dimarts, 1 de maig del 2012

Caram la Campanya Forestal de 2012!

Ja la tenim aquí, ja ha sortit la convocatòria de la Campanya Forestal de 2012.
Porta canvis, alguns esperats, altres la dinàmica d'alguns l'ha precipitat i altres doncs ens l'haurem de menjar amb patates!

Pel que sembla, el nombre de places respecte l'any anterior no ha canviat, ni el sou que s'ha mantingut. Però entre els Bombers Voluntaris hi ha la sensació que algú se'ls ha volgut carregar.

Reconec que les mesures no em sorprenen, que alguns punts els entenc, però en el fons em sap greu, ja que paguen molts justos per alguns pecadors.

La desgràcia a la Regió d'Emergències de Lleida és que sols hi ha 8 parcs de Professionals, dels quals 5 estem a l'eix que travassa la plana. Els altres estan repartits ja en punts llunys del Pirineu/pre-Pirineu. Ens haurem de xupar tots els incendis de la Regió i els de fora. Si, és la nostra feina, però no és el mateix repartir els focs forestals entre 8 que entre 30 parcs!
Algunes veus diuen que, a l'anterior campanya un auxiliar forestal va realizar una denuncia conforme ell no devia rebre ordres d'un Bomber Voluntari ja que, segons ell, no era cap figura d'autoritat i que únicament podia dirigir-lo personal contractat i de categoria superior a la seva. Aquest fet ha promogut que la campanya que operativament comença en un mes i mig tingui aglutinats a tots els auxiliars forestals als parcs de bombers professionals.

Això comporta dues coses... a) que al tenir 7 forestals per torn, queda evidenciat que hi haurà dues sortides forestals disponibles per parc. i b) que si no es vol o es pot activar als parcs de Bombers Voluntaris... això que "s'estalvia" la casa.
Les retallades han arribat operativament a bombers! Ja sigui per voluntat pròpia o aliena aquest estiu veurem molt pocs Parcs de Bombers Voluntaris pels boscos catalans. I aquí també hi ha dues raons fonamentals. Primer que encara no està clar que vulguin o els deixin fer hores de cobertura a l'estiu. I que com que molts també faran la campanya com a Auxiliars Forestals no podran compatibilitzar-ho amb la cobertura del seu parc. Així que alguns parcs no podran sortir per falta de personal (que farà la campanya com auxiliar) i altres decidiran "putejar" a la casa no cobrint els caps de setmana o a les jornades en que els permetrien fer-ho. Però això és com tot, sempre hi ha qui no segueix el camí de tothom i prefereix fer el seu propi camí. Legítim. Per cert, a Almacelles ja fa anys que de forma voluntària no tenim auxiliars forestals... i no els hi va tant malament.

Aquest any a Lleida tindré 7 forestals per torn... be, algun farà festa, seran 6. Els repartirem en dues sortides. Quan la cosa vagi be, (una única sortida amb el 3.19.30) quedaran 6-7 bombers al parc i no es cobrirà. Si hi ha una segona sortida... ja es veurà que passa. Molts dies no es podrà cobrir, que la gent també marxa el cap de setmana, o aprofita per anar a la platja o a fer rutes amb la família o amics. No sempre hi haurà gent disposada a venir al parc. Tot això son hores i diners que s'estalvia la casa!.
No sé. Si com anys anteriors voluntariament no fem hores i els Bombers Voluntaris no entren a la campanya (decideixen no fer sortides) ens podem trobar com fa un parell de mesos, que no hi havia prou camions, ni gent per a treballar en un parell d'incendis forestals. Home, si deixem de posar 100 vehicles per foc, potser si.

Jo, com que tinc els inicis que tinc, em dol no veure Bombers Voluntaris pels nostres boscos, però alhora entenc a la casa, que a més d'estalviar-se uns quants calerons s'estalvia problemes. I és que entre els professionals, i jo m'hi incloc, no s'entén com alguns (no tots) dels vehicles de parcs de voluntaris quan arriba la mitja-nit retornen amb "l'excusa" que l'endemà treballen. Si, clar, si treballes has de plegar, però no t'emportis el camió ni l'esquadra! I això per desgràcia passa més sovint del que ens pensem i s'agreuja en una Regió com la de Lleida on els Parcs i els vehicles de Voluntaris son majoria.
Als professionals se'ns exigeix un descans de 8 hores entre guàrdia i guàrdia (o cobertura de parc), en canvi a alguns Bombers Voluntaris que feien campanya Forestal te'ls podies trobar, que es passaven 3 i 4 dies a foc (o de guàrdia). Entraven com a forestals dia si i dia no, i entraven de guàrdia de voluntari dia no i dia si... Vaja, que si hi havia feina, pillaven varis dies seguits.

De tota manera, no entenc com no puntua el fet de ser voluntari (si vols amb un mínim de 3 o més anys a la casa) ja que la experiència en aquesta feina es nota, i molt..

Però com he dit abans paguen la majoria de justos per alguns pecadors. No és la primera vegada que a un servei (de poca cosa) activen al parc de voluntaris de la zona... que surt quan pot i com pot (evidentment) i també s'activa al parc de professionals més proper. El servei el fan ambdós vehicles i el personal corresponent . Quan la cosa ja està mig enllestida apareix un "patrol" o un "terrano" o algun 4x4 amb 1 voluntari més (o a vegades arriba ple) per a... no ho sé no ho he aclarit mai. A mi no em deixen anar als serveis perquè si, de fet hi ha molts serveis que et fan retornar, o si vols fer una segona sortida des de Control et diuen que no, que ja hi va algun altre i que et quedis on estàs.
Per això, que entre l'ús i l'abús que uns pocs han fet de vestir una camisa blava (amb una v a l'espatlla) s'han carregat algunes de les avantatges i orgulls de vestir aquesta camisa, la de gaudir d'una campanya d'estiu, que es preveu com la del 91, 94 o la del 98.

El no portar aquesta v, tampoc et lliura de la responsabilitat de fer be les coses.

58 comentaris:

Ramon Marti ha dit...

Alfons, si es per estalviar calers, no sera pel que cobrem els voluntaris que es una miseria, en canvi les hores extres d'un professional......però be ho volen aixi, suposo que ja s'ens trobara a faltar mes d'un cop, i ja saps que en molts serveis donem mes el callo que segons quin "profesional"...que com be dius hi ha de tot..

Anònim ha dit...

A currar bomberet a currar... Ufff ara et vols repartir els focs entre 30 i abans quan les coses anàven tranquiles amb 8 parcs ereu suficients...
Cadascú recolleix el que sembra...

Anònim ha dit...

tranquil, que et faràs un munt de fer hores aquest estiu, i quan acabis la guàrdia, et podràs anar de conductor, de paleta o de fuster, vinga! que ens coneixem tots,,,, sou tan egoistes o més, que un voluntaris, i treballant més que un funcionari, i amb el que guanya a l'estiu ha de passar tot l'any!!

Anònim ha dit...

Si home!!, I quan et vols anar d'un foc, perquè vols anar a sopar al parc, o perquè juga el barça, ja acabaren la feina els voluntaris, després si,, que facin hores

Anònim ha dit...

