l´hora ja em va be, i fins i tot a 5€, fent guardies desde casa se n´avança.

Anònim ha dit...

Quant vas arribar a bombers els Voluntaris ja existien, si no t'agrada ja saps on es la porta!!

Anònim ha dit...

Estaria encantat de fer saber a l'opinio publica que a l'any 2011 amb 3 mesos d'atrasos del 2010 vem costar 2.8m€, si cols ho comparem amb les extres que cobrareu aquest any, dsps hi somem nomines i demes i veiem que costa un cos i que costa el altre!! Prou de fer demagogia i lluiteu per lo vostre

Anònim ha dit...

Dieu dels voluntaris que som uns peseteros i que us fotem la feina.......i vosaltres????? Funcionaris perquè de professionals demostreu la majoria que no, quans de vosaltres teniu una segona feina fotent el jornal a gent que esta a l'atur???? Sou uns ploramiques que quan se us gira una mica mes de feina de lo normal ja us queixeu, i això que teniu 3 dies de festa, mes compensatories, mes el cap de deu, curreu una mica i deixeunos en pau d,una vegada, que nhi ha molts que nomes serviu per fardar al gimnas i vacil.lar del munt de de festes que teniu, i aixo dit per gent del carrer

Anònim ha dit...

Com a ciutadà s´ha de admetre que el que es vergonyós, es veure el que sota el meu punt de vista es el millor colectiu d´emergències de Catalunya, separat en 2 bandes i llençant merda continuament els uns contra els altres. Potser haurieu de obrir els ulls i veure que per mès o menys que us agradi que cada dia esteu treballant conjuntament en les diferents emergències que surgeixen. Nose si us doneu conta però en algunes ocasions no hi ha gaire diferència entre el comportament de uns nens de parvulari i alguns comentaris que es llegeixen per aqui. Aviam cuan us doneu conta de que vosaltres no sou enemics sino companys i que amb aquestes ximpleries el unic que surt perdent es el poble de Catalunya.

Ivan

Anònim ha dit...

Senyors, com de cremada esta la gent no ho entenc, si un treballa 24 h no passa res dema tinc que anar laltra feina i he de estar descansat(pluri).
Trucada a un parc de voluntaris a les dotze de la nit o la hora que sigui teniu sortida de foc forestal a Tarragona al poble de Rasquera,ostia, no podem anar-hi, dema tenim de treballar a la nostra feina i tal com esta el panorama laboral com per faltar a la feina,no vull dir res mes que no se sapigo a la opinio publica i començo a estar una mica tip de totes les coses que es diuen per aqui,perque recordo que entre pluris,guardies extres,majors dedicacions i segones activitat entre altres coses feu posar a la gent en evidencia fins i tot tenir vergonya aliena,conque no se qui quedaria mes reflexat si aixo surtis publicat i si vols manipulat tal com esteu fent vosaltres i els vostres sindicats als mitjans de comunicacio i en blogs com aquests.

Apa a cagar la via.

david ha dit...

Dons al senyor Jordi potser li hauriem de recordar que a molts parcs de profesionals també hi ha alcohol i no per això sels tracta de borratxos oi? i al Tomas recordar-li que això de que tots els profesionals no faran hores extres no t'ho creus ni fart de vi nano, els primers a vendres per quatre cuartos sou vosaltres si no ja m'ho diràs a final de campanya aneu predicant de professionalitat i sou els primers a posar els calers per davant,i en la qüestió del material als voluntaris ens en falta moltíssim mes que a vosaltros i estem fent la mateixa feina que cullons,ja esta be de dir fantasma-des que ja canseu i treballeu per lo vostre que ja teniu prou feina en ves de tocar els cullons a qui no en te culpa.

Xavi ha dit...

Com sempre, opines i xarres sense saber de la missa la meitat...els de sal de frutas ENO et donaran comissió perquè com més llegim els voluntaris, més ardor d'estomac ens provoques.

Respecte senyors, respecte i que cadascú lluiti per lo seu i sobretot informa't abans d'escriure res.

Salut "companys"!

robert ha dit...

La "guerra" entre bbvv i funcionaris és ridicula! crec que no s'enfoca bé la cosa!! el problema no està en els voluntaris o en els professionals, el problema està en els polítics (sigui el color que sigui) que des de que es va crear el cos no han estat capaços de posar-se d'acord i redactar un pla director de bombers que digui cap on ha d'anar el col·lectiu.
A europa, molts països comparteixen el model mixt, amb èxit!! França, Alemanya...on els voluntaris gaudeixen d'una assegurança, les empreses tenen avantatges fiscals a l'hora de contractar-los, etc..
S'enten que un model basat unicament amb funcionaris és insostenible, immagineu parcs de catalunya coberts amb funcionaris que facin tres o quatre sortides a la setmana???

Anònim ha dit...

lA VERITAT US FA MAL!!! QUINA POCA VERGONYA DE DIR EL QUE DIEU.
Srs. BOMBERS VOLUNTARIS A CANVI DE DINERS. PER MI NO SEREU MAI VOLUNTARIS, LA GRAN MAJORIA MERCENARIS, SINO FOS PER LES PELES ESTIC SEGUR QUE NOMES QUEDARIEN ELS BOMBERS VOLUNTARIS DE MES DE 55 ANYS, QUE ELS HI TINC MOLT RESPECTE, QUE HE APRES AMB ELLS, I QUE SON UN POU DE SABIDURIA, I CADA COP QUE ESTIC AMB ELLS, ELS ESCOLTO I APRENC, LA RESTA DE JOVENETS, QUE ANEU A LES PISINES DEL POBLE AMB UNIFORME A XULEIJAR, I QUE DE BOMBERS TENIU VEN POC, NO FA GAIRE HO VAM VEURE AL PORTA EL CAMIO QUE VAU PORTA QUE EM CAURIA LA CARA DE VERGONYA, HI US VA CAURE ALGUNA QUE ALTRA BRONCA.....

