divendres, 18 de novembre del 2011

lo puto horari

(o, la mare que els va parir)

Aquest matí venia amb ganes d'escriure referent al curs e-learning que he fet les últimes setmanes a la plataforma digital de l'escola de bombers...però just abans de dinar han començat a desfilar pel parc de Lleida alguns caps de parc i algun que altre tècnic que sortien de la reunió a Regió on els havien explicat que volien tirar envadant el nou horari amb 5 torns.

Tots estaven d'un content que no vegis. Rient-se, per no plorar, de les "meravelloses" al·lucinades d'aquesta gent de Cerdanyola...

Per no saber no saben com fer la distribució de la gent. No hi ha res regulat. Fins ara sols s'havia previst que un bomber canviés de torn per necessitats del servei, però no és el mateix dir a tots els caps de torn que decideixin de quins bombers volen prescindir, per crear un nou torn, a que en marxi un de sol per cubrir un forat d'un altre.

No és el mateix... De fet, a Lleida podriem fer baixar als de l'aeroport per a fer el 5è torn, no? on, per cert, hi ha el bo i millor del servei!!! Seguint aquest raonament, cada responsable prescindirà d'aquells elements que "menys" li agradin i es muntarà un 5è torn que podriem anomenar el "turno de la muerte"!

Bromes a banda. No hi ha res regulat. Però res de res. No saben com fer la nova distribució de gent. No saben com repartir les noves guàrdies a l'estiu, no saben quina formació es farà al nou còmput d'hores formatives (SI ÉS QUE NO S'HAN FET 4 DE LES 8h QUE S'HAVIA DE FER AQUEST ANY!), llavors com volen fer-ne 30?

No saben que fa falta un nou caporal/sergent (que no hi són) al 5è torn. Volen prescindir d'hores extres i començaran generant-se hores per a cobrir els comandaments que no hi ha. A Lleida, en realitat faltaran 4 caporals i 1 sergent.

No saben que tot i comptar amb els nous bombers, de l'última promo, no hi ha els GRAE, GRAF, Aeroport, Escola, USLO i els que s'han jubilat aquest any.

Sembla que qui "governa" a bombers sigui un tal Mariano, que sols diu que ho arreglarà tot sense dir com. Aquí passa el mateix, no diuen (en principi no saben) com regularan les guàrdies a l'estiu, ni la formació, ni la distribució de torns, ni s'han fet torns imaginaris amb noms i cognoms per veure si realment els números coincideixen amb els noms. De fet, en aquesta casa, sempre s'han fet els números amb el cul! Sempre surten un grapat de bombers i personal a les propagandes que ens venen i que som un cos de bombers super modern, amb tota la tecnología del món mundial i una de gent que sols sortint del parc els incendis ja s'haurien d'apagar sols. Senyors siguem seriosos. Fa vint anys que em moc per la casa i sempre, SEMPRE he vist els torns coixos. Mai hi ha hagut un parc amb els 4 torns complerts. Però això si, a la propaganda hi ha bombers per un "tubo". Em sembla que ells també s'ho creuen, ja que volen fer un 5è torn i deuen estar molt segurs que els quadrarà.
Estic convençut que es generaran tantes hores com fins ara. Llavors quin benefici hi haurà?

Tots els comandaments que han passat per Lleida aquest matí ens deien que quan preguntaven com organitzarien les guàrdies a l'estiu, els deien... ja ho farem.
Quan preguntaven per la formació, els contestaven, "ja ho farem..."
Quan preguntaven per la nova distribució del personal, criteri de com "obligar/justificar" a la gent a canviar el torn..., "ja ho farem..."
Quan preguntaven pel 5è comandament que no tenen, "ja ho farem..."
Quan preguntaven com "arreglar" l'error matemàtic que fa que el sistema sigui tant pervers que tothom treballarà durant 4 anys les mateixes festes? (si al menys fossin proporcionals), també deien, "ja ho farem..."

