divendres, 13 de juliol del 2012

coses entre parcs

Aquest és un article que he recuperat que no havia arribat a publicar. Avui l'he actualitzat...
Hi ha vegades que no entenc els serveis. Fa alguns mesos ens van activar per anar a assistir a un accident, l'avís consistia en que un vehicle havia caigut al canal, a un poble a uns 20 km de Lleida. De camí ens van confirmar que era un quad, que havia caigut dins el canal però que aquest no portava aigua, que al seu conductor li feia mal la cama o el braç o alguna cosa. Ja se sap, a vegades això de recollir informació tant sols serveix per tenir-te al telèfon donant explicacions durant 10 minuts, per no treure'n l'aigua clara (un bon exemple és el 112).

Després ens diuen que el parc de voluntaris de la zona també està activat i que finalment ha pogut sortir (en un principi no responia). Val, si convé... que vingui. De Lleida (l'avís inicial era d'un vehicle caigut al canal i cap notícia sobre el nombre d'ocupants) anàvem amb el furgó amb 3, el camió amb 4 i el Sergent! . Deu ser un rescat molt complicat... encara algú farà sortir l'helicòpter (per sort no va ser així).
Quan ja quasi arribàvem a l'entrada del camí, des de la nostra sala de control, li diuen al camió dels voluntaris que ens esperessin, que arribàvem més o menys al mateix temps a la cruïlla. Res, quan estàvem a peu de camí sentim... "hem posat una cinta de bombers i seguim...". Estaven a 100 metres davant nostre!!, seguint l'ambulància i un cotxe de transit (el W familiar) del CME.

Evidentment arribem junts al punt on hi ha l'accidentat i "ells" canten la seva arribada!, cony que anàvem 6 vehicles!!! i baixen com a Rambos cap a dins el canal. No hi havia un Sergent? doncs deixa'l que organitzi, sinó el proper dia no el portarem.
Al final hi havia 13 bombers per un sol "pacient", que si, estava dins el canal amb una cama aparentment trencada. La majoria de professionals estàvem dalt observant, portant el material que feia falta... Però miraves al voltant i vàrem acabar sent 21 persones per un tio que s'havia fotut de lloros amb el quad. Ben mirat, els de les ambulàncies s'ho munten millor. La doctora i la infermera havien baixat, els tècnics i conductors eren dalt, portant material. Com nosaltres? No, els voluntaris amb el pacient i els professionals de portadors. Sort que al final quan ha calgut posar a l'accidentat dins la llitera d'arrastre (una de base de plàstic i força manejable) hem estat nosaltres qui ho hem fet...
Em sembla però que aquest és un problema concret amb aquest parc de bombers voluntaris. En realitat, gairebé mai hem tingut problemes amb els bombers voluntaris, als serveis s'entén. Entre tots ens ajudem a minimitzar, de la millor manera que sabem, els problemes que ha patit la gent.


si no ho enteneu, ja ho entendreu.... no patiu que seguirà... 

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que t'ha molesta, l'actuació dels voluntaris, però has d'estendre, que quan hi ha un avís on hi ha persones implicades, el ferit tant l'importa qui l'atén, voluntari o funcionari, si el Sargent, no va tenir valor de dirigir el rescat , ja és un altre tema, mes d'una vegada quan estàs treballant en un accident, i en arribar els funcionaris, hem hagut de retirar del sinistre, i no pensis que vosaltres ho feu millor

Anònim ha dit...

Hola són en Josep M. Andreu, pels que ja em coneixeu sóc el cap de parc de les Borges Blanques (parc voluntari) i pels que no, doncs dec ser uns dels "RAMBOS" d’aquests parc tan i tan molest per a l'Alfons.

Primer que tot dir que nosaltres seguirem corrent tant com puguem alhora d’anar a rescatar a algú.

