dissabte, 9 de juny del 2012

l'engany dels sindicats

N'hi ha per llogar-hi cadires. Fa una setmana es va fer l’assembla sindical més important en molt temps. Estem em mig d'una crisi galopant, ens estan retallant els sous, cada cop tenim menys beneficis socials, tenim problemes de subministrament de material, les reparacions es fan en comptagotes i tenim al cap la possibilitat que alguns funcionaris deixin de ser-ho i la privatització d’alguns serveis. “Pare nostre, que esteu en el cel...
I van els xulangues dels sindicats i es preocupen per l'acabament de la MD (que encara ningú ha entès mai) i que els diners que s'hi destinen (una partida pressupostària fixa) no es perdin i es puguin repartir amb el major nombre de bombers. COLLONS si que aneu malament de pasta !!!

Tots sabem que hi ha problemes per pujar al “carro” de la MD. De fet, els qui en el seu dia en vàrem renunciar, ens quedem sense gran part dels simulacres, pràctiques, formació... visites d'escoles, i algunes hores “previsibles”. A mi no m'importa, però hi ha gent que 4 anys després en té necessitat. OK, mirem d'obrir-ho a la gent.
no som tant tontos com alguns es pensen
Però d'aquí a repartir els diners entre tots els bombers professionals i fins i tot incloure als de segona activitat? Alguns en fan un gra massa.
Perquè no es repartien els diners de la segona activitat als bombers actius? Ara que aquests han perdut, possiblement, els seus beneficis (molt difícils d'entendre) ara volen que “nosaltres” els hi repartim el nostre pressupost d'hores previsibles... però si NO SON OPERATIUS!!! On aniran? A cobrir què?

A més l'assemblea de Lleida va ser com una caça de bruixes. Et perseguien per tot el recinte fins que anaves a votar (no a l'assemblea, sinó a votar). I als que arribaven tard a escoltar les explicacions Kafkianes,  i que se'ls havia anat a buscar expressament fent aturar les classes o altres activitats previstes, et rebien dient “vols 100€ sense fer res? doncs vota que si.” QUINS COLLONS!!!
En realitat el que es pretenia era repartir els diners de la gent DM entre tot el personal, per tant els que ja tenen MD perden el 70 de la seva prestació, tot per a que els de segona activitat puguin cobrar 100€ més. Però la majoria, LA MAJORIA de gent que no fem MD seguirem sense fer-la.

A mi no m'interessa fer 3 (4) guàrdies de localització (o sigui que no estic a bombers, però he d'estar per bombers...), per tant no puc portar els nens al cole, o anar-los a buscar, o portar-los al parc per la tarda... Si em truquessin hauria d'estar al parc abans d'una hora, i jo ja tinc 30 minuts de camí, si ara he d'organitzar la logística familiar... no arribo. NO, a mi no m'interessa.
A mi m'agrada molt fer de bomber. Tinc un bloc que parla de bombers, tinc l'ordinador ple de fotos, de documents, de catàlegs, al fons d'escriptori hi tinc als meus fills amb el cas, el 90% de les fotos del mòbil son de coses de bombers... però tinc vida personal, una família i fins i tot em dedico a un grapat de coses més que m'ajuden a aportar alguna cosa a aquest món tant complicat.

No m'agrada que m'enredin amb històries de pa sucat amb oli.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

EL MÉS GREU QUE EM SAP DE TOT AIXÒ QUE DIUS, ÉS QUE ARA PORTAVEM UNA DINAMICA DE PRÀCTIQUES, SIMULACRES, FORMACIÓ, ETC, ETC.... QUE MAI S'HAVIA VIST EN AQUESTA CASA, I TOT AIXÒ ARA DESAPAREIXERÀ.(PER CULPA DE QUATRE MISERABLES EUROS, UN SINDICAT COMPRAT, I ALGUN PERSONAL DE SEGONA ACTIVITAT QUE CONTAMINEN ELS NOSTRE SERVEI)

Anònim ha dit...

Es una llastima que perdem la MD, en comptes de lluitar perque tots els que vulguin puguin fer-la. Una vegada més es defensa la no formació i el cobrar per no fer res. A Lleida funcionava molt be i se li treia molt profit.
Srs. dels sindicats us ho heu carregat, sou uns venuts i uns miserables. Però segur que algunes motivacions obscures hi deu haver, que tard o d´hora sabrem. A la merda.

Jordi ha dit...

S´ha de respectar a la gent de segona activitat, perque és una cosa molt bona i pot ser a tots algun dia ens pot fer falta. El que no pot ser es que es barregin conceptes i que només vulguem pujar al carro quant va ple. Això no! Aquí hi ha molt rastrero que salta de carro en carro i el que no pot ser es estar fotut ara si, ara no, si hi ha caler estic be, si no hi ha caler estic malament.
Ara que no els paguen el segon sou volen vindre a reventar la pobra MD.
I pel que es veu els sindicats han sabut preparar un bon parany al 30% de bombers que al seu dia es van apuntar a la MD, amb assamblees manipulades on estava clar el que es buscava, i que no era més que reprimir la minoria, la MD al paredon.

