dilluns, 25 de maig de 2015

Estades al Pau Costa Foundation

Avui us presento un post different.

Aquesta setmana vaig descobrir una gran iniciativa de la FUNDACIÓ PAU COSTA,
feia dies que volia fer-hi alguna referència al meu bloc, però no havia trobat encara la manera.

Aquesta iniciativa reflexa tot allò que és la FUNDACIÓ PAU COSTA, divulgació del món dels boscos, la seva supervivència i el coneixement d ela seva ecologia. I què millor que unes colònies per als nens i nenes?

Jo com a pare m'ho he plantejat per als meus fills, però al final coincidia amb altres activitats ja compromeses, però m'ho apunto per a propers anys.
Colònies MEFITU 2015
Durada: 05/07/2015 - 11/07/2015
Preu:  375 €
Inscripció: Formulari d'inscripció
Què són les “Colònies MEFITU”
Les “Colònies MEFITU” són unes colònies per a que infants i joves aprenguin de la natura, dels boscos mediterranis i dels incendis forestals. En aquestes colònies volem transmetre coneixement de medi ambient i d’ecologia dels boscos mediterranis i del foc. Treballarem què són els incendis forestals i quines són les seves causes i conseqüències. Quines estratègies tenen les espècies mediterrànies per resistir al foc i quines són les actuacions de gestió forestal que es poden realitzar al bosc, tant abans com després d’un incendi, per a obtenir un paisatge més resistent als incendis. Serà una setmana de colònies de natura, d’ecologia i d’aprenentatge, però sense deixar de banda la diversió.

Per què fem aquestes colònies?
Volem que els infants gaudeixin d’una activitat a la natura on es treballin temes d’ecologia dels boscos i del foc, en aquest cas, a través dels incendis forestals als boscos mediterranis. Amb la finalitat de transferir coneixement per construir una societat més resistent a una pertorbació natural com és el foc, treballant també temes d’autoprotecció. Fer unes colònies amb conceptes de ciències naturals i ecologia no vol dir en cap cas que deixarem de banda el joc, l’esport i l’esbarjo, ja que continuen essent unes colònies de lleure, on estan pensades activitats com sortides amb bicicleta per descobrir perímetres d’antics incendis, jocs al bosc, jocs de nit i moltes coses més.

A qui van dirigides aquestes colònies?
A infants de tota la península que tinguin interès i sensibilitat per la natura i el medi ambient; que vulguin conèixer els diferents ecosistemes, i les espècies tant vegetals com animals dels nostres boscos, així com les causes, conseqüències i comportaments dels incendis, descobrir els models de propagació del foc, els mètodes de prevenció mitjançant la gestió forestal, els mètodes d’actuació, i de gestió dels incendis, previ i posterior, d’autoprotecció i gestió del risc… En general, entendre la globalitat dels incendis forestals.

Quan i on són?
Aquestes colònies es realitzaran del 5 al 11 de juliol de 2015 al municipi de Tivissa. L’estança es farà a l’Alberg de Tivissa, situat al peu de les Muntanyes de Tivissa, on la seva proximitat amb l’entorn rural el fan un lloc idoni. A part de les instal·lacions de l’alberg, que compte amb dues piscines i pista poliesportiva, també podrem gaudir d’altres infraestructures del municipi (espais poliesportius, biblioteca…)

Per què a Tivissa i no enmig del bosc del Pirineu?
Tivissa és un petit municipi del sud de Catalunya, de poc més de 1.800 habitants. Situat a la comarca de la Ribera d’Ebre, i casi tocant al Baix Camp i al Priorat. I què té d’especial Aquest municipi, emplaçat enmig de les Serres de Tivissa està situat en una zona d’alta recurrència pel que fa al règim d’incendis, on hi ha delimitats molts perímetres incendis històrics que han estat molt ben estudiats, fet que converteix a Tivissa en un espai idoni per a l’aprenentatge sobre els incendis forestals in situ.

Qui organitza aquesta activitat?
Aquestes colònies estan organitzades per la Fundació Pau Costa i Alcubierre juntament amb el Club Muntanyenc Sant Cugat.

Què és la Fundació Pau Costa Alcubierre (Pau Costa Foundation - PCF)?
La PCF és una plataforma de capitalització, creació i transmissió de coneixement en ecologia del foc i gestió d’incendis forestals. Un dels pilars de la fundació és l’internacionalisme i la voluntat de compartir coneixements amb les diferents institucions que treballen en xarxa amb els eixos de la fundació. Dins la mateixa fundació hi ha el “MEFITU” (acrònim de “El Bosc Mediterrani, el Foc i Tu”), el projecte concret que s’encarrega de sensibilitzar en temes d’incendis als infants i a la societat en general. La sensibilització ambiental és un dels objectius més importants de la PCF, ja que divulgar l’ecologia del foc, treballar la percepció del risc i fer conèixer les polítiques per mitigar els incendis al conjunt de la societat, són el que ens permetrà canviar la percepció del foc.

Per dur a terme aquesta activitat, la PCF han decidit treballar juntament amb el Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), entitat amb més de 70 anys d’història i referent en organització d’activitats tant a nivell municipal com concretes de lleure. El CMSC és una entitat de caire esportiu, social i cultural i amb una gran vessant de protecció del medi ambient. Apart, és un referent en l’organització d’activitats, amb més de 500 infants els que participen de les activitats del Club durant l’any. També l’organització de casals, sortides i colònies durant l’estiu ens fa destacar en aquest sector.
Edats:
Aquestes colònies són per a infants de 8 a 14 anys (nascuts entre els anys 2007 i l’any 2000)

Precio:
El preu de les colònies serà de 375€ (tot inclòs excepte el transport). Opcional: Transport des de Sant Cugat del Vallès fins a Tivissa, preu de 50 € inclou anada i tornada.

Inscripcions:
Per tal de poder reservar plaça s’obre el període de pre-inscripció durant aquest més d’abril. A partir de l’1 de maig i durant tot el més es realitzaran les inscripcions. La primera setmana de maig és reservarà per a les persones que hagin fet la pre-inscripció. Posterior a les inscripcions s’organitzarà una reunió de pares i es facilitarà el dossier amb tota la informació i el programa detallat de totes les activitats.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Alfons,
Agrair-te molt sincerament la difussió de les colònies Mefitu.
Jaume

Vols rebre els articles per correu? apunta't!