Segon, jo encara no he vist publicat en lloc ni m’ha arribat cap ordre que els voluntaris haguem d’esperar al par funcionari per a fer algun servei. La teoria diu que estem tan preparats com vosaltres. Així o crec per mi, i per la majoria de gent que tinc al parc. Si m’equivoco i sí que hi ha alguna ordre referent a aquest tema, que algú me la faci arribar i molt gustosament us deixarem passar primers en els proper servei que ens trobem, així pot ser Alfons et trobaràs més realitzat.
Jo Alfons, per la meva feina coincideixo molt amb vosaltres, sobre tot en accidents de trànsit i creu-me que jo no seré el millor bomber voluntari del món, però les cagades que veig en molta gent d’aquests que tu dius professionals, més valdria que fecin una mica de reciclatge i no tant rascar-se la panxa al parc.

Tercer, donar-te gracies de part del senyor accidentat per ser vosaltres a qui tan professionalment vareu posar, com dius tu, a l’accidentat a la camilla d’arrastre i pot ser li vareu salvar la vida. Al parc de Borges ja fa molt temps que tenim una camilla d’aquestes i tots la sabem fer anar estupendament, de fet al servei la van muntar dos bombers de Borges, si no pot ser encara l’estaríeu encarant, com he vist en algun altre servei amb “professionals”


Si tan greu et sap portar material o treballar amb bombers voluntaris quedat a casa esperant que algun dia, com molts voleu, desapareguem i no t’hagis de trobar en un servei amb un parc tan molest per a una persona tan professional com tu.

Anònim ha dit...

Hola Alfons, soy Juanjo Soria, bombero del parque de Tarragona, nos conocemos desde hace muchos años y realmente estoy alucinado con lo que he leído en este articulo y en los comentarios posteriores, parece que estamos en una carrera por ser el mas rápido y "cito textualmente": Primer que tot dir que nosaltres seguirem corrent tant com puguem alhora d’anar a rescatar a algú.
o por ser mejores unos que otros (cosa que hay mucho que matizar) "cito textualemnte": Al parc de Borges ja fa molt temps que tenim una camilla d’aquestes i tots la sabem fer anar estupendament, de fet al servei la van muntar dos bombers de Borges, si no pot ser encara l’estaríeu encarant, com he vist en algun altre servei amb “professionals”.
En fin, creo que esta rivalidad no esta bien enfocada, y solo llega a crear tensiones, no creo que el servicio consista en quien es mas "rapido" o sabe hacer mas cosas, si no quien lo soluciona de la manera mas "profesional" posible, todo el mundo en su afan de ayudar puede involucrarse, pero solo el que realmente esta bien preparado es resolutivo ( no entro en la disputa ya que hay voluntarios y bomberos muy bien preparados y que ademas son grandes profesionales de la emergencia, y hay otros que mejor no decir nada ya que no encuentro calficativoas apropiados para ellos ya sean "profesionales" o voluntarios).
En la costa de momento no he vivido ninguna de estas malas experiencias, es mas el trato y la relación con los voluntarios es grata y cordial, donde se respira un ambiente de cooperación y trabajo en equipo, (que de eso se trata ¿no?), así que desde la visión de un profano en estos temas he de añadir que siento vergüenza ajena.
Salut i força, ens veiem a la punta de llança.

Anònim ha dit...

Bones Alfons, no es la primera ni la ultima vegada que fas comentaris sobre els bombers voluntaris, ja se que hu continuaras fen per que cadascu es lliure de dir i fer el que vulgo,nose si sera per que tens molt temps lliure o per que realment ets aixi de ruc, jo vull pensar que hu fiques per k te fa ravia que te passin la ma per la cara, te deu fer ravia que hi ha bombers voluntaris que treballen i actuen 10 vegades millor que tu. Aixi que avans de publicar alguna altra cosa pensatu, si realment val la pena passat tantes hores criticant als demes,enlloc de format i ser mes professional. salutacions d'un orgullos bomber voluntari

Anònim ha dit...

Perdo per les faltes d'ortografia. Espero que un POBRE BOMBER com tu no sigui tant ruc com jo.
Bona guardia

Anònim ha dit...