L'any passat, i aixo es la resposta per part de RRHH per escrit a la pregunta d'un representant sindical, el Cos de Bombers Voluntaris va costar amb atrasos del 2010 2.800.000€, corresponent a la Campanya forestal les nostres hores van soposar 1.200.000€ aprox, penseu que es fa per estalviar??? Hem podries contestar que costaran amb hores o guardies complementaries els Bombers Funcionaris que posaran als parcs amb 2
esquadres que es casi tots?? Hi han dos tipos de parcs de Bombers els que cobreixen volum i els que cobreixen territori, tots dos molt importants. A la Nord i a la Sud un parc de Voluntaris normal fa uns 400 o 500 serveis l'anys hi n'hi han alguns que bastants mes i tot, aixi que expliquem com s'ho faran parcs Com Terrassa o Sabadell per cobrir 2 esquadres Forestals i les 250 sortides mensuals que tenen amb els 8 Bombers de torn?? Mes els serveis que no faran els parcs de Voluntaris tancats!! El 80% del presupost de Bombers d'aquest any que es de uns 150 mill€ s'en va a sous de funcionaris, aixi que si els sindicats fossin mes inteligents crec que haurien compendre que estem destinats a entendrens, una cobertura total amb funcionaris es economicament inviable i acabariem veient Bombers amb el " parche" d'Iturri al braç i cobrant 1000€ com passa a d'altres Comunitats. Nomes espero que qui li ha montat aquesta Campanya al Director General sigui conscient del que esta fent i que esta jugant amb la seguretat de la gent i dels nostres Boscos. Pel que fas referencia sobre el " dema tinc que anar a Treballar" estic fart d'estar a Focs d'industti i serveis de llarga durada amb un Sergent i un camio de funcis i 3 o 4 de Voluntaris, pero aixo s'ha acabat a partir d'ara que penqui qui cobra que per aixo cobra.

Jordi figueras Felip ha dit...

Estic en desacord amb el que dius dels voluntaris, sóc voluntari de la regió de Tarragona desde fa una dècada, hem sembla fort que diguis que els voluntaris volem putejar a la casa, jugar-se la vida de manera altruista moltes vegades no recordem ni que tenim familia, crec que tenim prous motius per estar mes que cabrejats amb tot plegat no be d'ara
som bombers de conveniència i crec que ja n'hi ha prou fins aquí hem arribat, que la casa ho fa per evitar calers i problemes ho sabran
aquest estiu no pateixis, i ja que estem de bon rotllo vec que no es comenta res dels formadors que boicotejen la formació dels voluntaris quina casualitat, bé la cosa està molt calenta quant es trobeu a faltar ja sera massa tard, la V a la esquena comença a pesar i hem sabria molt greu que acabes caient a terra!

Anònim ha dit...

Pel que treballeu no se de que et queixes, molts voluntaris hem donat mes d'una vegada el cayo pq volsaltres pogueu descansar o estar operatius per altres serveis, i nosaltres molts d'ells treballant han de fer la feina bruta. No serà ni la primera ni l'última vegada que voluntaris van a la feina sense dormir per quedar-se fent aquesta tasca per les nits, cosa q he vist i he viscut personalment,a més de fer cambis per les nits. I que obtenim a cambi? Vexacions, que us estem fotent els calers, que la culpa de que a bombers estigueu apretats es nostra... Això se'ns aplica a tots els voluntaris, per si no ho saps.
Com bé dius tant en un lloc com en un altre hi ha de tot, no t'ho discuteixo, però trobo que les acusacions que estan sortint son ja greus, i discriminatories. Ah per cert! Nosaltres també tenim l'obligació de parar 12 hores entre serveis de parc i altres. També se'ns acusa de no tenir la formació necessaría per actuar, en poqus paraules, excuses perquè sobrem! I no sería la primera vegada q em trobo a un de vosaltres acabat de sortir de Mollet preguntant-me una vegada rera l'altre: "I ara que fem? es que jo no tinc ni idea!" i d'altres com aquest que la caga per no preguntar-nos pq clar, "som inferiors a vosaltres" segons alguns...
I referent a l'auxiliar forestal, entendre el segünent, aquesta persona, està a un parc i els seus responsables son els "DEL PARC ON ESTÀ"!! Siguem professionals o voluntaris. Si no li agrada q no esculli un parc de voluntaris. El q expliques que deixem enlaire un servei amb esquadra de nit ja em diràs on, no dic q no passi, pero crec q es una minoria, ja que jo amb els anys i anys (més de 10)q estic al servei ho he vist contant amb els dits d'una mà i no arribaria a 5. No generalitzem sisplau!!

Ramon Marti ha dit...

Els voluntaris que pleguen d,un servei per anar a treballar l,endema no s,els pot tirar en cara perque es del que viuen, ara com be ha dit un company, un "professional" potser mes ben dit personal qualificat, perque de professional ben poc, diu de marxar per anar a sopar al parc o veure el barça, o perque l,endema treballa d,altres coses....... Aixo si que es penos....

ramon vilafranca sotscap borges ha dit...

bon dia...molt bé el blog,bona iniciativa... a veure com anirà tot plegat...

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Com he dit al 3r parègraf, "Reconec que les mesures no em sorprenen, que alguns punts els entenc, però en el fons em sap greu, ja que paguen molts justos per alguns pecadors".

i l'últim diu" El no portar aquesta v, tampoc et lliura de la responsabilitat de fer be les coses".

No us feu mala sang, en la majoria de coses que dieu segurament teniu raó.

I per cert, intenteu identificar-vos, ni que sigui amb un pseudònim.

Anònim ha dit...

Alfons hi ha molts de vosaltres potser no es el teu cas.. Que heu entrat a professionals estan tot l any al paro el qual us pagavem els currantes.. I mentres senyors preparant.se la opo... Utilitzan parcs material camions etc... Una mika de dignitat i no oblideu aquesta "v" que molts portaveu abans d ser professionals!!!--

ramon vilafranca sotscap borges ha dit...

Sempre pagaran justos per pecadors, sempre...i esperem que la campanya d'enguany sigui ben tranquil.la .Si que és cert que la DG s'estalviarà diners si els BV no cobrim els parcs a diari, i només en episodis de possibles GIF's. Però és també veritat que les hores no previsibles dels BF tenen un cost més elevat que les nostres hores, crec.
Ara mateix desconenc com va anar la reunió del ConsellBV de l'altre dia i el que es va decidir, però no crec que canviïn molt les coses.No hi ha voluntat per part de ningú, ni nostra, ni de la casa, ni dels funcionaris; sempre he tingut la sensació que ja ens va bé tot...i així ens va.
Alfons, pel tema de l'operativitat, en casos puntuals passa de tot. Reconec que he hagut d'anar-me'n en més d'un incendi, l'últim el de Gimenells,fa pocs dies, fora de campanya però. En campanya sempre s'ha buscat el compromís que qui entra a cobrir ja en sap les conseqüències en cas de gran incendi, o petit, tan és.Alhora que també en aquest incendi de Gimenells un caporal de Lleida a la línea on treballava la cuba de Balaguer es trovaba estirat a terra mentre els BV treballaven, i tampoc és just, per això estic d'acord en un comentari anterior on no hem de generalitzar.No està bé ni per uns ni altres.
Potser el problema que arrosseguem des de fa anys és que no anem a una tots plegats, m'explico: sempre s'ha lluitat, però no de forma conjunta, ni els BF han buscat la nostra complicitat, ni nosaltres la vostra. Potser ha arribat l'hora que en lloc de queixar-nos de tot, ens asseiem junts a proposar solucions pel be del servei, que no de la DG, parlem clar. o potser sí.
Sempre he entès que fan falta més bombers, he defensat que els BV no ens paguin compensacions econòmiques i, tot i que els diners van be sempre a tothom, m'estimo més que m'equipin el parc amb material d'última generació per poder treballar amb garanties d'èxit, no momés tècniques, sinó també professionals amb una exel.lent formació.
De solucions tothom en pot tenir, fer més oposicion(diuen que no hi ha diners), millorar la formació dels BV, podrien fer-nos laborals fixes, per exemple, tot és possible, i a la vegada improbable, no saben ni ells el model que volen, però el que està clar és que nosaltres em de deixar de fer-nos retrets els uns als altres, jo el primer, i com he dit abans , anar tots a una.
Pel que fa a la campanya, deixem passar els dies a veure com s'enfoquen les coses, alguna cosa haurà de canviar, columnes mòbils als parcs de voluntaris, fer-ne algun d'estiu, etc, si no és així, teniu molta feina per endavant.