Han passat tots per aquí amb cara de que els han venut la moto. Si els caps de parc i tècnics no hi creuen, com volen que hi creguem nosaltres?

Per cert, ho volen fer tant malament com saben. De moment ja estem preparant els cicle (4 torns) per l'any que ve, però el dia 1 de febrer volen començar el 5è torn. Llavors, si hem triat les vacances no me les podran fer canviar (que per això ens les fan elegir ara) i amb els canvis de torn ens podem trobar que en lloc de tenir 2 bombers de vacances n'hi hagi 3, 4, ... o tots 11!. Jajaja segur que hi ha algun cap de parc catxondo que accepta (amb tota la intenció) algun torn en que es doni aquest cas. Seria un bon cop de gràcia.

Un nou horari a dos mesos d'aplicar-lo ja hauria de tenir els torns fets, com fer els ajustos de cicle, dates de la formació, dates de les guàrdies a l'estiu... i el volen per l'1 de febrer?. Senyors, comenceu l'1 de març, i compteu cada any amb el 29 de febrer... penseu... com hi ha tres 29 de febrer que no hi son, l'horari s'ajusta automàticament. Ui si en Gal·lileo i en Copèrnic aixequessin el cap!
Per acabar, com poden regular un horari una gent que son incapaços de gestionar 8 miserables hores de formació i una trista revisió mèdica? Aquest any em sembla que els Reis d'Orient portaran carbó a Bellaterra, però molt. Finalment els camions de la USLO tindran justificació, portant carbó.

Recomanació final, que això de l'horari ho porti algú que no sigui "el Pepe Gotera y Otilo, Chapúzas a domicilio".

13 comentaris:

Els ciutadans ,diem prou. ha dit...

AQUETS FUNCIONARIS,SOU UNS DRACULES,XUPEU LA SANG DEL CIUTADANS I AL FINAL US TROBAREU,QUE COM JA NO QUEDAREM CIUTADANTS,NO TINDREU SANG QUE XUCLAR,NO VEIEU QUE SOU LA PRINCIPAL CAUSA DE LA MAJORIA DE PROBLEMES ECONOMIQUES DEL PAIS? VAMOS ,I ENCARA US MANIFESTEU PER QUE NO COBREU LES HORES DE FORMACIO,PUTSER QUE ENS ESTRENYEM EL CINTURO TOTS,NO?

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Noi, tu saps llegir?
ni parlo de diners ni parlo de fer menys hores!

XBosch ha dit...

aquest que parla, és un altre resentit! que no sap ni de qué parla.
Haviam si comencem a veure que l'amenaça no és dels funcionaris sino del que manen els que estan per sobre! Nosaltres els bombers només volem el que ens toca i és que ens paguin les hores que treballem, com tothom crec!

Anònim ha dit...

No si es que ara la crisis es culpa dels funcionaris!!!!! Lo que s'ha de llegir......

Anònim ha dit...

A aquest que ha escrit al principi....només li desitjo que no tingui un accident ni es cremi la seva casa quan per culpa dels que manen no hi hagin els suficients bombers a prop per solucionar el problema....

Només demanem uns dirigents que pensin amb el cap i no el cul, que tinguem una plantilla complerta, que no tinguem mancances de material, vehicles i logística, que no ens canviïn l´horari laboral perquè sí sense saber com fer-ho.

Mira noi, no crec que tinguis feina pel que has dit, però imagina´t que no ets funcionari (perquè veig que els odies), estàs en un despatx d´una empresa privada i un dia et diuen: "d´aquí un mes enlloc de treballar de dia ho faràs de nit, enlloc de una cadira et sentaràs a terra, enlloc de fer la feina entre tres faràs la mateixa tu sol, ah!!...i cobraràs molt menys...." doncs això és el que ens està passant.

Molt bon article Alfons, ets un crack!!! (Dj)

Bombers d'aeroport ha dit...