ESTIC FLIPANT, TANTA RIVALITAT, TANTA TONTERIA, TANTES ENVEIGES, ES PER FLIPAR. Srs. BOMBERS VOLUNTARIS A CANVI DE DINERS (de VOLUNTARIS NO TENIU RES)JA N'HI HA PROU DE FALTAR EL RESPECTE ALS BOMBERS, ALS SARGENTS I A LA MARE QUE EM VA PARIR. L'ALFONS NOMÉS A EXPLICAT COM VA ANAR UN NUMERO DE SERVEI COM QUALSEVOL ALTRE, I RES MÉS.L'anterior ESFONDRAMENT, aquest accident i demà....??? QUE PASE Srs. Voluntaris, esteu carregats de IRA per que en el article anterior no US NOMBRA PER A RES. Si no us a nombrat, es per que no hi vau venir AL ESFONDRAMENT, per que només havia PROFESSIONALS, i VOLUNTARIS del carrer que NO VAN COBRAR NI UN EURO.
SI US PLAU, CALMEU-VOS TOTS PLEGATS, PIXEU FORA DE TEST.
Sr. Mosso d'esquadra Cap de Parc de PLURIEMPLEO. CALMAT, només dius que RUCADES, em permetras que queda en anònim, per que et conec perfectament desde fa molts anys i tinc po que em cruixeixis a multes.
Srs. BOMBERS, Srs VOLUNTARIS, JA NI HA PROU. FEU EL
FAVOR DE FICAR SENY.

Anònim ha dit...

Feu el favor de respectar als voluntaris, per que nose que farieu snse ells.

Xavi ha dit...

Aquí del que es tracta és anar revifant el foc quan ja no tira. Ets un expert en encara-nos entre nosaltres. Enhorabona altre cop "artista"

Rambo ha dit...

un consell, tanca aquest bloc, i cuida't de tu, que l'únic que aconsegueixes, és posar al personal nervios, i al final tindràs poblemes

Anònim ha dit...

Voluntaris sembleu nens,penseu 4 vegades avans d'escriure.gracies.Fiquem seny , per favor.

Toni ha dit...

Companys,voleu que us expliqui quin es el problema ,que te aquest del Sr.Alfons ( senyor ,per dir-lo d'alguna manera)? El problema que te, es que com molt be va dir ell mateix al seu comte de Twiteer, si no posa la paraula "voluntaris" en els seus articles, no hi ha ningú que li interessi aquest bloc de "pa sucat amb oli", es per aixo que al estil del steven spielberg, es monta unes pel·lícules ell sol,que pots pensar quantes de elles son verídiques,a lo millor li podria ser una bona opció dedicar-se a fer de director de cinema ,per poder engrandir encara mes el seu purí-empleo,aixo si tendria que especialitzar-se amb llargmetratges de ciència ficció, barrejat amb comèdia,ja que lo que mes provoca les seves paraules es riure, i lo que es mes bo es que ens provoquen riure de ell.Pero també provoca amb les seves historietes còmiques,es que algun dia li parlin amb serio i li diguin quatre cosetes.Sr Alfons ,no ens fai-guis sentir vergonya aliena ja no als bombers tan Voluntaris com Funcionaris,si no ha tots els catalans,sis-plau!, deixa de jugar al escriptor i lo que es mes important deixa de tocar-nos lo que no ens sona amb els Voluntaris i dedicat a jugar a les bitlles o a la petanca.ja que algun dia hi haurà un malt entès i esclatara una guerra civil ( o mes ben dit,una Guerra bomberil) cosa que a mi particularment no m'agradaria ja que tinc molts amics que son bombers funcionaris i la veritat es que parlant moltes vegades amb ells del espai d'humor que tens tu aquí,m'an comentat "que no en tens ni puta idea" i que lo únic que busques es que no hi hagi harmonia entre els dos col·lectius.Que at vagi molt be, i que acabis de passar un bon Sant Bonaventura ( Sant que posa al calendari ,a dia d'avui) Adéu.

