dilluns, 5 de febrer del 2024

És temps de canvis i novetats

De tant en tant també passen coses bones a Can Bombers. Tot i que acostuma a comptar més allò dolent o desajustat, quan passen coses bones també ho explico. i avui és d'aquells dies.

L'any va començar amb la renovació del personal, provinent del concurs de trasllats (que feia molts anys es demanava per al 1 de gener). Encara que hi ha aspectes millorables, com la de fer l'acolliment al nou parc durant les setmanes prèvies, cal dir que que aquesta fornada de bombers (veterans tots) s'han adaptat molt ràpidament a la vida de cada parc i torn. O al menys aquesta és la sensació que tinc dins el parc de Lleida. Evidentment la por de rebre gent cremada, que marxen de parcs apalancats amb costums arrelades, etc sempre la tindrem, però la majoria, per no dir tots s'estan posant les piles i ja eren conscients d'on venien. I al final, en el fons, a tots ens va una mica la marxa. Així que no només han estat benvinguts, sinó que han estat ben trobats.

Coincidint amb el nou any, també van arribar els nous gossos i els seus guies canins. La veritat és que poc hi he pogut coincidir. Estem a torns diferents. Però també ha donat aire i sàvia nova a tot el grup. Més gossos i més guies. Ja tocava. L'últim semestre va ser una mica complicat per la manca d'alguns efectius. I l'any també ha començat amb èxit. No només descartant un grapat de localitzacions, sinó també per l'eficient localització d'algunes persones. Enhorabona. Evidentment que només hi hagi dues ubicacions de les unitats dificulta el seu accés. Lleida i Vic. Un a cada extrem. Segur que a Terres de l'Ebre hi podríem trobar bons binomis gos-guia, o a l'Empordà. Però de moment és el que hi ha. Esperem que quan tot es consolidi es puguin afegir noves seus.

El que si que està veritablement consolidat és el GRAE muntanya. Després de l'obertura de Valls també calia fer renovació i cobrir les diferents baixes. El passat 1 de febrer ha augmentat la família GRAE. Dona goig veure les fotos que ens envien antics companys de torn que ara tenen taquilles dignes de qualsevol botiga de material de muntanya. Si, si. Hi ha coses que funcionen. Cada cap de setmana es fan un grapat de serveis a la muntanya, de diversos esports i causes diferents. El dilluns en acostumen a penjar el resum a l'Instagram. Un bon grapat de fotos i vídeos de serveis espectaculars i sovint tècnicament difícils.

En aquestes fotos i vídeos també hem vist com el color de l'helicòpter 03 ha passat del vermell al blanc. Catxis! Amb lo preciós que era el vermell!. Però ja se sap, les hores de vol marquen la vida d'aquests aparells. I de tant en tant cal fer canvi. Imagino que durant l'any també hi haurà canvis (o no) amb el 04, aquell Bell 429 tant bonic.

Quan arribi ja ho comentaré, però de moment estem esperant la formació dels BUL, BUP, BNP, FSV i AEA. A veure si no triguen un any a arribar com l'escala de Lleida. M'agradaria poder-los estrenar aquest any. Plis, plis.

I a les xarxes internes ja es comença a parlar de quan tindrem forestalillos, com volen organitzar l'estiu a can bombers i si encara ens haurem de menjar les UCM o ja les enviaran al seu lloc de destí. Son incògnites que s'aniran resolent els propers mesos. Però posats a fer de pitoniso, crec que no hi haurà cap moviment de res. Quan comenci la Campanya, si fa calor o vent faran M0 i M1 i tots a córrer a apuntar els nens a colònies per venir a fer hores. D'altra forma aquí només podran venir a cobrir els qui no tinguis fills i als qui prefereixin estar al parc i no a la platja amb la família. Al menys, abans, ho podies planificar. Et posaven una guàrdia cada quinze dies i tenies els dies estre guàrdies per a fer rutes turístiques. Segurament el proper estiu serà la prova de foc. Els qui sempre cobreixen es menjaran tots els marrons. Els qui tenen la vida més planificada, doncs se'ls trobarà a faltar. I a veure si es poden cobrir totes les posicions...

Per mi la campanya forestal està molt lluny, primer hauré de sortir de la boira. Encara no sé quantes setmanes més trigaré a veure el sol. Altres regions ja tenen els primers incendis. Doncs res. Siguem positius. Aviat farem també el canvi de cromos amb els bombers de pràctiques. El que us deia fa un parell de setmanes, primers els farem desaprendre per a  ensenyar-los després. Som-hi.