dimarts, 23 de juny del 2015

cap al foc purificador



Arriba Sant Joan, és temps de cremar coses, totes aquelles impureses, totes aquelles toxines, tot allò que durant l'any ha fet mal i que ara ha arribat el moment de treure'ns de sobre.

El Pirineu és ple de rituals de foc on es baixen les falles des de la muntanya cap a la plaça del poble. És una nit màgica on tot el dolent ha de cremar, tot queda afumat i per tant purificat. Doncs això hauríem de fer a bombers... be, em sembla que els últims esdeveniments ens recorden que ha arribat Sant Joan a bombers. Us explico.
Fa ja un parell d'anys que al torn D del parc de Lleida ens va caure del cel un petit regal (en realitat era una bomba). Un individu "conflictiu" va venir rebotat des d'un altre parc. Per tal d'evitar mals majors, més denúncies i alguna que altra anada addicional al jutjat, "algú" (ho poso entre cometes i genèric, quan té nom i cognoms i va precedit d'un gran renec i un parell d'insults) va decidir portar-lo provisionalment (3 mesos van dir...) a Lleida. La primera nit ja hi va haver lio... els llits, l'individu en qüestió volia triar el llit on descansar, com si qui l'ocupava des de feia un grapat d'anys només fos un número. A les 12 de la nit, reunió d'urgència per tal de repartir els llits de forma "definitiva". A partir d'aquí, han estat 2 anys d'una darrera l'altra. Frens de cotxe tallats, Mossos d'esquadra, investigació interna, un estudi de clima laboral al parc el qual va derivar en 3 sessions de psicòleg al torn. Vaja, un grapat de diners malbaratats en papers del torn a Regió (que deuen haver fet anar per al wc), altres cap a Barcelona, trucades, queixes, reunions, psicòlegs, viatges en tren dels psicòlegs (de Barcelona, clar)...
Portem un mes sense l'individu en qüestió (en realitat és més, però a nivell de papers i operativament son unes poques setmanes). De moment ja tenim la primera "purificació" feta.


Després, amb el lio entre Convergència i Unió, o entre Unió i Convergència, ens hem quedat sense Conseller (reviseu any nou conseller nou de  gener de 2013) i amb ell sembla que també arrossegarà la "toia" del Ramon Parés. Un paio serio, amb fama de mur inexpugnable, procedent de presons on tenen encara un "gran" record d'ell. Doncs a bombers també ens queda un "gran" record d'ell. Segona "purificació" feta.
Els bombers de la Generalitat de l'aeroport d'Alguaire ja no existèixen. Finalment aquest últim cap de setmana s'han anat repartint entre les seves antigues places i algunes de buides a la mateixa regió (sort que no falten bombers). Ja és una realitat, els de Falck han aterrat a casa nostra. Així és com anem fent estructures d'estat... Tercera "purificació feta".
I la última! Uf, aquesta sortirà als llibre d'història...

El germà del primer individu, que no té gaire a envejar-li (malauradament per nosaltres), també ha tingut problemes al seu parc (altre cop, per enèssima vegada). Ara, l'"algú" d'abans (el mateix dels insults i renecs junt al seu nom) també ha decidit que Lleida era un lloc prou bonic com per portar-lo d'excursió. Ara el tenen a Regió (la granja, pels amics), però aquest edifici car i poc pràctic no està preparat per tenir més de 2 persones operatives. I algunes nits ja les té. D0 sempre passa la nit a Regió, mentre que hi ha dos E0 que hi fan nit. Ahir va ser la primera nit on coincidia E0 i D0. I l'individu també estava de guàrdia. I a la nit què?. Doncs a les 11 de la nit ens va apareixer l'E0, explicant-nos que per evitar més conflictes, per tal de facilitar les coses s'havia decidit que ell venia al parc a passar la nit. JAJAJAJAJAJA, de fora vingueren que de casa ens tregueren!
Com han d'anar be les coses? Si per un individu conflictiu, que no volen enlloc, necessitem desplaçar a l'E0, que passarà a partir d'ara? Farem un parc especial per ell? Habilitaran una zona de descans per la gent conflictiva?. Em sembla que acaben d'obrir la caixa dels trons! (Per St Joan, ni fet expressament).

La quarta "purificació" la patiran, però la patiran molt. Ahir l'E0 va passar la nit al parc de bombers i no a Regió. Primer error, no enfrontar-se directament al problema. En un parell de guàrdies veurem com segueix aquest serial... espero que aquest cop no calgui que vinguin els Mossos a prendre empremptes.