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Per evitar que això se'n vagi de mare, començo tal com acaba l'article.

En realitat, gairebé mai hem tingut problemes amb els bombers voluntaris, als serveis s'entén. Entre tots ens ajudem a minimitzar, de la millor manera que sabem, els problemes que ha patit la gent.

De fet l'article vol reflectir una certa "rivalitat", i de fet la resposta del JMª Andreu ens diu que ells seguiran corrent tant com puguin.

Personalment sóc del parè que per donar un bon servei cal primer estar organitzats i coordinats, i després ja veurem qui fa el què. No és millor el qui primer arriba, sinó el que organitzadament tria la millor de les opcions amb els mitjans que disposa.

La resta, és ciència ficció.

Anònim ha dit...

Juanjo soria, por si no lo sabias en lleida hay 8 parques de funcionarios (si pongo profesionales igual me pegan) y 23 de voluntarios.Tu mismo

Paco ha dit...

ves a cagar! ...

Anònim ha dit...

Hola "Anónimo", Soy Juanjo Soria bomber de Tarragona y en primer lugar me gustaría que diéramos la cara todos los que dejamos algún comentario y en segundo lugar, no entiendo el comentario de 8 parques de Profesionales y 23 de voluntarios, ¿Que significa? Se un poco mas explicito.


Alfons creo que haces comentarios realmente interesantes y la LIBERTAD de expresión es la base de nuestra sociedad, así que a los que no les guste simplemente que cambien de canal y a los que sí que sigan, pero me parece del todo injusto, amenazar o insinuar que alguien no pueda libremente decir lo que piensa.

Anònim ha dit...

Perdona por no dar la cara juanjo,pero ja ves como esta el tema igual me crujen a multas.Lo de los parques lo decia por la relacion que manteneis vosotros con los voluntarios,si aqui la relacion de parques se igualara estoi seguro que el tema estaria zanjado.

Anònim ha dit...

Crec que teniu rao a la regió de LLeida hi ha masses parcs voluntaris i aixo crea un desequilibri.Els excessos son dolents + descontrol de la casa=perversió del sistema.Soc BV.

Mazur ha dit...

Avuí no tinc masses ganes d'escriure, així que només contestaré al Juanjo Soria i a l'últim Anònim.

Pel Juanjo Soria: Ole!. Pienso igual que tú. En la RET tenemos buenas relaciones entre profesionales y voluntarios en general, como bien dices. Y la libertad de expresión es un derecho que tenemos, por lo que no debemos renunciar a ello.

Per l'últim Anònim ( BV): Tota la raò també. No es normal que una Regió com Lleida, tan extensa, tingui 8 parcs de profesionals i 23 de voluntaris. El desequilibri es molt gran. Però es el model que va instaurà en el seu moment la Generalitat i de moment ens/s'ho han de menjar amb patates. Es trist, però es així.
També seria injust per alguns parcs de voluntaris que els tanquesin per fer-los de funcionaris. Crec que la millor solució seria fer parcs mixtos en aquells de voluntaris que tinguesin mes sortides. Per exemple tenir a 3 bombers funcionaris permanentment de guardia al parc, complementat per voluntaris. D'aquesta manera sempre hi haurien parcs oberts les 24 hores del dia i el voluntaris continuarien anant als seus parcs.

Es una idea, però no vol dir que sigui bona, o dolenta.

Sobre l'entrada que ha fet l'Alfons, no opinaré ja que jo no hi era allí i no se com va anar tot. Com sempre, hi han dues versions de la mateixa cosa, i per a cada part implicada la seva versió es la bona. I com que no treure'm l'aigua clara, lo millor es no opinar. D'aquesta manera s'acaben les discusions

Anònim ha dit...

