divendres, 1 de juny del 2012

I en tot això, que fan els sindicats?

 
Vaig publicar el primer escrit de La Campanya Forestal amb la intenció de crear una mica de polèmica i xinxar una mica. Després poc a poc la cosa s'ha anat calentant i ha resultat que m'he posat al mig d'un "problema?" en el que en principi no hi pinto res.

I em trobo que els Bombers Voluntaris, pel que sembla, porten un cert temps demanant i pregant a la nostra estimada Direcció General que escolti algunes de les seves demandes.
I és clar, en temps de retallades (i de retallades de sous al funcionaris) aquí no hi ha ningú que es salvi. Els Bombers Voluntaris, des del seu punt de vista, es pensen que els únics que pateixen problemes de subministrament de material, reparació de vehicles i retallades d'hores (s'intenta que es cobreixi el mínim possible) son ells, que la casa els està putejant i deixant de banda per tal de menysprear-los. Però molts no saben que els bombers professionals (aquí s'inclouen funcionaris, interins, laborals de taller radio, operadors de control i altres...) també patim d'aquestes retallades, des del servei per al servei.
Porto bastant temps veient com les accions sindicals dels últims anys no arriben a gaire bon terme. I des dels organismes interns dels bombers voluntaris (ASBOVOCA) segurament tampoc s'han aconseguit gaires o cap de les seves reivindicacions.

Nosaltres, els bombers professionals, hem vist com els últims anys s'han anat cobrint llocs de treball, que podrien ser específics o comuns (compartits) amb bombers voluntaris. Aquestes poden ser, d'entre altres, les places de conductor de sots-cap de guàrdia o de cap de guàrdia. La Direcció General també ha realitzat una mena de pujada encoberta de plantilla permetent que els caps de setmana, primer alguns i després molts,  hi haguessin parcs de bombers voluntaris oberts (sempre estan oberts -o en alerta-) amb cobertura permanent (cobrant, per entendre'ns)... i és clar poc a poc als bombers professionals ens ha agafat una mena d'atac de banyes. Ep!, si jo hagués estat bomber voluntari també m'hagués pujat al carro.
En aquesta situació els bombers voluntaris (com a integrants d'una institució) no hi tenen cap culpa, com els professionals tampoc n'hauríem de tenir en pensar que part de la nostra feina ara la estan fent els voluntaris, i que son hores que deixem de fer o que hi ha una plantilla de 3ª que (tot i la seva precarietat laboral) ens està fotent la feina.

Però el problema no és ni dels bombers professionals i dels bombers voluntaris. La "Casa" mai ha tingut clar com ha d'aplicar el model mixt. I els sindicats fins fa pocs mesos sempre havien callat davant aquesta situació. Fa moltes assemblees que escolto algun company dient això dels conductors d'Eco... i mai se li ha fet gaire cas. En una de les últimes que es van fer a Lleida vaig sentir finalment com algun sindicalista agafava el testimoni i deia de tirar-lo endavant... Collons, si que costa això!
De fet aquí els bombers professionals i els bombers voluntaris tenim dos problemes... Un de molt clar que s'anomena "Direcció General de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments" i l'altre que son els sindicats... que porten molts anys vivint de rendes. Ara, com que les retallades també els han afectat (tenen menys ingressos per cursos FOC, els aturats no paguen quota, disminució de subvencions i molts altres ingressos de menys) han despertat i han posat el crit al cel.
Segur que a dins els sindicats hi ha gent bona... (els bons només val al cel), però és que porten molts anys sense rumb i encara més sense saber explicar a la gent quina és la feina que fan. Sinó fos això possiblement tothom estaria al seu costat, i en canvi tots o gairebé tots els critiquem.
Necessiten algun entès en màrqueting i comunicació per tal de donar una imatge de gent seriosa, que ha pencat i sobretot saber explicar quines han estat les seves fites.

El que passa però, és que segurament de fites no en tenien, i d'objectius, a part del de la seva butxaca, pocs n'hauran aconseguit. Per això aquestes últimes setmanes i amb el tema dels voluntaris entre sindicalistes i sindicats hem pogut llegir comunicats, articles i missatges diversos de tots colors. Vaja, que foten pena!

Però prepareu-vos que ens espera una primavera calenta i un estiu "ardent". De moment ja ha rebut l'Escola de Bombers" (el nom que sempre li hem donat) encara que porti 18 anys dins el recinte dels Mossos, més o menys sempre hi hem fet el que hem volgut... 

