dilluns, 19 de maig del 2014

Incerteses per la CF2014

Estem a pocs dies de conèixer els detalls de la Campanya Forestal de 2014... evidentment després de les eleccions europees, i dic evident perquè de moment sols sabem que l'únic canvi és el de les 3 guàrdies que s'han tret de sota la màniga.

Com un joc de màgia (amb trampa, evidentment, que això és la màgia) s'han tret del barret el conill de les 3 guàrdies que substitueixen 24h d'una jornada operativa normal  i amb trampa per què contradiu, fins que sigui modificada, la instrucció (circular) d'horari que diu que aquest es farà en guàrdies de 24h. Per tant la nostre estimada Direcció General incompleix els seus propis documents. I tant, màgia.

I una cosa que NO HA DENUNCIAT cap sindicat (però fan feina o sol remen la perdiu?) és que ens quedem sense les 8h de procediments, que tot i no ser cap cosa de l'altra món si que servien com a FORMACIÓ en SEGURETAT i coneixement de les modificacions dels diferents PROTOCOLS.
Això és el que sabem fins ara... si més no fe forma oficial, però fa dies que en diferents trobades tant formals com informals amb el Director General ens diu que cauran més hores i via decret. Bravo!, demostrant un gran esperit negociador, conciliador i de coneixement del món del bombers, d'aquesta forma tant "amigable" ens acabarà imposant la seva voluntat (o la de qui hagi marcat aquest camí).

Recordarem l'estiu de 2013 per les guàrdies de la gent de MD que van substituir les que durant 8 anys havien fet tots els bombers (guàrdies d'estiu). Potser era comprensible des d'un punt de vista econòmic i d'estalvi excepcional, ja que reduïa les hores de la MD per practiques, simulacres i formació (sobre una part de la gent) en favor de disposar de personal operatiu durant la campanya. Finalment però, al liar-se la troca entre els de la MD, els sindicats i la pròpia administració que volia destinar els diners a altres coses doncs ja no tenim aquesta opció.
El que queda per decidir és què en farem d'aquests diners. Se'ns havia venut la moto que aquests servirien per a poder fer el pas de la gent que encara no era "bomber de primera" i per tant tots aquests diners servirien per la part de sou que calia incrementar-los. Però la convocatòria no s'ha fet. Perquè... si per legislació estatal no es poden convocar oposicions, tampoc es poden fer promocions internes, oi?.

Així que els diners segueixen sobre la taula (millor dit, amagats sota el coixí. I com que la única forma de poder incrementar les hores als bombers és pagant, doncs ja tenim aquí quina serà la partida pressupostària per pagar les no se sap quantes guàrdies més ens imposarà la nostra "estimada" Direcció General.
Els pobrebombers tenim el calendari de guàrdies assignat des del primer dia de l'any. Tenim les guàrdies, els "ajustos" de guàrdia i les vacances, tot tancat a dia 1 de gener. O sigui que ni festivals de fi de curs, esports varis dels fills, competicions vàries dels qui competeixen (i a bombers hi ha molta gent competint amb fitxa federativa), horaris de la parella, dels fills... i a l'estiu les diferents activitats familiars, queda tot afectat pel nostre horari. Porto més de 20 anys a la casa i sempre ho he manegat de la millor manera que he pogut. Però aquest estiu no tinc ni idea de què passarà. Ja tinc 3 guàrdies més i m'ho han comunicat, "no oficialment" fa quinze dies amb un "excel" al correu del parc. Algunes d'aquestes guàrdies coincideixen amb activitats familiars i escolars ja programades. Estic content!. Hauré d'anular reserves i entrades! Mira, l'any passat vaig anar a sopar al millor restaurant del món (ara és el segon) que havia reservat 11 mesos abans, "per sort" aquest any no tinc aquest conflicte, però a l'estiu, amb els nens per casa busco moure'm. Una escapada a Andorra a fer rutes multiesportives de muntanya i veure el Circ du Soleil ja els tinc anul·lats i no puc trobar un nou dia fins que no sàpiga quins dies més hauré de treballar. Ja no pretenc que em deixin triar si vull fer més hores o no, és que no em donen ni la opció de triar o prioritzar dies!
Per mi, i com molta gent, l'estiu és una època en que pots gaudir de la família fent coses diferents a les de la resta de l'any. Aquest any possiblement els meus fills acabin odiant "els bombers", ja que no els podré portar a la majoria dels llocs promesos i que altres anys si fèiem.

Senyors, si vull estar putejat a l'estiu, doncs m'apunto al GRAF, que ja sé els que m'espera: poques guàrdies a l'hivern i moltes hores i quilòmetres a l'estiu. Però jo no estic al GRAF. Si tots hem de ser GRAF que ens ho diguin i els focs d'habitatge, els accidents de transit i els rescats que els facin els de la UME, que de foc forestal no en saben.
Per cert, una demostració més del "gran" desplegament bomberil a la RELL és el servei de Barruera. Si us plau, feu l'esforç en comptabilitzar els quilòmetres i el temps de desplaçament entre els parcs i el servei... (recordeu Qui necessita dels bombers voluntaris (maig 2012) i ho lligueu amb els materials de construcció. En realitat el Pirineu és una zona amb un destacat perill d'incendi d'habitatge, pel nombre de construccions amb domini de la fusta i les conseqüències en cas d'incendi).

Això que SI és important no ho arreglen. Gestionar no és que la gent faci més hores, gestionar és utilitzar els recursos de manera eficient.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

L'incendi de Barruera l'anomenes pero no en dones solucions. Quines propostes tens? I per cert, sigueu mes pacients amb el Deartament, sou bombers voluntaris (voluntari poc perque cobreu) i per tant tenen altres preferencies, no els estic justificant pas, pero tal i com esta tot... Anims i sort un any mes!

Anònim ha dit...

Tu almenys vas sopar al millor "segon" restaurant del món... I escapades a Andorra a fer multiesports... HI HA GENT QUE NO EN TÉ NI PER MENJAR! A pic I pala a tots els funcionaris us fotia jo! Queixeu per gust! Ganduls!

Anònim ha dit...

Fes-te funcionari! Treballdor.Igualtat, merit i capacitat.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Si, sobretot capacitat...

Anònim ha dit...

Sis plau, crec que podeu opinar, però, no insultar i falta el respecte.
Sigueu educats i civilitzats!
Gràcies