Referent servei que menciones alfons, perquè no expliques que en el camió de voluntaris, anaven dos funcionaris què es trobaven al parc, i que al final és va Cridà l'atenció, perquè hi havien sortit amb l'esmentat camió de voluntaris al servei, i que sàpigues que si no hi surten més, amb l'esmentat parc de voluntaris, és perquè personatges com tu creen mal rotllos en el cos, i que sàpigues que no passen les hores, com faries tu, en surten per la vocacio que tenen

ANTONIO ha dit...

FELICITATS MAZUR: La teva idea em sembla genial, i com no JUANJO SORIA Bomber de Tarragona, les vostres puntualitzacions son de Primera. Menys mal que hi ha algu que possar seny. Felicitar-vos i donar les GRÀCIES.
Els demes, feu el favor de pensar dos vegades el que dieu, jo soc BOMBER PROFESSIONAL, ja que es la meva PROFESSIÓ i m'estimo molt la feina que fai.
I tinc com a companys als serveis importans uns "Bomberets Voluntaris" (amb carinyo, la majoria podrieu ser fills meus, ja tinc una edat apunt de jubilam), que no son Professionals, però, que alhora de Treballar, són GENT MOLT TREBALLADORA, que tenen tanta passió o més que jo per aquesta feina, i que per mi es UN PLAER TREBALLAR AMB ELLS, UN AUTENTIC PLAER.
El problema ve, quan aqui barreigem la politica, la mala gestió, la mala pràctica que es fa d'aquesta professió.
Nosaltres no ho podem solventar, i aquest blogg no hauria de ser una escupidera on vomita els nostres malestars creats per politics, amb l'unic afany de dividirnos per vencer.
Hauriem de estar units, i entendre la problematica de cada colectiu. He intentar dona llum als problemes, i no tirarnos merda els uns als altres.
(ALGU HO HAVIA DE DIR)

Anònim ha dit...

Hola Alfons,per alguns dels Voluntaris de Borges ets el nostre ídol¡¡¡ i et seguirem vagis on vagis¡¡¡ pequè ets el millor, tú ens mostres el camí: a seguir per ser uns grans professionals.
Siusplau contans una altra aventura de les teves.... ah¡¡ i també alguna de quan erets un voluntariot com nosaltres no et faci vergonya¡¡¡ t ajudarem una mica.... " El saben aquel que dice........." completa-la tú crac¡¡¡ una forta abraçada d´un altre mosso pluriempleo i que també té una empresa com tú.. espero que que la crisis no t´afecti tan com a mí..¡¡¡ molts petons¡¡¡ atentament un forofo teu¡¡¡ espero trovarte en algun sinistre de "materies perilloses" i que puguis passar davant nostre¡¡¡ per acavar aqui al parc estem convençutsque la pelicual "THE GUARDIAN" va estar inspirada amb una de les teves aventures.... quan vulguis aquest parc està als teus peus.... muaaaa¡¡¡

Manu ha dit...

Ehh! L'ultim anonim.... et dire que ets pàtetic, fots mania, sino t'agrada no l'obris, no llegeixis i no volem sentir res de les teves envenenades paraules.
Per cert? Com es que no heu anat a Girona, que passe!??Us podeu quedar al parc a fer hores, però a sortir a treballar no??
No vui dir tot el que em passa pel cap, per que no val la pena gasta un centim més.

Anònim ha dit...

ja em comença a aburrir, tant atac als voluntaris, no val la pena de contestar i perdre el temps, i tu Manú deus ser la part fosca del Alfons ..

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Ahir vaig coincidir en un servei amb els companys del parc de Borges. No hi va haver cap problema, es van fer equis de treball, es va compartir material i el servei aparentment va funcionar correctament.
Questio de voluntat mutua i bona organitzacio per part dels comandaments!

Anònim ha dit...

Ara! has quedat com un senyor, avere quan durada

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Alfons Tormo Vilà ha dit...

No he publicat ni la carta 1 ni la 2, per tant he esborrat la carta 3, dels ultims comentaris. La 3 la podeu consultar al bloc del Marc.

Paco ha dit...

Alfons te has cagado!!