Miquel ha dit...

Això no pot quedar aixì, el primer que he fet es donar-me de baixa al sindicat. I ara es quan toca moures i esbrinar fins on calgui si poden treure la MD a tota la gent que s´hi va apuntar i es van comprometre en el seu moment.

Xavier ha dit...

Jo no faig MD. Encara no veig clares les propostes aquestes de les 3 guardies i coses extranyes que es poden treure de la maniga, però esta clar que m´apunto als 100€ sense fotre res. Però que consti que entenc que als pobres de la MD que s´ho han currat durant tot aquest temps i ara sels ha tractat com una puto cagarro.
Així és la vida nois, sempre us quedarà la privada.

Anònim ha dit...

És molt curiós el teu article, quan en assemblea s'aprova alguna cosa que et sembla bé tot és perfecte, però quan s'aprova el contrari, els sindicats son uns venuts. Jo no he anat, però que no es va votar??
No se on veus el problema, ningú t'obliga a fer les guàrdies localitzables igual que passava amb la MD. Jo renunciaré i tant contents.
Jo no faig MD, de fet crec que és una vergonya i no entenc com els sindicats la van acceptar, si fa falta gent que la contractin i si s'han de fer pràctiques que es facin en horari laboral obligades per tots.
Tothom sap que la majoria d'hores de MD son per no fer res (tret d'alguna excepció molt puntual), formació patètica, simulacres de riure i això si, cobrir parc.

Oscar

Anònim ha dit...

Hola Alfons,
Et proposo que montis un sindicat. Deixa aquest blog i fes feina de debò, investiga que cal, parla amb polítics, escriu cartes, emails, ves a reunions, etc. Faràs un munt d'hores que mai compensaràs ni et compensaran personalment. I al final, et trobaràs la crítica miserable i inútil d'alguns dels teus companys. Per cert, els companys de segona activitat no són els teus companys, recorda, mai treballis per ells, són una escoria, no? Per això dius que no sortiran a foc i tu sí. Però ells han sortit a foc tota la vida; la segona activitat ja la voldrian altres col·lectius. Per cert, la segona activitat, la MD, les 70 guàrdies a l'any........qui les va guanyar? Tú? El teu blog? O van ser els sindicats recolzats per la majoria dels bombers? Què fas tu per millorar les nostres condicions? Parlar pestes dels sindicats? És molt trist, molt.

Santi

Anònim ha dit...

molt de rollo i poca cosa, bon noi

PabloCastro ha dit...

No sé si es lícito reprochar lo pasado en tu asamblea local al contenido de los acuerdos finales.

Yo tenía la sensación de que la MD desunía más que otra cosa y nunca he visto un resultado positivo que revirtiera en todos realmente. Seguro que algunas actividades han estado bien. Otras como los hidrantes, callejeros, o repaso de caminos no han cuajado en mi zona con resultados palpables.

Anònim ha dit...

srs. dels sindicats, a la merda la MD! lluitem per poder ser mossos voluntaris o mestres voluntaris! es el futur, aixo si COBRANDO EH! i en negre.

Anònim ha dit...

Oscar:
Si no fas MD com saps que la formació es patetica, i tot el que dius???
Jo no se a quina regio estas tu, però et garanteixo que a Lleida no va aixì com tu dius, i la gent que no fa MD tb podia fer Pràctiques, Simulacres, etc, etc, Noi, avans de criticar, INFORMAT BÉ

Anònim ha dit...

MONTATE UN SINDICATO CHAVAL.
APROVECHA EL TIEMPO CON TU FAMILIA I NO CRITIQUES EL TRABAJO DE OTROS.
HAY QUE SER MAS COMPAÑERO CON TUS COMPAÑEROS TODOOOOOOS.NUNCA SE SABE QUE VA A PASAR MAÑANA.

Anònim ha dit...

Ya tenia que sortir el Pallaso de turno parlant dels Voluntaris, es que no podeu fer una sola reivindicació sense anomenar els Voluntaris. Tant importants som per vosaltres, quant vas arrivar a aquesta feina ja existien els Voluntaris aixi que si no t'agraden ja saps on es la porta nano.

Anònim ha dit...

Jo el que no acabo d'entendre és una cosa.
Mai ningú està d'acord amb les mateixes vaquea sagrades que hi han al sindicat de bombers.
Que passa quan hi han eleccions? Voten 3 matats?
Ningú? O son escollits a dit?
El més important és tenir en compte qui et representarà davant l'administració. I avuí en dia només hi ha una colla de matats que ves a saber a quin joc juguen i per a que o qui lluiten.