dilluns, 9 d’agost del 2021

Volem bombers sexis

Estem en ple agost, molts de vosaltres (els lectors) esteu de vacances, o ja les heu fet. O simplement us toca treballar fins que acabi la temporada. Doncs apa, aquí teniu un post d'estiu, fresquet i sense massa per pensar. O si. Que ja sabeu que mentre escric m'embalo...

Porto setmanes parlant de la Campanya Forestal, dels últims incendis i, sincerament, he de reconèixer que les lectures que em marca l'estadística són molt bones. Sempre s'agraeix que el llegeixin i que causis un cert interès. Però l'esdeveniment de la setmana passada ha estat tot un altra. Ni els incendis ni la manca d'equips d'aire a molts camions de bombers, ni els focs a Turquia, els avions carregant aigua al mar mentre un "tonto" creuava per davant han estat prou notícia com per col·lapsar les xarxes. Tot ha quedat eclipsat per la marxa del Messi.

Doncs bé, pels qui no em seguiu pel Twiter, us explico que vaig fer una enquesta, d'estiu, per entretenir-nos, i que el resultat poc previsible (o si) m'ha fet pensar de forma especialment enrevessada en quin és l'interès real de la gent del carrer.

Jo no sé vosaltres que hi veieu com a conclusió. Jo hi veig que la gent vol sexe amb un bomber ben equipat. I si hi ha algú que no tingui un lloc per a fer-ho, que la Ricarda és una bona alternativa on anar (suposo que si tens cotxe millor). Ara me n'adono que potser també es podria incloure fer-ho dalt d'un camió de bombers. Llavors caldria triar entre els molts models i tipologies de camions. Uns amb més possibilitats que altres. Veieu com és un post d'estiu? Qui no vol tenir sexe durant les nits d'estiu?

Després de moltes setmanes perseguint les flames, patint els incendis de la primavera i l'estiu, guàrdies en que no sempre pots plegar a les 7 del matí perquè estàs a Llançà o a Santa Coloma de Queralt, hi ha matins en que ens queden poques ganes d'anar a la platja o al gimnàs per mantenir certa forma física, fer submarinisme o simplement prendre una orxata a un xiringuito. I molts d'aquests matins post guàrdia ens els passem dormint, o mig patint perquè havíem quedat amb la família per fer alguna cosa i just després de dinar se't tanquen els ulls de forma gairebé automàtica.

Balanç dels serveis de la REL aquest Juliol 2021
I és que a tots ens agrada el sol de l'estiu, la brisa del mar, el surf, les ulleres de submarinisme i viure la vida de l'estiu. Altres prefereixen les parets, els senders i els llacs d'alta muntanya. Però quan acabes una guàrdia d'aquestes "èpiques" doncs l'endemà, per molta festa que tinguis, no és una jornada per fer res, és com un dia zombi a la teva vida. I aquesta Campanya n'hem viscut ja un bon grapat.

Així que cal sobreviure a les guàrdies complicades, com bé ho fem. I ara a més se'ns afegirà que en Messi ja no juga al Barça. Doncs serà el moment d'aprofitar aquest buit mediàtic per a fer veure a la gent, als polítics i a tots els que consumeixen xarxes socials, que cal cuidar els boscos, que cal fer gestió del bosc però també que cal cuidar als Bombers (als sexis també) posant-los els mitjans de protecció que pertoca. I potser també farem entendre als mitjans de comunicació que els bombers respirem AIRE i no oxigen com s'entossudeixen a dir una i una altra vegada. Que els bombers apaguem els incendis, els bombers, i no els avions ni els helicòpters (que ajuden), o que veure actors a Grècia tirant aigua sense cap criteri ni cap sentit d'efectivitat només és una imatge de propaganda pel propi actor. Això no ajuda a apagar incendis ni a valoritzar la feina del bomber.

El dia que els mitjans de comunicació es prenguin aquesta feina de forma seriosa potser ja farem tard. De moment l'únic que han dit és que falten "respiradors" (això ho tenen als hospitals, no?) a alguns camions de bombers i que la Generalitat n'ha comprat 600 (per a bombers o per a l'hospital?). Per alguna cosa serà no? Des de quan faltaven els 600? i perquè els ha comprat ara i no abans? Simplement son preguntes que em faig, mentre intento intento entendre com és que no tinc prou equips d'aire als camions i perquè el pressupost de Bombers és tant quadriculat.