dilluns, 3 de juny del 2013

Diari de guerra (capítol 1)

NO VOLEM HORES EXTRA
VOLEM MÉS BOMBERS
Independentment de que pugui anar o no a les manis (segur que en alguna m'hi veureu), en la mesura que em sigui possible aniré fent un resum de com va evolucionant tot aquest procés.

Us he de dir que estic gratament sorprès per la quantitat de gent que hi havia a la primera manifestació (29/5/13).
Aquesta concentració, que ja està feta en plena era digital, disposarà d'un bon recull de fotografies i vídeos que podrem ensenyar al proper gran conflicte bomberil (es repeteixen cada 10-15 anys). Actualment hi ha molt poques imatges (fotos) de les manis del 98 i per tant hem de tirar de memòria. El que succeeixi en aquesta quedarà gravat no sol als nostres caps sinó als correus, als documents Word, Excels i el més important: el Youtube!
Allí podrem veure com un gran nombre de bombers professionals. Que de 2400 hi hagi uns 700-800 en una manifestació és un gran nombre!, més els 700 que aproximadament deuen estar de guàrdia o d'oficina. Ens indica que menys del del 40% de col·lectiu estava a casa, els altres estaven treballant o a la mani.

La concentració va començar davant la Conselleria d'Interior, al Carrer Diputació de Barcelona. Allí, i al llarg de tot el recorregut fins al Parlament, els operaris havien anat inutilitzant les boques d'incendi, per evitar que es pogués fer escuma.

Mentre el Conseller donava a conèixer oficialment els detalls de la Campanya Forestal de 2013, des del carrer es van cridar consignes que demanaven més recursos humans durant la campanya i una redistribució més coherent dels recursos materials i tènics que es disposa, a més de tenir en compte la opinió dels tècnics de bombers i forestals alhora de planificar la campanya forestal.

Davant la conselleria d'Interior es van cremar un parell de taüts, sense incidents, acordant amb els mossos que s'apagarien definitivament un cop estiguessin pràcticament auto-extingits. Així es va fer.

La manifestació/concentració es va traslladar al Parlament, en un recorregut a peu també sense incidents.

Un cop allí l'operatiu policial preparat era més gran que a Diputació. Es van cremar altres dos taüts, però aquest cop a la policia li molestava la nostra acció, i per això van intentar apartar-los, però quan ja cremaven l'escalfor els va fer tirar enrere. Això els va encrespar i poc a poc hi va haver més tensió. Se'ls va recordar que nosaltres l'apagaríem, però algú tenia pressa i un policia va voler utilitzar un extintor. Els bombers van intentar evitar-ho i va començar la esbatussada entre els dos cossos. Imatges n'hi ha moltes i crec que cap d'ells és bonica de veure. Però és la realitat. Nosaltres estem manifestant-nos i "ells" estan fent la seva feina de contenció.
Hi ha maneres i maneres.
Per la nostra part no hi havia cap consigna de fer res estrany. De fet, els delegats sindicals anaven avisant que en poca estona acabaria la concentració... quan de sobte va haver l'incident amb l'extintor i la detenció del més dèbil.

Des del nostre punt de vista ens sembla que ens han tractat de delinqüents. Hi havia un negociador dels Mossos, un operatiu de la BRIMO amagat, preparat per entrar, i un altre comboi de la BRIMO, de reforç que també va aparèixer al cap de poca estona.
Evidentment nosaltres també treballem amb tàctiques i tècniques organitzatives als incendis, que son les que mouen tot un gran operatiu i dispositiu tant de personal com tècnic. Mirem l'entorn, analitzem i aprenem. Que ningú es pensi que a la propera ens sorprendran amb tècniques de provocació ni que jugaran amb nosaltres. Si busquen la imatge d'un bomber agredint a un policia no la trobaran. De fet cap bomber portava porres ni pedres, per això no pot haver cap agent ferit, una altra cosa és que ho diguin. I sí, es van tirar alguns ous (no gaires, no fotem) i això no és cap arma, sol embruta.
L'endemà, 30/5/2013 una trentena de Bombers de la Generalitat de Catalunya han fet una concentració de protesta davant les portes de l'Ajuntament de Calella, on s'hi estava celebrant la Junta Local de Seguretat amb la presència del Conseller d'Interior del govern català, Ramon Espadaler.


NO VOLEM HORES EXTRA
VOLEM MÉS BOMBERS

1 comentari:

Focfire ha dit...

A seguir així!!!!

Bombers en lluita!!!!!