Anònim ha dit...

Alfons, et vull recordar, que fa uns quants anys quan vosaltres, pel reimbicacions, no volíeu fer hores, un camió d'un parc de voluntaris, i després d'un servei, control és desviat al parc de Lleida, no en recordo el motiu, però no per cobrir el parc, quan l'esquadra i els voluntaris van baixar del camió, els funcionaris que feien la guàrdia, ja esperaven el voluntari que conduïa, i ho van rebre amb forts insurtos i amenases, creant una gran tensió, i tu vols que no sortim amb pseudònim, per cert, al dia siguient, van tenir d'anar els funcionaris, al parc a discurpas, sort que som voluntaris de bona fe, i es va retirar la denúncia

Anònim ha dit...

En primer lloc dir que no hem sorprèn per desgracia llegir tots aquest raonaments per part " d'un company" professional, per definir-vos d'alguna manera..... jo sempre he cregut que la unió fa la força, i sempre n'han dit que quant es volen canviar coses que s'han parit malament aquesta es la millor solució, quant dic parit no hem refereixo sols-ament al problema dels voluntaris.... també hem refereixo amb tot aquest país de "funcionari xupoptero" que es reparteix amb molts estaments de la generalitat, i que es incapaç de veure-hi mes avall del melic!! crec que vist des-de el punt de vista d'una persona que treballa com un cabró tot el dia (12-13 hores) amb el perill de que el fotin al carrer d'un dia per l'altre i a sobre que del poc temps lliure que disposa, una part la fa com a bomber voluntari.... amb el que aixo suposa en tots els àmbits, hem fa gracia escoltar que algú dubti de la meva professionalitat/compromis amb el que suposa ser bv, m'agradaria dir-te que ja us agradaria que una 4a part dels funcionaris, tingues la dedicació i vocació dels bombers voluntaris en vers al que representa ser bomber en tots els aspectes de la que teniu una gran majoria dels bombers funcionaris... no tots per sort!! saps que hi ha parcs que hem fet relleus de 3 i 4 dies laborables seguits cobrint incendis implicant tot el personal del parc a risc de perdre-hi la feina?? aixo vol dir nit i dia.... ah! i pencant a diferencia de molts dels funcionaris....., que de la mateixa manera que tu veus les mancances dels "poc professionals" voluntaris, primer hauries de veure en tot el teu col·lectiu la genteta que hi ha, que l'únic lligam que tenen amb la vocació de bomber es la pasta que us emporteu per no fotre res moltes vegades... aixo també ho veiem el voluntaris! agrair-te almenys la teva sinceritat, tu a diferencia de molts almenys no te'n amagues del que penses, però dir-vos a tots que el temps en posara a lloc a tots plegats, i que segurament el futur en els contextos econòmics esta molt mes aprop de la figura del bomber voluntari/pivat com hi ha en una gran part de l'Europa civilitzada, que en la figura del funcionari intocable que fot el que li surt dels collons..... al temps!! ja m'ho explicaràs! per finalitzar dir-te que per una vegada estic convençut de que almenys els voluntaris farem pinya, que les poques oportunitats que tenim tots plegats de fer! i tenir un cos fort els vostres sindicats i vosaltres les esteu foten a la merda.... ja us ho fareu sols!! potser aquest estiu us guanyareu el sou d'una puta vegada! nosaltres acabarem tenint clar almenys.... qui son els nostres companys amb els que podem comptar, a on per desgracia ja no hi sereu vosaltres!!!

Anònim ha dit...

Es curiós la diferent vara de medir que tens, crecque el teu coeficient intelectual esta per sobre i no deixa de sorprendre que si un voluntari no va al parc es perque decideix "putejar", i si un funcionari no hi va es perque "la gent també marxa el cap de setmana, o aprofita per anar a la platja o a fer rutes amb la família o amics. No sempre hi haurà gent disposada a venir al parc......

Ya, el voluntaris no en tenim de familia, no anem a la platja, no tenim amics, feina, o fem rutes....

Creieu que lavostra familia es millor que la nostra ?

Creieu que esteu per sobre de nosaltres ?

Realment os creieu que som imbecils ?

Creus que tenirque apagar focs a tota la provincia no et correspon ?

Que no hi anem els volutaris sempre ?

Es fort, que la teva obligacio sigui la defer guardia 24 hores, ja descansaras 72, i a sobre os queixeu...

Es clar, portser es millor fer projectes durant la guardia, preparar curses i festes, i omplir cafeteres i maquines de begudes...

Si hi ha foc a Albages, ja ho apagaran els voluntaris, no sigui se,ns passi la paella...

Els voluntaris reben compensacions economiques per sortides al cap de mesos a rao de 7,15 euros desde fa 4 anys, a 4,10 durant mes de 20 anys, els funcionaris cobreu entre 30 i 60 euros bruts la hora, segons la categoria, pero es clar, quan arriba la nit, vosaltres que feu la guardia, no us sembla que que el voluntari se,n vagi a casa amb la seva familia, que descansi, que demate que treballar, no, s,ha de quedar per fer la vostra feina, bé, es un punt de vista...

Pero saps qui tria, el voluntari, tu no !!! I n'esta tip el voluntari...De tan despreci, de tanta humiliacio, de miradetes i comentaris per sobre, i de la vostra finura !

Aixi que senyors, que vostès s,ho apaguin bé !!!

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Gràcies a tots per dir el vostre nom o utilitzar un pseudònim... molts em coneixeu pel que faig dins i fora bombers, com es demostra a l'últim comentari, et repeteixo que gràcies per identificar-te.

Però amb mi no és amb qui us hauríeu de molestar, pel que em consta el "jefe" de tots nosaltres i vosaltres és un Bomber Voluntari.

ramon vilafranca sotscap borges ha dit...

no entenc tanta duresa cap als funcionaris...jo a part de ser BV també en soc de funcionari, des dels 18 anys que menjo de l'administració... i...ningú m'ha regalat res, a tots aquests que es queixen que treballen 12 i 13 hores cada dia, collons!!! les opos són lliures, públiques i s'hi pot presentar tothom....No menyspreo la feina de tanta i tanta gent que treballa moltes hores, al contrari, però haver-vos presentat a una oposició, haver estudiat un temari, colzes sobre la taula dia i nit, això no te valor? no és un esforç? mentre els amics se'n van de festa jo estudiava com un capullo desgraciat, a sobre sense saber si aprovaria...menys demagògia si us plau.
I sóc bomber voluntari perquè m'agrada i disfruto fent-ho, ara bé, també sóc conscient que ho sóc per decisió pròpia, ningú m'hi ha obligat.Fet que no treu que reclamem el que creiem que ens correspon.

Anònim ha dit...

La duresa no va per tots els funcionaris en general, la ventat-ge de treballar al sector privat i compartir tasques amb els funcionaris ens serveix per tenir una visió real del nivell d'exigència en un i altre costat, el comentari va per els que sembla que no volen veure que n'hi ha molts que ja fa anys que els estan apretant i els hi foten per tots costats i que el seu marge de maniobra en molts aspectes no s'acosta ni de lluny al del funcionaris!! Som bv perquè volem... amb aixo tens tota la raó, però tingues clar que el que no tenim perquè aguantar, que molts dels que dius tu que apreten els colzes etc...etc ens faltin al respecte, et recordo que als funcionaris els paguem tots!! apliqueu-vos el mateix que dius tu!! si no us agrada el que passa a nivell de funcionaris, podeu fotre el camp i anar a treballar al sector privat, llavors m'ho expliques ??? fes-me un favor hem podries dir quants bombers, mossos han acomiadat?? N'hi ha molts que no es guanyen el jornal i a sobre son intocables.... aixo no se'n diu demagògia se'n diu realitat!!

ramon vilafranca ha dit...