Xavi ha dit...

És molt fàcil insultar i generalitzar sota la firma d'anònim. Tinc 25 anys i al meu parc tots els diners que ens donen els invertim en material. No vaig ni a comprar el dinar, com diuen alguns per aqui, amb l'uniforme.

Com ja he dit en un post anterior, respecte per tots i per totes les opinions. Una opinió diu molt de la persona

Apa, baralleu-vos!

Anònim ha dit...

crec, que quan una persona comenta el que tu diu, i amb lletres majúscules, demostra la ràbia que porta al seu interior contra els voluntària, jo de tu em agafava una baixa!, i me n'anava al psicòleg, perquè treballar amb un element com teu .., i pobre dels teus companys, deu ser patètic

Anònim ha dit...

Si senyors, tontos no som pero que menos que et donin alguna cosa ja que et deixes la feina i la familia a casa per fer un servei sigui el que sigui a l'hora que sigui,el preu que et donen 7.50€ no et treu de la miseria es ridicul pero no son els diners el que ens motiva si no les ganes de fer les coses quan toca i sens requereix i no hens enganyem si hens donessin 10€ pues millor que millor no com vosaltres que si hos abaixen les hoeres ploreu com a crios;es que volem mes,es que aixo no es pot permetre,SOM PROFESSIONALS dieu,quina gracia que hem fa aixo si la majoria de tots els funcionaris aneu per la pela sino no anirieu a comprar el pa per dinar amb el vostre cotxe sou la vergonya de la societat no feu res a canvi de res,sempre necessiteu alguna recompensa,dies de festa compensant hores o ni aixo les voleu cobrar sigui com sigui amb les aventatges que arribeu a tenir,MD,Pluri legal,Segona activitat,el que hem fa mes gracia es que la major dedicacio nomes es pels dies laborables els ponts o dies festiusm ja sigui cap de setmana o no vosaltres dieu que aquestos dies no podeu treballar ja que la major dedicacio no ho contempla quina pena foteu,el mateix amb l'hora de fer esport els de segona activitat o oficines creieu que es normal anar a treballlar i despres encara tenir el temps per fer esport dins de l'horari laboral que en el cas dels de oficines,magatzem o logistica es de 8 a 15 hores per mi es penos i de miserable.
be no hem vull allargar mes i creieu es pot fer un llibre de vosaltres que si arribes a sortir tot a la opinio publica igual ja no sou tant ben vistos.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

BV=Peseteros, no engañais a nadie.
Hos encanta hacer guardias de conductor de jefes,para que, no sera por la emocion verdad,sera por la pasta facil?
Jeje me haceis gracia,no sabeis lo que es ser bombero ni lo sabreis nunca,mientras seais voluntarios,para vosotros es un juego, para mi no,es mi trabajo y encima si estais cerca de mi tengo que velar porque no hos pase nada,ya que como no podeis mandar , no teneis responsabilidades.
POR FAVOR QUEDAROS EN CASITA.
o no digais mas tonterias,y aprender a ser bomberos.

Anònim ha dit...

Superbombero o millor dit "bocamoll", veient com escrius amb aquest català tan perfecte, no crec que hagis passat cap convocatòria, ja m'agradaria veure si ets bomber funcionari, jo ja veus un pobre bomber voluntari pesseter que dius tu, i molt orgullós!! Algun dia m'agradaria veure't treballar per fotrem un fart de riure...... n'estic segur!! fes un favor al col·lectiu tant funcionari com voluntari, cuidat mes de ser persona i de aprendre el català, que la resta de bombers ja ens preocuparem de que carallots com tu no ens hagin de protegir per res!!

Anònim ha dit...

El catalan me lo paso por el forro de los cojones y a ti tambien.Lo entiendes ahora

Anònim ha dit...

Nano l'únic que entenc que tu solet et retrates, ets un pobre personatge que si es veritat que es bomber, ets una vergonya pel col.lectiu tan funcionari com voluntari, crec que t'has equivocat de feina.... suposo que veient el teu to! de porteret de discoteca estaries mes be!! per cert.... jo pel forro hem passo els ninots com tu que no saben ni on es la seva dreta, tranquil als 50 potser et trauràs la ESO!! Apa que no tinc mes temps per perdre contestant un homenet com tu.

Anònim ha dit...

Soc bomber voluntari, a més a més, tinc dues empreses de construcció que cal a dir, fa que tingui un sou més alt que un sergent funcionari.

Quant vaig a servei d'ensorrament vaig com a bomberet de merda com dieu i a les ordres de un PROFESIONAL (funcionari) que te quatre nocions de tintolament que l'hi han ensenyat fa més de 10 anys, no ha practicat i ho millor, creu que per ser funcionari pot manar i fer-ho bé.

Doncs perdoneu pero el voluntari (puto voluntari) ha de vigilar al funcionari (PROFESIONAL) perque no es faci, o ens faci mal a ningú. Potser no he dit que a part, tinc la carrera d'Arquitectura...

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Un únic comentari a aquest últim escrit.
Al servei de l'ensorrament del carrer Tallada hi havia un tècnic de bombers amb 20 anys d'experiència en el món de la construcció, és arquitecte i molt coneixedor de les patologies dels edificis. Et recomano que assisteixis a alguna de les seves sessions a l'Escola de Bombers.