Si a l'aeroport hi hagués d'haver el bo i millor del servei, potser hi hauries d'estar tu també, no creus??

Una mica de respecte que hi ha gent amb 28 anys de servei al Cos.

Anònim ha dit...

ploma! que bé escrius crac ... em dóna la sensacino que no saps fer res més ... campió per dirijirte a gent que està treballant a l'aeroport, primer renta't la boca "cap per avall" que et donen 100.000 voltes en serveis. .. pipiolo teòric .... pot ser que siguis tu el que perilla en el teu torn???? fes un sondeig en el teu torn que molt content amb tu no estan ..... pallisses ..... se felizzzzzzzzzz penjant....

Anònim ha dit...

Buenas tardes a todos, en primer lugar quiero decir que ni estoy en contra, ni a favor del nuevo horario. A partir de ahí, pienso que los 2 horarios son buenos, siempre y cuando no perdamos derechos. Está claro que un horario te ofrece unas posibilidades y otro te ofrece otras.
A unos puede que les venga mejor este nuevo horario y a otros el que tenemos, pero si miramos realmente ninguno de los 2 está mal. En el nuevo horario trabajas 2 de 5 fines de semana (2 de 4 en el actual), solo trabajas 1 día entre semana (a veces 2 en el actual), tienes 2 turnos para hacer cambio de guardias (casi el doble de personas que en el actual). Uno de los inconvenientes más grandes de cara a nosotros es el hecho de tener que hacer 4 guardias en verano de 10 horas y que trabajes durante 4 años los mismos días festivos (con buena voluntad esto último se podría solucionar). Para mí es más grave que hagamos 90 horas más que el resto de los funcionarios (vienen a ser casi 4 guardias de más que hacemos por la cara). También me puedo molestar porque no nos han pedido ni opinión, ni explicación en ningún momento. Entiendo que si realmente funciona el 5º turno (económicamente hablando por supuesto) lo lleven a cabo, pero eso no se sabrá hasta que realmente se haga. Al final de año podrán valorar si se han ahorrado o no dinero. Es posible que haya muchas maneras de poder ahorrarlo, en eso no voy a entrar, pero desde luego que si realmente se ahorran mucho dinero, dentro de lo que cabe no está mal este nuevo horario (de hecho en Barna lo hacen parecido desde hace tiempo) El tiempo dirá, pero por encima de todo lo más importante es que no perdamos derechos. Un saludo a todos.

Anònim ha dit...

Però bueno Alfons, a tu qui t'he ho a dit? Potser la muda?

Bobi ha dit...

No van dir que era una proposta i que es podrien oferir altres solucions?.Quines han donat els sindicats?,perque no he escoltat cap alternativa.

Lo pelud ha dit...

Alfons, no martxis al Aeroport, Quí ens farà el dinar?

Anònim ha dit...

Les guardies a l'estiu de 10h son de 10h?
Si el meu horari es de 24h i prolongo el servei ( foc forestal per exmple ) tinc relleu. Suposem que a l'estiu a finalitzar la meva guardia amb horari de 10h ,també tindre relleu si estic en un servei o no?.

Alfons Tormo Vilà ha dit...

efectivament anònim, les guàrdies de 10h són de 10h.

No hi ha res escrit ni res lligat, però se suposa que el funcionament serà com el de les guàrdies d'estiu que hi ha hagut els últims 12 anys. Si hi ha un servei, prolongaràs amb hores extres (caldrà definir que siguin IMPREVISIBLES) i fins que s'acabi l'incendi o fins que hi hagi el relleu a l'endemà.

Però com he dit abans aquesta resposta ha de quedar escrita i signada en algun lloc. De moment tot és fum. Tot no, el 5è torn ja està definit i a la majoria de parcs ja hi ha els noms i cognoms de la gent del 5è torn. En altres els caps de parc callen com a putes, però això són figues d'un altre paner...