T'equivoques...a la privada també n'hi ha que no es guanyen el jornal, i et recordo que no som intocables...i si, conec un mosso que el van fer fora per no fer bé la seva feina i un altre que està imputat per falsificació i li queden pocs dies.Bomber no, no en conec cap que l'hagin acomiadat.Per altra banda, quan les vaques son grasses ningú es recorda dels funcionaris.Ara, amb les retallades, baixada de sou intolerable -des del meu punt de vista-, quan les coses tornin a anar bé, esperem que aviat, a la privada és possible que una persona guanyi molts diners,es refarà amb el temps, no ho pots negar, en canvi a nosaltres tenim un sou fixat i públic, el que ara ens retallen, mai més ho recuperarem.
Pel que fa a la qüestió de plegar, ja ho vaig fer quan era funcionari en un altre lloc, no m'agradava com s'estava treballant; ara bé, com que jo busco estabilitat laboral, vaig presentar-me a unes altres opos i desprès d'estudiar novament, me les vaig treure.
Dues últimes coses, i amb això dóno el tema per tancat per part meva, ens allargaríem massa, i no és el cas en aquest blog:tens raó en que no hem d'aguantar que ens faltin al respecte (no és el meu cas, no m'ha passat mai com a bomber, i el dia que passi li foto un moc i tan ample em quedo)...i que als funcionaris els paguem tots, també, però compte!! jo també pago els meus impostos i treballo per tirar una família endavant, no perquè vingui el ciutadà de torn, i em digui això, que sí que crec que és una falta de respecte i d'arguments.
Ho sento, jo si que crec en el sector públic i el defensaré sempre...sempre he treballat com un burro,i ningú pot dir-me el contrari, ja n'estic fart.
Un altre dia ja parlarem de la classe política, a qui si faig responsable de molts dels problemes econòmics que tenim actualment.

Anònim ha dit...

Mireu,, la part positiva, si no fem guàrdies aquest estiu, tindrem més temps d'estar amb la família, no! ens, hem de preocupar de si a les cinc de la tarda, hi ha un foc a la regió de Tarragona, perquè segurament seré a les picina, tot fent una cervesa, que?,,,que, treballin els funcionaris que per això estan ...

Anònim ha dit...

Que mes puc afegir,que no hagin dit els meus companys voluntaris???crec que ja hu han dit tot,cosa que pensem el 99,9 % del col·lectiu,solament dire que tan la Direccio general,com la Generalitat en general,els ciutadans i els bombers funcionaris ( ja que de profesionals hu som tots)ja ens trobareu a falta a mitjans d'estiu,quan estigueu desbordats i sobre tot els funcionaris ( quan bombers hus diguin que "aquell diumenge que teniu pensat fer festa per anar a la platja amb la familia,que us oblideu per que a sortit un foc a la Regio de Girona i falten efectius i que per obligacio al deber ,i teniu que anar " ,al final sereu tots vosaltres ( tots els col·lectius avans nombrats) que ens demanareu que tornem.

Anònim ha dit...

PRIMERA PART

Bombers CCOO
Carta oberta als bombers voluntaris de Catalunya

Benvolgudes companyes, benvolguts companys,

Sóc en Manel Parada, caporal del parc de Cornellà, i també delegat sindical per l'Agrupació de Bombers CCOO. Us escric aquesta carta oberta per tal d'aclarir una informació incompleta, fora de context i tergiversada que ha transcendit desprès d'un comentari meu a dintre d'un grup “secret” de la xarxa social Facebook. En aquest comentari meu , explicava que una mesura de pressió contra l'administració seria un boicot, si s'escau, a possibles futurs cursos de bombers voluntaris.

Com ja sabeu, el Govern de la Generalitat, dintre de la seva política de retallades en serveis públics, ha decidit atacar a la funció pública amb l'excusa de reduir més la despesa. Ara, la situació és crítica. Desprès d'uns anys en el qual el tripartit va invertir molt en el Cos, tot i que moltes vegades malbaratant els recursos econòmics, avui tenim una situació molt delicada. No hi ha diners per res. Això ens diuen...

Mentre no hi han diners per serveis públics, a Catalunya tenim 5 nivells d'administració, a saber: Estat central, Generalitat, Diputacions, Consells Comarcals, i ajuntaments. Quan ens consta tot això? Només en Consells Comarcals, 556 milions d'euros anuals. Més: a Catalunya, sobren 1200 càrrecs polítics i alts càrrecs, polítics que treballen a l'administració en llocs on perfectament podrien treballar funcionaris de carrera. Més: quants diners es dediquen a subvencionar mitjans privats de comunicació? Més: quants diners es malbaraten a l'administració, per exemple, en la sanitat? Més: el Govern va eliminar l'impost de successions per grans fortunes, deixant d'ingressar uns 150 milions d'euros cada any. Més........

Anònim ha dit...

SEGONA PART
El president Artur Mas va afirmar fa temps que “només la policia i les presons han de ser públiques, la resta de serveis públics es podrien privatitzar”. Fa pocs dies, el president va afirmar que les administracions no poden gastar més agafant més gent, i que podran haver ajustaments a les plantilles de les administracions públiques.

Que aquest Govern no l'interessen els serveis públics és evident. És el nostre deure lluitar pels serveis públics, tant com ciutadans que som com a treballadors públics. Dintre dels serveis públics estem els bombers, professionals i voluntaris. Aquest any estem en un procés de negociació del nostre conveni, i el Departament d'Interior ja ha dit que no hi hauran places de bombers professionals enguany. Però malauradament, si no lluitem, crec que no hi hauran en molt de temps. Per això hem de lluitar, per no veure reduïts els nostres efectius, per tenir el Cos de Bombers que el país necessita, ben equipat, amb una estructura lògica, amb formació de qualitat, amb especialitats per donar resposta a totes les emergències, etc. I per lluitar, hem de buscar totes les fórmules possibles: manifestacions, increpar als polítics en els seus actes, denúncies als mitjans de comunicació, paralització d'activitats no urgents, i més. I com comentar al Facebook, paralitzar temporalment cursos de formació bàsica de bombers voluntaris pot ser una d'aquestes mesures.

Perquè aquesta mesura? Podem estar al principi d'un escenari on el Govern no voldrà invertir en serveis públics, i tampoc en bombers. Amb l'excusa de la crisi, el Govern podria no crear cap plaça de bombers professionals i a la vegada, augmentar molt el Cos de Bombers Voluntaris per suplir la manca de professionals. Jo no estic en contra ni dels bombers voluntaris ni del model mixt en absolut. Per molts motius, un model de bombers professionals i voluntaris és raonable, just i eficient. Però a la vegada, el govern no ens ha dit què vol del Cos de Bombers, quin és el seu full de ruta, quants bombers professionals i voluntaris vol tenir desplegats pel territori, i què pensa fer amb la obsoleta Llei de Bombers. No ens diuen res, i fins que no ens diguin què volen fer i com ho volen fer, i fins que no arribem a un acord de mínims respecte del nostre conveni, els bombers estem en lluita.

La nostra lluita també pot ser la vostra. Tot el que ens afecta a nosaltres, d'alguna manera també us afecta a vosaltres. Els parcs, els equips, els camions, la estructura, la formació, els drets i els deures, la Llei de Bombers, etc. Tenim una Llei de Bombers que no dona respostes a moltes situacions actuals. Aquesta Llei s'ha de renovar, i espero i desitjo que sigui pel bé dels bombers professionals i també dels bombers voluntaris.

