dilluns, 20 de maig del 2013

Votacions bomberils

Quina merda és aquesta?
Per primera vegada sembla que els bombers ens estem revoltant contra els sindicats. Ja va passar al 98 que les mobilitzacions les van liderar un grup de gent no vinculada (en principi) als sindicats. Finalment els sindicats van haver d'afegir-se a les mobilitzacions que havien endegat aquesta gent a qui havia seguit gairebé tot el personal bomberil.

Aquest cop però la convocatòria l'ha promogut el mateix sindicat, amb un comunicat INCENDIARI en que amenaçava a la gent de la MD on deia que havien de deixar de fer-la. La veritat és que l'escrit és lamentable! El pitjor del cas és que el signaven els tres sindicats junts.

Jo no ho entenc. Els tres sindicats majoritaris a bombers van de la maneta, ja no fan ni comunicats individuals, es limiten a fer un comunicat comú. Vaja, no hi ha major evidència que van, els tres, de la maneta i estan al costat de l'administració.
Aquest cop, com deia, ja se'l hi ha donat la primera bufetada. Zas, a tot el morro. De moment ja se'ls ha dit que prou votacions a les assembles on és molt fàcil manipular els vots. S'ha decidit que ha de votar el màxim de gent, vagi o no a les assemblees. I com que el tema digital i la tecnologia està barallat amb alguns, doncs es fan votacions manuals. A més, perquè he de posar un DNI i el vot en una pàgina que no sé com està configurada, ni qui guarda els vots/dades?

O sigui que cada parc té la seva caixeta, guardada per un bomber "responsable" (esperem que ho sigui) i que ha passat per tots els torns, un parell de cops, per a que introduïm el nostre vot.

Però la MERDA, que deia, son les preguntes que a la mateixa assemblea es van decidir. Com podem ser tant rucs de preguntar aquestes coses? No tothom té el suficient caràcter com per exposar les seves idees en públic, i els que el tenen, sovint, son els que més callats haurien d'estar. Però be, és el que hi ha...
Aquestes son les preguntes: (Ometo totes les puntualitzacions a les preguntes -excepte un parell-, quedava massa destructiu i no és aquesta la meva intenció)
  1. Dono suport als nostres representants legals per seguir negociant amb l'administració.
  2. Em sembla que us sortirà rana. Tot i que sòl poden negociar els sindicats, heu obert la caixa dels trons. Sortirà majoritàriament que no.
  3. Recolzo la creació d'un comitè de mobilitzacios i una caixa de resistència.

  4. Creus que la suspensió temporal de la MD ha de ser una bona mesura de pressió per forçar a l'administració a la negociació d'un nous acords?

  5. Em comprometo a no fer hores extres, guàrdies complementàries (en cas que s'ofereiin), i no agafar places vacants de MD com a mesura de pressió.

  6. Crec que s'ha d'utilitzar la formació com a mesura de pressió renunciant a la oferta formativa proposada pel segon semestre d'aquest any
  7. La formació és necessària, MAI es pot renunciar a ella. I el que cal és demanr que sigui de qualitat, i fer que les jornades acabin a l'hora, i es cumpleixi el seu horari de forma íntegre!
  8. S'ha d'exigir transparència a l'administració en quan a pressupost, gestió i administració dels recursos.

  9. Estic disposat a boicotejar les jornades d'implantació i utilitzar-les com assemblees per discutir els temes que ens preocupen als bombers.

  10. Vull que el col·lectiu de bombers doni suport als moviments socials que lluiten contra l'actual situació d'injustícia.

Hem de ser seriosos!
Per què lluitem?
Quin és el nostre objectiu?
Quines son les necessitats del col·lectiu?
- horaris
- cobertura de parcs (generació d'hores extres i desplaçaments de personal)
- concursos de trasllats
- definició dels mínims de parc
- obertura/tancament de parcs i la redistribució territorial
- abast de les retallades en el sou
- vehicles
- material i roba
- i un grapat de coses més

Potser que primer ens aclarim, ho sapiguem posar sobre un paper, es facin les assemblees... i això si és feina dels sindicats.

AU, FOTEU-VOS A PENCAR D'UNA VEGADA!

4 comentaris:

Pablo Castro ha dit...

Que los sindicatos actúen conjuntamente creo que sólo tu lo puedes ver como negativo. Significa que hay consenso.

Por otro lado creo que las preguntas no se decidieron en las asambleas, al menos no en la mía. El responsable del redactado te lo paso si lo quieres y hablas con él. Pero el proceso no tiene nada que ver con el miedo escénico de hablar en público.

A ver si te animas con el colectivo:
https://www.facebook.com/groups/253412404721963
Narrar en el blog nuestros procesos internos de decisión ahora mismo no sé si es lo más adecuado.

Alfons Tormo Vilà ha dit...

L'assemblea de Lleida va ser la primera i aquesta va condicionar les posteriors.

Tinc la sensació que els sindicats van perduts, no fan els deures o simplement la gent els va prendre la iniciativa.

Però ara com ara no hi ha un objectiu clar. Anem a remolc de les circumstàncies, i fins i tot la Conselleria s'atreveix a treure comunicats desmentint als sindicats... alguna cosa no va be.

Anònim ha dit...

Alfons,
Crec que carregar tant contra els sindicats no es positiu. Ells tenen la força que entre tots els hi donem i fan segons el recolzament que tenen, a part son organitzacions obertes a qualsevol que vulgui posar-si- i veuras lo maco que es perdre el temps en reunions amb els de la casa on es pixen en les nostres propostes mentres els companys están a casa rascan- se la pampa.
D’aixó ens en donarem conte el dia que estiguin completament anulats i ens fotin a regim de la privada, i ja veuras a on hauran annat els drets que aquests “vividors” defensen.
Pep

Anònim ha dit...

és una pena que amb els diners ens comprin els nostres drets. s'ha de fer pressió i deixar de fer MD, ser solidaris entre tots. Despres d'horta només a lleida es va conseguir avere si ara es pot fer a tot Catalunya. Salut!