dijous, 30 de desembre de 2010

la deriva bomberil, any nou i cúpula nova

Feliç 2011 !!!

No voldria barrejar política, ni que ningú em mal interpreti en aquest sentit, però portem els últims 4 anys a la deriva bomberil.

Reconec que quan teniem a "la Tura" no m'agradava. Sempre feia els seus numerets com visitar els parcs o els "controls" els dies de Nadal o Cap d'any. Amb el que això comporta, que ja que estàs "putejat" com a mínim que et deixin tranquil. Et menges el turró i brindes pel Nadal o el nou Any amb els companys, però clar amb polítics per allí al mig, la cosa no és igual.

Ara, passats 4 anys en que va deixar la "nostra" conselleria, crec no equivocar-me si dic que va posar als ciments per a millorar el material que tenim a la casa. Potser tot va començar amb la substitució que l'últim govern de CiU volia fer dels vells Cómets i que es va ajuntar amb els malaurats accidents del 2 "Egipcis". Això va provocar que la majoria de vehicles d'aigua fossin substituïts.

La gran herència convergent a Bombers foren els parcs que la majoria queien a trossos i semblaven cases de la por i una flota de camions de més de 16 anys !

Posteriorment es van redactar multitud de projectes de reforma i nous edificis de parcs de bombers, que darrerament s'han anat inaugurant. Clar això ve de llavors, de la Tura!.

El problema l'hem tingut els últims anys. Rentings que s'han allargat, cascs que ja tenen els seus dies, més de 10anys (això i el nou vestit d'intervenció ho van fer be els convergents), acords amb sindicats que fan pena (tant els acords com els sindicats). No pot ser que un sindicat d'un color polític negociï el conveni amb el seu partit afí. Llavors és quan ens trobem amb sorpreses com la Course Navette, revisions mèdiques "quasi" obligatòries, la formació de les INTs i el complement de productivitat comptat de forma anual en lloc de mensual o trimestral. Amb lo complicada que pot ser la nostra feina i hem de venir constipats, mig coixos o amb algun que altre cop (fet al servei o no), perquè amb dos dies de baixa et deixen sense el complement de tot l'any, quan nosaltres ja hem perdut tot un matí amb la revisió mèdica, un altre amb la cursa dels collons i dos matins més amb la formació de les INTs, que no pots substituir per cap altre típus de curs de la casa (que son pebrots!).


Mireu, amb el temps les coses les veiem amb perspectiva. De moment els que fa pocs dies has deixat el càrrec m'han deixat sense alguns companys estimats, obres de parc que s'han fet amb el cul, un nou organigrama i unes noves funcions fetes a corre-cuita (corre corre que això ens peta als dits), la majoria de bombers emprenyats amb les collonades d'algunes INT, llocs de tècnic que l'haurien de portar 3, 4 o fins i tot 5 persones i que sols n'hi ha una, altres amb un grapat de tècnics que l'únic que fan és fer-se nosa i poca feina. Operacions i Prevenció son la nit i el dia, el primer que és el que es dedica a organitzar els serveis, torns, protocols, simulacres, MDs, etc amb 1 tècnic i Prevenció que mira projectes externs i té organitzada la logística de parcs i dels vehicles que te un grapat de tècnics i gent adjunta. No ho entenc, de debò.

La conclusió és que aquí hi ha més d'un BURRO. Fa dies que us diem que això no va de cap manera. A veure si algú és capaç d'escoltar als de sota, als del mig i als de dalt. Tots podem aportar coses i tots tenim coses a dir. S'ha creat una superestructura però hi ha, com a mínim, una pota que és coixa. Obriu els ulls.

El meu desig als nouvinguts (que no ho son tant) és que aprenguin dels errors del passat i ens ho posin més fàcil.

Be, això volia ser un escrit de bons desitjos (que en el fons ho és) però ha quedat molt ben dissimulat.

El que us deia, molt BON ANY 2011 !  a veure si pel proper cap d'any l'escrit pot ser més agraït.

Vols rebre els articles per correu? apunta't!