I com ja he dit al principi, de totes les formes que tenim per portar a terme la nostra lluita, que també és la vostra, la paralització temporal de cursos d'accés per bombers voluntaris pot ser una. És una mesura dolorosa, sí, però al cap i la fi, una mesura de pressió més, que, com ja vaig dir en el comentari al Facebook, podem portar a terme, si s'escau, per lluitar contra l'administració. Us convido a lluitar amb nosaltres, per un Cos de Bombers millor, per un servei públic de qualitat, per una societat més justa.

Recordeu que a l'administració li convé dividir-nos per tal que nosaltres (professionals i voluntaris) siguem més febles en les nostres reivindicacions. Si ans el contrari, mirem de trobar els nostres punts en comú i lluitem plegats, podrem somiar en tenir un Cos de Bombers millor que l'actual.

Per acabar, volia agrair la vostra dedicació i esforç a la protecció de persones, bens i medi ambient, i a la resolució d'emergències en aquest país. Aquest estiu pot ser molt dur, però l'equip que formem tots, bombers professionals i voluntaris i personal laboral, és un gran equip que segur que donarà la millor resposta possible.

Manel Parada

Barcelona, 2 de maig de 2012

ramon vilafranca sotscap borges ha dit...

només una coseta...feu servir el corrector, si us plau.

Anònim ha dit...

El de borges.A quin hora vas arriba al foc de gimenells?A quin hora vas dir per marxar? Vas treballar al foc 3 hores,lo millor que pots fer es no tornar a vindre i quedat al teu parc de V veien al barça.l'unic que feu marxant dels llocs es putejar a la gent que es queda

Anònim ha dit...

Només dos apunts:
¿Com s'entra de bomber/a professional? Passant unes oposicions durísimes i obertes a tothom.
¿Com s'entra de bomber/a voluntari/a? Tots sabem com, però està clar que no per oposició lliure.
A més tots sabem el que posa el diccionari sobre la paraula "voluntari/a", sigui molta o poca la remuneració, no és correspon.

L'altre apunt és preguntar-me, a tots aquells voluntaris que treballen en una altre cosa, que els semblaria que ens poséssim a treballar del seu ofici, això si, de forma voluntària i subvencionats per l'administració pública. També els donaríem la feina que no ens agrades fer o la que no ens vingués de gust per que tenim que apagar un foc forestal.

Anònim ha dit...

Escolta a mi amb perdonaras ,estas parlant de intruisme profesional,pero molts dels funcionaris tambe hu practiqueu ( no dic tots ),ja que jo en conec que fan les seves horetes com a xofers de camions ,autocars,etc...,com tambe ni a molts que fan de jardines, de paletes,d'electricistes i en la majoria de casos cobran menos i lo que es meu greu,"amb negre",ja que al empresari li interesa ja que com que no paga la seguretat social del individu i aixi s'estalvia de contractar un desempleat ( per exemple ),aixi que no encetem el tema i no amenacis ja que ja hu esteu complint i des de fa molts anys.

Anònim ha dit...

Voldria fer un aclariment a un dels comentaris desinformats que han sortit per aquí;Els bomber professionals cobrem les hores extres previsibles a 17 € i les imprevisibles a 20€ independentment de la nostra categoria ,el meu electricista me la cobra a mi a 22 € , el meu pintor a 23 € , el meu paleta a 25 € i el meu mecànic a 40 € . Curiosament tinc alguns coneguts que treballen de temporers a la fruita i no arriben a 5,5 € bruts la hora i us ben asseguro que no hi van VOLUNTARIAMENT a collir…Ells no tenen la oportunitat de fer-se voluntaris per 7 € (lliures d’impostos)/hora ja que no son amics del cap de parc en qüestió ,ets...així que us demano que no entreu en el joc brut dels diners que pot tenir efecte bumerang per tots...
Apel•lo al sentit comú i demano més transparència en els afers dels voluntaris i més mecanismes de control per a castigar els professionals que no son dignes del seu lloc de treball...
Sóc un bomber Professional i estic molt tranquil perquè se que soc digne del meu sou.
BOMBERS EN LLUITA

Anònim ha dit...

Els voluntaris, no vivim de les hores que fem en un servei, et recordo què tant Borges com Armacellas, vam comunicar a ECO-0, què el personal, dels dos parcs, que com a màxim a les 7.00 retiravem, per poder anar a treballar, quan s'ha donat per controlat el franc esquerra, i treballem més de tres hores, més el temps del viatge, se'ns s'autoritza a anar-nos, i de putejar res chato!! és mes feina teva que meva, quedar-te, ja que és el teu ofici, i nosaltres ho fem per vocació, que et quedi clar!

Albert sala ha dit...

Gente x molt q ens fotem a parir uns als altres tots sabem q si estem pencant en un foc i hi ha gent q necessita ajuda l ajuadarem i farem el q calgui sense mirar la " v" del casc el color.. O kom kollons se digui... Uns i altres ho fem xq ens agrada!!!! Ens etan putejant molt el puto govern de merda i tots tenim la nostra rao!!!!! I aixo caura tot pel seu propi peu ja ho veureu... Anims a tots!!! Als voluntaris x la nostra lluita q segur q aconseguirem!!!! I als profesdionals xr l estiu q potser inmetescudament pasareu...!!!! Salut "Companys"

Anònim ha dit...

No és cap amenaça, és simplement posar-li nom al treball de voluntari/a.
Tu mateix parles d'intrusisme, no és el mateix treballar per menys diners i sense pagar cap impost, com així està passant, amb els voluntaris?.
Hi haurien més bombers funcionaris sense intrusisme? si.

Mazur ha dit...

S'estan treient les coses fora de contexte diria jo. Tant els bombers funcionaris com els bombers voluntaris tenim la nostra part de raó, així que deixem de tirar-nos merda entre tots nosaltres.

Responent sobre "l'intrusisme" de nosaltres, els BB.VV., personalment no ho veig així. No crec que cap voluntari pensi treuri-li la feina a cap funcionari per 7.50 l'hora. No ens fem rics amb aquestos calers... Es mes, soc de l'opinió que aquestos diners s'ho pot estalviar l'administració: amb la satisfacció de la feina ben feta ja em dono per satisfet. Per això soc voluntari, no mercenari. Aquest plus económic el donaré a la meva Associació de Bombers Voluntaris, ja que no rebem la subvenció de la Generalitat i hi han certes despesses que no les cobreix el servei.
Sobre aquest "intrusisme", dir que treballo per una empresa subcontractada pel SEM realitzant urgencies i emergències i que en cap cas veig als companys de la Creu Roja, voluntaris també, que es fiquin en les meves competencies quan coincidim en algún servei. Al contrari; quants mes siguem, teóricament, mes qualitat de servei al pacient/s. Això no es intrusisme professional, senyors.
Ah, i aquestos voluntais de Creu Roja us puc assegurar que també "cobren" dietes per aquestos serveis...
I per evitar situacions "d'intrusisme" com diu algún funcionari, s'han deixat de cobrir els serveis programats, com pot ser conductors dels caps de guardia i sots-cap de guardia entre altres. Així aquestos funcionaris podran fer aquestes hores al preu que els hi correspon, a expenses de dies de festa que fins ara tenien ja que ho feien voluntaris

Continuem.

