dilluns, 16 de desembre del 2013

Bombers Lleida amb la Marató i altres coses

Un any més, i ja van quatre o 5 que des del l'ACR Bombers Lleida es fan diferents activitats a la ciutat de Lleida per recollir diners per la Marató de TV3.
Aquest any, i aprofitant el renom que va agafar el parc amb "la Colleta" i el seu viatge als Estats Units al Mundial de rescat d'accidents de trànsit, s'han muntat activitats de prevenció i de exhibició que han servit per cridar l'atenció de la gent i de pas fer que buidessin una mica més (més del que ja estan) les seves butxaques.
Les últimes setmanes s'han pensat algunes activitats com poden ser la simulació d'un foc en una paella a la cuina de la casa de qualsevol persona o preparar un escenari per fer un rescat en un accident de transit al bellmig de Lleida. (aconseguir un lloc ampli i suficientment espaiós, i alhora disposar de dos vehicles per poder fer malbé).
Així doncs un petit equip de gent ha treballat les últimes setmanes en disposar dels equips i els materials per poder-ho fer. Tot i això una part ja estava feta... les caixes per l'exhibició dels gossos, el plafó per fer-se la foto amb imatge de dos bombers portant una llitera, la carpa, l'equip de música... que cada any va creixent a mesura que es creen noves activitats.
Llàstima però de des dels estaments més superiors de la mostra casa sols vulguin veure que el problema som nosaltres i que no es fien de nosaltres. És una llàstima, perquè els bombers estem al costat de la gent. I això ho demostrem no només en aquestes exhibicions i actes solidaris, sinó que ho fem sempre que hi ha algú que té problemes. Estiguem o no de guàrdia, quan hi ha algun problema sempre hi ha un bomber a la vora donant un cop de mà.
I de la mateixa manera que els polítics prohibeixen les protestes, els escratxes i qualsevol cosa que els molesti, l'últim mes la DG ha obert un grapat d'expedients, i per tant aviat es quedarà sense bombers... aquí fer una protesta contra l'administració en els termes que fan els danesos és (en principi) impensable...