dilluns, 27 de febrer del 2017

Patró de bombers 2017

Un any més arribem a març i com no amb ell arriba el dia del Patró, Sant Joan de Déu.

Des de que estic a Lleida ho celebro d'una manera diferent. De quan era a Reus, ja fa més de 20 anys, no en recordo res (i acostumo a tenir memòria per aquestes coses), tampoc de Cambrils ni de Montblanc. A Mollerussa la cosa ja va canviar, no es celebrava el mateix 8 de març, però si que es buscava (i es busca encara) un cap de setmana cap al maig per a dedicar un dissabte a la canalla, posant inflables al parc i fent un dinar amb les famílies de tots nosaltres.
Un cop vaig arribar al Parc de Lleida (fa més de 10 anys ja?) el concepte Patró va canviar. El dinar de germanor es fa "a lo grande", fins fa pocs anys s'anava a un conegut restaurant de la ciutat, però des dels despatxos ens van dir que la gent de guàrdia no podia anar a dinar al restaurant (ni aparcant tots els vehicles a la porta), així que des de fa un parell d'anys muntem la paradeta a la cotxera del parc. Així no només els bombers de guàrdia sinó que algun company de la sala de control de Regió es pot escapar (o venen per torns). D'aquesta manera tots podem compartir un moment amb tots.
Durant l'esdeveniment del dinar es fa un petit homenatge als recentment jubilats (se'ls dóna un record a nivell de parc) i també a tota la resta de jubilats, que son un bon grapat. Música, festa, i xerinola per una jornada amb la "gran família bomberil". Però això no és tot el que hi ha el dia 8. La jornada s'inicia amb una missa a la mateixa cotxera, reconec que molta gent no hi ha, però els bombers jubilats no falten, alguns dels bombers de torn i algun tècnic. I evidentment les forces majors de la "granja", d'altres cossos de seguretat i de l'administració de la ciutat. Després ja tenim la visita "cultural" de rigor, que ha anat canviant de lloc i alguns anys es visita el castell, els pous de la St. Miquel, el dipòsit de les aigües, o algun dels molts llocs d'interès de la ciutat.

Tot això ja ho fa diferent a la resta de celebracions que havia viscut als altres parcs. I no només perquè al dinar hi assisteixi l'alcalde de la ciutat (a Mollerussa sovint també es passa pel parc un moment o altre), sinó perquè tot i organitzar-ho l'associació de bombers de Lleida -que inclou els del parc, de l'edifici de regió (la granja) i també altres bombers que han passat pel parc o que hi col·laboren en altres esdeveniments- integra una sèrie d'actes addicionals en que cal una certa planificació i ordre previ per tal que tot surti bé.
Aquí us deixo el tríptic amb tots els esdeveniments que hi podeu trobar. Tots son oberts a qui hi tingui interès. Des de les xerrades/visites/tallers sobre temes bomberils (aquest any la xerrada d'escales mecàniques fou tot un èxit, així com la propera (dia 28) sobre vehicles híbrids visitant la cotxera dels autobusos urbans de Lleida), la xerrada sobre alimentació i esport, la xerrada sobre convivència de parella en bombers, l'esmorzar, la sortida en bicicleta (visita inclosa) i els campionats de futbol sala, dards i billar...
També hi podem afegir la Cursa de Bombers de Lleida, que hem de recordar que l'organitza i prepara exclusivament els bombers de Lleda. Altres curses sol mantenen el nom de Bombers, però aquesta és autèntica.
I l'altre esdeveniment que vull donar-li importtància és el dia del parc infantil i xocolatada. Aquest acte va començar sent un aperitiu durant un migdia de diumenge, però per donar-li més revolada es va passar a dissabte tarda. És un dia molt bonic, jo hi portava als meus fills fins fa no massa anys, els inflables i el teatre infantil (o pallassos) tenen l'èxit assegurat. Els últims anys hi hem d'afegir les exhibicions amb els gossos de recerca d'alguns companys del Grup Camí de Rescat. Aquest any es farà una exhibició de Mobility Dog, així que podreu veure les coses que es poden fer amb el vostre gos de companyia o d'aventura, cadascú al seu nivell. Us el recomano, segur que serà una molt bona sessió.
I aquí ho deixo per avui, vaig a rentar-me la roba per estar presentable per algun d'aquests dies... allí m'hi trobareu.

1 comentari:

Un que llegeix ha dit...

Bones Alfons,
M alegro q per dediquis un article al patro, estem reben reconeixements d altres llocs menys la nostra propia casa. Llastima q sigui aixi, al parc de Lleida i a molts altres parcs hi ha persones q tenen inquietuts i molt dificilment tenim el suport de la casa.
Salut