Responent a aquestes paraules d'un usuari anónim: "Apel•lo al sentit comú i demano més transparència en els afers dels voluntaris i més mecanismes de control per a castigar els professionals que no son dignes del seu lloc de treball...
Sóc un bomber Professional i estic molt tranquil perquè se que soc digne del meu sou.", només dir que estic totalment d'acord amb tu, siguis qui siguis. Hi han voluntaris que fan la seva feina igual o millor que alguns funcionaris ( i també de molt pitjor, es clar), al igual que hi han funcionaris, la gran malloria, que no només NO ens veuen com una "amenaça", sino com un important complement de recolçament a les tasques operatives i que ens aprecien ( gracies a tots vosaltres que sou així). Però tots sabem que hi han funcionaris que no es guanyen el sou i voluntaris que es pensen que només ficar la clau a la porta del parc estàn pensant quantes hores estan facturant.
A aquestos, tant BB.FF. com BB.VV., els dic que estan totalment equivocats en aquesta manera de pensar. Al primers es diria que potser haurien de canviar de feina, i al segons els diria que si pensen així, potser haurien d'opositar per fer-se funcionaris...

En fi, tant uns com altres estem en lluïta, uns pels seus interessos i els altres pels seus, que no tenen perque ser diferents, però tampoc iguals. Els dos col.lectius estem per servir a la població i al territori, però sembla com si hi hagués a algú que els molestés i només fan que possar-nos trabes a tots, quan en realitat haurien de vetllar per tenir un excelent cos d'emergències, funcionari, voluntari i mixte.
Al cap i a la fi, si ens "barallem" entre nosaltres, es la població i el territori qui patiran les conseqüencies.

Estic orgullós de portar una V al casc, encara que m'agradaria mes que posés Voluntari. I els funcionaris haurien d'estar orgullosos de tenir companys amb una V al casc que es deixen la pell altruistament. Al igual que jo estic orgullós de tenir un Cos de Bombers Funcionaris eficaç i professional

Anònim ha dit...

Ei chato,es curios que vinguesiu just finalitzat el partit del barsa,i a la 1 ja vulguesiu fotre el camp, aixo si la hora de desplazament tb la cobres a 7 €, com les guardies de eco,o delta tocante els collons,com te deia quedat a casa,guapo o vine y curra,per cert tinc un company a vall d'hebrom fent de voluntari amb crios , no cobra res i s'ha de pagar el parking , xapo aixo es un voluntari , no et comparis amb ell,gracies.

Anònim ha dit...

Resposta per a Mazur.

Si us plau, informa't sobre el que escrius de Creu Roja. Els voluntaris no cobren absolutament res. Creu Roja sí que cobra al "client" quan, per exemple, realitza un servei preventiu. Cobra la entitat, no el voluntari. Ara bé, si està a un Servei Preventiu i agafa horari d'àpat, és normal que se li doni de menjar al voluntari... però res de diners pel fer de fer l'activitat.
Altra cosa diferent a això, pot vulnerar els principis de CR. NO sé el cas especific al qual has fet referència. Si vols, m'ho expliques a daalmay@hotmail.com
Obviament, a més de Bomber funcionari, soc voluntari de CR...

David Alonso

Mazur ha dit...

David Alonso, t'he respost al mail que indiques. Gracies per comentar

Anònim ha dit...

M'estimo més, no contesta perquè no tens idea de com funciona un parc de voluntaris, nosaltres anem quan ens actiben, jugui o no jugui, el barca, i primer és la meva feina, per damunt de tot, i si tens un company, que té cura de infants sense cobrar, és de valora, però jo m'hi jugo la vida en un incendi, i me indinat, tindre companys com tu,,

Anònim ha dit...

No hem fasis riure,de voluntaris no teniu res,a parti d'aqui explica lo que vulguis.

Anònim ha dit...

Com s'enten que jo, com a funcionari que cobro per fer la feina quan estic de guàrdia, hagi d'escoltar les sortides per l'emissora i esperar que els voluntaris m'activin, si es que no s'ho fan sols. Aixó no es pagar un servei dues vegades?
Primer els funcionaris que estan de guàrdia i cobrant i si cal ajuda que vinguin d'altres.
Si no hi han funcionaris a prop i el nivell de sortides és alt, no seria convenient posar-n'hi, i acabar amb els "cortijos"?

Anònim ha dit...

Hola a tots!! Varies apreciacions.
1-Els Bombers Voluntaris no som treballadors al no tenir vinculació laboral amb la administració, per tant no poden estar al carrec de auxiliars forestals com fins ara.

2-Els bombers Voluntaris no tenim la culpa, la té el sistema, que permet bombers altruistes i mercenaris que venen a treballar sense ser treballadors.

3-Els bombers voluntaris no som professionals perque no tenim contracte laboral per tant si volem treballar hauriem d'exigir un contracte temporal.

4-No trobu correcte que els bombers voluntaris desenvolupin tasques amb bombers professionals sense tenir vigilancia de la salut, ni control, ni responsabilitats administratives..etc

5-Si nomes realitzessim sortides exclusivament amb bombers voluntaris dins el nostre terme municipal o zona de cobertura no hi hauria cap conflicte ni ilegalitat.

6-Els voluntaris no som professionals per més bons que siguem, tenir-ho clar. Convido a tot aquell que vulgui ser professional a presentar-se.

BOMBERS EN LLUITA!!

ramon vilafranca sotscap borges ha dit...

una mica tard,crec.
m'agradaria que els que comenteu quelcom ho fessiu donant la cara.Dit això, a l'anònim que m'ha comentat o respòs que no havia d'haver anat a l'incendi de Gimenells, te raó, no hi hauria d'haver anat, o potser sí. No putejo a ningú jo quan me'n vaig d'un incendi: si és el cas que tu hi eres, ja saps el que has de fer, continuar treballant, si t'hi fan anar, el mateix, a treballar fins que te'n vagis, per una raó o per una altra...que és el que vaig fer jo. Si et molesta...dues pedres. A mi també em molesta que un vehicle del parc de Mollerussa s'amagui en un camí esperant a que els de Borges els avancem per tal de no arribar primers a un incendi i haver-s´hi de quedar (a títol informatiu)...si hi ha algú lliure de culpa que llenci la primera pedra.

Anònim ha dit...

Ei xato,jo de la meva feina no tinc queixa ni ho fare mai,m'encanta ,hem queixo dels voluntaris inquisidors que diuen xorrades,no et confonguis.

Anònim ha dit...

Chato, m'estàs dient que no traguen als voluntaris?,,,, doncs que et donguin, i amb dos pedres, i si no estàs content, et queixes a la, DGPEIS, que per això tu!... sí que vales!!! .... i tranquil, que aquest estiu te'ls menjaras, tu els focs!

Ivan Estevez (bomber parc de Tarragona) ha dit...

Ei bones a tothom,

em sembla que no anem bé. Hauríem de debatre tranquil·lament sense prejudicis exposan els problemes i les visions de cadascú i sobretot amb empatia.

Ramon estic molt d'acord amb la majoria de coses que has dit entre elles la de que és lleig fer comentaris anònims i no donar la cara com també ha dit l'Alfons.

Alfons enhorabona pel bloc, esta bé que hi hagi racons de debat i d'opinió sobre la DGPEIS que som tots.

Intentaré donar la meva opinió i encara que no fa tants anys que estic en el món de bombers com molts de vosaltres, he arribat a algunes conclusions/idees.

Començaré dient que jo he treballat com a forestal amb voluntaris i funcionaris i us puc ben dir que no he pogut arribar a cap conclusió. He estat molt bé amb voluntaris i molt bé amb funcionaris. Pero atenció també he estat molt malament amb els dos col·lectius. La suma es clarament positiva perque afortunadament pel món hi ha més bona gent que mala gent.