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Comparteixo moltes coses de les que dius, pero a la Penultima Reunio de Caps de Parc a la Nord els responsables de la Regió ens van dir que amb el Tema de no posar esquadres als parcs de Voluntaris lo que pasaria es que molts parcs de Funcionaris doblarien esquadra forestal i aixo provocaria un munt d'hores extres previsibles per als Vombers Funcionaris. On veieu la retallada si per un costat es permet obrir els Parcs de Voluntaris amb 5 BV? Abans era amb 3 BV. On veieu la retallada si els BF tenen que generar un munt de Hores extres per cubrir l'augment de personal forestal als parcs de Funcionaris? A mes a mes d'afectar a la operitivitat de la Campanya i la cobertura del Païs ja que la dinica de la casa es molts parc i repartits pel territori per tal de complir isocrones, reagrupar els Forestals va en contre de la seva politica, pero bueno al cap i la fi es un document juridic el que ho desaconsella , pero recordeu que portem mes de 20 anys aixi, aixo vol dir que algu tindria que respondre devant aquesta irregularitat. I per ultim estic en contre que es paguin hores fora de campanya per cobrir parcs de Voluntaris en regions com Lleida i Girona , que es on es feia o es fa, per tal de cubrir mancançes estructurals de personal funcionari, molts Caps de Guardia no els hi tremola gens el pols per activar M0 a la mes minima. Tambè dir que en el seu dia es va provar de donar cobertura al GEM amb conductors funcionaris amb MD i problemes hi havia per cobrir la meitat dels dies que s'oferirn, ara a pasejar el E0 i el D0 si que s'hi vol anar oi? Unes tasques si altres no... Com es diu al meu poble o follem tots o la puta al riu.


Jordi Puigdomenech
Matadepera

David Ropero ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

"Bueno, bueno, bueno", veig que comencen a fer caure algures caretes.

David Ropero Rendón ha dit...

Bona tarda, soc en David Ropero Rendón i treballo com a bomber funcionari al parc de Reus. No acostumo a mirar aquest tipus de blogs, però m’ha arribat per un company que apareixen unes afirmacions en nom meu (a menys que hi hagi un altre David Ropero) que mai he pronunciat, prou me’n cuidaré… Es el primer cop que entro en aquest blog i per sorpresa meva és cert que és malmet el meu nom. Ttampoc tinc intencions d’entrar en aquest joc… No sé qui és aquesta persona, Jordi Puigdomènech ni qui de manera anònima, ha emprat el meu nom per posar més llenya al foc en un tema candent… Tinc la consciencia molt tranquil•la i per qui em coneix sabrà que havia estat bomber voluntari i també sabrà que aquestes paraules no han sortit de la meva boca… En fi, agrairia que no s’utilitzés el meu nom i en cas de duplicitats, poseu el 2n cognom i a quin parc pertany per evitar malentesos. No se si algú és el responsable d’administrar aquest blog, però crec que s’hauria de controlar que no és malmetés contra ningú i menys dient coses que no són certes ...
Gràcies
David Ropero Rendón

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Aclariment.

Dels anteriors 4 comentaris, hi ha 2 usuaris amb el mateix nom i 1r cognom.

Penso que com ja deixes clar al teu comentari, en David Ropero Rendón del parc de Reus no té res a veure amb el David Ropero del 2n comentari.

En tot cas, faré una comprovació d'usuaris.

Anònim ha dit...

L'únic responsable de tot això és el Director General, Jordi Gassió i el conseller d'Interior Felip Puig per petmetre tot això. Els bombers voluntaris fan allò que els hi permeten fer i per tant que ningú critiqui. Si de cas, les queixes cap amunt. Qui permet aquesta perversitat son els comandaments i la DG, però perque son coses que es poden fer. Cal una revisió a fons del model de cos de bombers. I de manera urgent. L'actual model mixt està desfassat i no afavoreix a ningú.
Marc F. - BV - Matadepera

Alfons Tormo Vilà ha dit...

He esborrat el 2n comentari. Crec que atempta contra la llibertat personal a expresar lliurement les nostres opinions individuals.
Una cosa es opinar diferent i l'altra insultar a algu pel seu comentari.

Anònim ha dit...

Gracies Alfons, hem sap greu que passin aquestes coses jo faig guardies de conductor si, pero les faria Gratis, es mes molts copa hi perdo diners o tots, ho faig xq m'agrada i ho he donat tot per bombers, els que hem coneixen ho saben. Estuc al GEM xq m'agrada i xq vaig treballar al 061 i el GEM es com el grup oblidat i marginat de bombers i aixo es el que hem motiva mes a anar-hi , no son funcionaris son Laborals i la majoria Voluntaris i donen cobertura les 24 hrs s 365 dies del any per serveis i prevencio nostre i a sobre ens critiquen una guardia al mes per BV q hi fem i q ningu volia fer?? Salut

Jordi Puigdomenech