dilluns, 26 de maig del 2014

Ens espera la foscor

Mai hagués pensat que els més terribles pansaments envers a bombers es farien realitat!

Començo a imaginar-me a algun personatge de la casa vestit de negre i dient allò de ... "yo soy tu padre", perquè l'abisme i la foscor més absoluta la tenim cada dia més aprop.
No us cregueu que m'he fumar alguna cosa, que va. És que tal com ens estan imposant les seves "lleis"... NO, no son lleis, no us deixeu enganyar. NO TENEN RAÓ! Tal com estan imposant les seves raons i les seves directrius no podem pensar altra cosa que son marcians al poder. Gent que no dialoga, que amb el cinisme més gran que he vist fins ara, tenen pensat tot un full de ruta horrorós pels interessos del Cos de Bombers. Potser ells estaran contents perquè donaran llum als seus pensaments demagogs i peliculeros sobre què fem i què hauríem de fer els pobrebombers. Però la realitat és que ni els bombers professionals ni els bombers voluntaris estem ni contents ni d'acord amb pràcticament cap decisió d'aquestos inquisidors.

Si no fos així no hi hauria mala maror amb els professionals que fan/fem seguiment del polític de torn (escratxe) a molts dels actes en que assisteix. Tampoc hi hauria el problema amb els bombers voluntaris que reclamen una seguretat sanitario-jurídica per l'assistència als serveis, i que per això difícilment els podem veure a serveis allunyats del seu territori més immediat.
En realitat a nivell dels professionals, que és el que visc més directament, no hi ha una posició clara de diàleg entre govern-direcció-sindicats. La casa imposa el seu posicionament: cal que els bombers realitzin més hores de servei (que sempre s'havien fet, no cal enganyar-nos) però en lloc de buscar solucions per acontentar a la majoria de PERSONES que treballem a bombers, el que fan és imposar canvis d'horari i l'ampliació d'hores sense buscar consens. Perquè tancar-se en banda no és negociar, és esperar que sindicats, comitès i pobrebombers acotxin el cap i acabin acceptant les seves ordres.

Per això, com que no han pogut arribar a cap acord, en pocs dies (i segurament han esperat a que s'acabessin les eleccions europees) s'aprovarà un DECRET, que no un ACORD per tal que tots fem més hores, a un preu inferior al de les hores normals i sense que s'expressi en cap paràgraf que és una mesura temporal (com sempre havien venut) fins que entressin nous bombers.

En aquest document, encara secret, enlloc trobarem escrit que han d'entrar nous bombers, que aviat es jubilaran els bombers de les primeres promocions, que s'han de fer promocions internes de bomber a bomber de primera i en escales de comandament... perquè en quatre dies ens quedem sense comandaments intermedis!!!
La gran realitat d'aquesta gran mentida és que ens quedaren sense comandaments, sense personal i que el nou personal que arribi serà interí. Ja veurem com s'escull... Però això no és més que tornar 30 anys enrere. Quan a finals dels 80 hi havia una gran majoria de bombers interins, caps de sortida (que no caporals), camions Comets i parcs en edificis vells i reaprofitats.
No us estranyeu, ni dubteu que això ho tornarem a veure. ELS MATEIXOS que van fer això, segueixen estant A DALT DE TOT de la Cúria bomberil. Busqueu i remeneu entre els llistats de "jefes" de 1990 i veureu que al 2014 hi ha els mateixos noms en molts dels llocs de poder. Els qui van portar al Cos de Bombers al fons de l'abisme (l'últim lustre del segle XX) son els que ara volen rescatar a aquest Cos de Bombers.

Estem tornant a la foscor...