Dit això, i com em sembla que deia el Ramon més amunt, les oposicions estàn allí per tothom. Algún valent anònim per aquí dalt deia això "Els voluntaris reben compensacions economiques per sortides al cap de mesos a rao de 7,15 euros desde fa 4 anys, a 4,10 durant mes de 20 anys, els funcionaris cobreu entre 30 i 60 euros bruts la hora, segons la categoria, pero es clar, quan arriba la nit, vosaltres que feu la guardia, no us sembla que que el voluntari se,n vagi a casa amb la seva familia, que descansi, que demate que treballar, no, s,ha de quedar per fer la vostra feina, bé, es un punt de vista... ".
Sobre això varies coses.
La primera, que potser no es normal que els funcionaris cobrin entre 30-60 euros l'hora ? cosa que es mentida jo les cobro entre 17 i 25 em sembla. Pero tant se val, jo m'he currat una oposició i ningú m'ha nomenat a dit.

En segon lloc es completament normal que si un BV l'endemà ha de treballar marxi cap a casa, penso que la culpa és de la casa i em sembla que estem tots d'acord de que a la regió de lleida falten BF.

I en últim lloc, pero no per això menys important, la feina no és dels uns o dels altres i s'ha de fer, ho dic en referència a quant diu "que els voluntaris no us hem de fer la vostra feina".

Jo personalment, m'he avergonyit algunes vegades de comportaments de companys funcionaris com de companys voluntaris i crec que a tots us ha passat el mateix.

Penso que el gran problema que tenim a la casa entre funcionaris es l'acomodament d'alguns dels seus membres i la seva desidia, i no em refereixo a que algú la cagui, perque tots fallem i el primer jo sinó a les ganes de treballar. Pero per mi el problema el té el que mira cap a un altra banda i te la responsabilitat de fer treballar aquella persona i no ho fa, pero cobra per fer-ho.
Afortunadament són molt pocs i la gent està motivada en general.

Pel que fa als BV crec que per exemple:
No es pot tenir 25 BV en un parc i que 8 tirint del carro, 5 hi vagin de tant en tant i 12 no hi vagin mai.
També vull dir que si fos voluntari agafaria els diners que cobren, a tothom li agraden els diners. Dit això també crec que no hauríen d'estar remunerats potser així i nomès potser es faria una criva.

Per últim, el mètode d'admissió hauria de ser molt més transparent i no a dit, a desició única del cap de parc de BV per evitar favoritismes i clans.

Bé em sembla que he estat del tot sincer amb allò que penso.
Ah! per aquí dalt algún altre valent anònim es queixava dels funcionaris en general, jo personalment vaig a Tarragona a treballar podent treballar més aprop i volto per mitja catalunya gastant carburant fent cursos que evidentment no cobro, i no em queixo, és el que m'agrada i vull aprendre. Tant de bo no necessiti mai que algun funcionari li salvi el cul però després potser no pensaria igual i no generalitzaria.

Si algú vol contestarme que fiqui el nom que jo no em menjo a ningú que faig metro vint d'alçada !!
Pero sense faltar...

Salut companys

S

Anònim ha dit...

Per la persona que diu que no tenim res de voluntaris... fes-te un favor per dir tonteries canvia de pagina, i si realment ho dius amb sentiment de causa primer coneix els diferents parcs i el seu funcionament i si ets una persona honesta diferencia com algú ha dit els bons professionals/voluntaris de la resta que independent del seu estatus o no son bons professional o son mal voluntaris!! la resta son ganes tocar els collons i buscar gresca. Nomes dir-te que en alguns parcs els cales de practiques es queden al parc per comprar material que hauríem de tenir i no tenim!! per tant parlant a títol personal us ben asseguro que des-contat el que hem costa la gasolina per arribar al parc, i les hores que faig caps de setmana i els dies de les meves vacances que inverteixo com a bomber voluntari creieu que mes que voluntaris som imbecils, estaria be que comenceu per dir ben clar les coses.... si no podeu veure als bombers voluntaris digueu i prou!! la resta del que penso de genteta com tu m'ho estalviaré.

Anònim ha dit...

Deixa de cobra i hem treure el barret.i canvio de pag.

Anònim ha dit...

Ep, veig que el tema dona de si!!
Bé, si sabem aprofitar-ho, ens serà molt possitiu a tots.
Tot i que ... intueixo que, com sempre, n'hi ha uns pocs que no en tenen ganes, d'arreglar-ho.
Soc Voluntari a la sud des de fa gairebé 25 anys. n'he vist i viscut de tots colors.
Estic d'acord amb el que planteja l'Alfons. POtser hauriem de ser mes autocritics tots plegats. Uns i altres.
Generalitzar es dolent, i cal respectar que n'hi ha de bons i de dolents a totes les cases.
Malgrat aixó, crec que hi ha dos o tres coses que hem de tenir clares i per les que ens hem de preocupar i posar-hi solució:
1.- Els Voluntaris sempre hem rebut els cops de les revindicacions del "funcionaris".
2.- Els voluntaris hem "coparticipat" en la nostra propia "desvirtualització".

per un costat, no em sembla licit, raonable, ni correcte que cada vegada que els "funcionaris" tenen reclamacions, se'ns enduguin per davant. Quan hom te necessitats, propostes, millores, etc. les proposa al seu "cap" o a la seva empresa, però mai ho fa "contra els companys" o contra altres "empreses". no te sentit, oi? doncs en el nostre cas, tampoc.

D'altra banda, i com comenteu alguns i també l'Alfons, hem estat els mateixos "V" els que ens hem "aprofitat" per desvirtuar-nos!! Hem volgut "viure" (alguns) d'una cosa "volluntaria", per "vocació", ... entenc que reclamem formació, mitjans, ventages socials, i fins i tot una "compensació economica" per la feina feta. però d'aquí a demanar que et paguin per ... fer que? per dur els papers a la Regió? per anar a una reunió? per fer neteja al Parc? per fer veure que estas al parc? ... i un llarg etc.
No, companys, no es això.
Ser "V" es motl mes que això. I si no ho tenim clar, no ho podrem pas arreglar ni encarrilar.
Per que volem una "escala de comandament" dins els "V"?? Que potser necessitem "posar-nos galons"?? que potser quan treballem amb els "F", en general, treballem a gust i seguim les ordres del que mana?
per que tanta necessitat d'equiparar-nos amb els "F"?
Coi!! que som diferents!!! i aquesta es una virtud que hem de fer destacar!! Ni millors ni pitjors!! Diferents!!

Però, si volem que se'ns reconegui ... no podem perdre de vista ni els origens ni els objectius pels quals vam sorgir: precisament la "V" ... la "V" de VOLUNTARI!!
Fer una cosa "Voluntariament" implica fer-la per gust, sense esperar rebre compensació a canvi!!!
no barregem les coses!!!
Si el que volem es ser "semi-F" o "Semi-contractats" o alguna altra cosa ... no em sembla malament. Però no ni diguem ser "VOLUNTARI". No es el mateix!!

Bé, espero que entre tots tinguem la valentia de dignificar un dels cosos mes ben considerats per la ciutadania. Per la Senyora Maria, que quan arribes i li despenges el gat ... s'emociona i et fa un petó. O per aquells nanos que ens venen a fer visites i els veus les espurnes al ulls. O per aquella parella que ha perdu molts records en l'incendi del seu piset.
Ells NO distingeixen entre "F" i "V"!!
Dignifiquem-nos!! però cada un en el seu àmbit. cada un amb els seus objeectius clars!

Ni els "F" heu de veure els "V" com el problema en les mancances "laborals".
Ni els "V" hem de voler ser com els "F", i perdre el nord en coses incomprensibles i que no toquen.

Finalment, m'agradaria que fossim capaços, sobretot dins dels "V", a fer una reflexió serena, però dient-ho tot, del "QUÈ" volem ser i "COM" ho volem ser.
Pressionant per suplir algunes de les feines dels "F", crec que no anem bé.

SALUT!

Anònim ha dit...

Ya teneis una portada en el diario eso es lo que queriais,ahora tendreis todo lo que pidais,sois una puta mafia, a la calle os tendrian que meter,que es lo que os mereceis. Un bomber.

Anònim ha dit...

Els bombers de veritat no llencen merda a sobre dels companys I tu et dius i firmes com a Bomber? dient que els voluntaris som una mafia,el que potser t'hauries de plantejar es el fet de veure que la unió fa la força i que si acaben be les negociacions com sembla demostraran que el que no han tingut cullons de treure els "sindicats" dels profesionals en anys ho haurem fet naltros en poc temps... ara pots criticar el que vulguis però si dediquessis mes temps a buscar solucions comunes als problemes que ens afecten tant a bf com a bv potser ara parlaríem de demandes aconseguides, seguin amb aquesta manera de pensar potser l'unic que aconseguiràs es que al que fotin fora sigui a personatges com tu que res tenen a veure amb aquest cos i que l'unica cosa que aporten es problemes alla on no hi son.

Anònim ha dit...

Los bomberos de verdad no tiran mierda encima de los compañeros Y tú te llamas y firmas como Bombero? diciendo que los voluntarios somos una mafia, lo que quizás deberías plantear es el hecho de ver que la unión hace la fuerza y ​​que si acaban bien las negociaciones como parece demostraremos que lo que no han tenido cojones de sacar los "sindicatos" de los profesionales en años lo habremos hecho nosotros en poco tiempo ... ahora puedes criticar lo que quieras pero si dedicaras más tiempo a buscar soluciones comunes a los problemas que nos afectan tanto a bf como bv quizás ahora hablaríamos de demandas conseguidas, siguiendo con esta manera de pensar tal vez lo único que conseguirás es que a quien jodan sea a personajes como tú que nada tienen que ver con este cuerpo y que lo único que aportan se problemas allí donde no están.
(te lo traduzco para que lo entiendas no fuese esto tambien un problema) firma: La mafia

Anònim ha dit...

Puig anuncia un nou reglament per als bombers voluntaris
Les tasques d'extinció de l'incendi de Rasquera -que ha cremat 3.000 hectàrees a la Ribera d'Ebre- han fet visible el conflicte entre el cos de bombers voluntaris i la conselleria d'Interior. La problemàtica, que s'arrossega des de fa anys, podria començar a solucionar-se, després de que ahir el director general de Prevenció i Extinció d'incendis i Salvaments, Jordi Gassió, es reunís amb el col·lectiu. Avui el conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat que elaborarà "en els propers mesos" un nou reglament, que comptarà amb les opinions i la participació del col·lectiu.

"El model de bombers a Catalunya és mixt, com el de grans països com Alemanya. No som una especie rara i no ens hem d'extingir", diuen des de l'Associació de Bombers Voluntaris, que asseguren que fins ara no s'han sentit prou reconeguts. Les reivindicacions d'aquest cos passen per aconseguir una major cobertura assistencial, millorar la seva formació i incentivar el voluntariat, així com obtenir un reconeixement de la institució.

Ahir, però, es va assolir un compromís en la formació. "Farem una revisió de les necessitats formatives d'aquest col·lectiu", ha explicat avui el conseller. Precisament, Puig ha defensat el model dial i ha assegurat que es una mostra "del compromís cívic, social i solidari" de molts àmbits de l'organització social catalana.

Ha recordat també que els bombers voluntaris s'activen segons la seva disponibilitat, tot i que reconeix que l'incendi de Rasquera a tret a la llum "un cert malestar acumulat dels últims anys". Després de la reunió d'ahir, una vintena de voluntaris s'han incorporat a les tasques d'extinció.

Anònim ha dit...

Perdon una puta mafia.y no teneis nada que ver con los bomberos,no me llames compañero ,sois algo parecido a las hienas.ciao

Anònim ha dit...

Amb la teva resposta em dones la raó sobre que gent com tu k diuen ser bombers foten nosa dins del cos, ara ja en començava a preocupar per tindre companys com tu gracies per aclarir-ho, per cert les hienes son uns animals força llests cosa que no es pot dir dels rucs... cadascú s'identifica amb algo, per axó et felicito fill pel nivell que tens i et recomanaria seguir provant d'entrar als bombers dons igual ens serveixes ni que sigui per portar una motxilla de manegues..ciao

Anònim ha dit...

Si las hienas son listas y carroñeras lo pillas?
Y los burros son mas listos que los caballos,algo mas?

Anònim ha dit...

Veig que faras carrera com a veterinari pels alts coneixements en animals que tens especialment en hienes deu ser que hi passes molt de temps o que al teu voltant n'hi ha moltes( ja se sabe la cabra tira pal monte no?) un cop mes demostres el teu nivell i et reafirmes que dins del col-lectiu personatges com tu no hi pinten res.
Et recomanaria ajut als serveis socials...

Anònim ha dit...

Si,si ,por cierto vi el reportage de tv3 sobre la pobreza,salian un sinfin de VOLUNTARIOS de todo tipo.Es curioso pero de voluntrios de bomberos no salio ninguno,hasta yo con mi poca luz se el porque.BOCAZAS

Anònim ha dit...

Un cop mes demostres un alt coneixement del que passa dins el mon dels Bombers Voluntaris(cony!! saps el que fan tots els parcs de Voluntaris de Catalunya per opinar això?).
Per la teva informació a la marató per la pobresa i varen participar mes d'un parc,havegades no fa falta sortir per TV3 per demostrar que estas fent alguna cosa,TU segurament tampoc i devies ser per que amb la feina que tens per saber que estem fent els Voluntaris durant tot el dia no et deu quedar temps per fotre res mes oi? et recomanaria que tot el temps que perds rajant dels Voluntaris el dediquessis a la gent pobre,segurament que a Catalunya ens quedaríem amb la meitat dels pobres que hi ha, un cop mes demostres que al col-lectiu personatges com tu no hi fan res.
Ah!! pel tema de la poca llum et recomanaria un electricista però veient els símptomes em decantaria mes per que et compressis un forn(per que xato.... et falten com minin 5 min de cocció), per cert aixo de Bocazas es diu bocamoll!!!! el nivell de català el portes molt fluixet no?? suposo que no deus ser funcionari, ja que almenys tindries el nivell "B" de Català (demano disculpes als companys professionals per haver com-fos al personatge aquest amb un de vosaltres). apa maco!!

Anònim ha dit...

Si tens cullons ,jaja ja veus el catala mel paso per alli.ara deus de fer vacances al teu treball i pots jugar tranquilament a fer de bomber,que bonic.Pasatelo bien y farda con tus colegas de tu hobbi.Es como si a mi me pagaran por ir en bicicleta.BOCAZAS

Anònim ha dit...

Home si bocamoll es viu.... com sempre amb el teu nivell just d'educació i de desinformació,sempre parles sense tenir ni idea del que fan els altres...dons jo ha diferencia de molta gent no he fet vacances i com ja et vaig dir l'ultim cop no cal que et passis tantes coses per allí per que ho hauries de tindre igual de gran que la teva boca i dubto molt.
Per cert fer de bomber per molta gent com jo no es cap hobby com dius tu sinó que es algo bastant mes important, però això dubto molt que tu ho entenguis veient el teu nivell , el que mes m'ha sorprès es que escrivissis en català(noi ja veig que deus haver anat a repas ja..ja..) i lo d'anar en bicicleta deixeu dons fer esports de risc per persones com tu es molt perillós t'aconsellaria que ho deixessis per persones mes entenimentades,apa noi que tinguis un bon estiu i sobretot no faltis a classes de repas que al final en sortiràs llest i tot.