dimarts, 16 de juny del 2015

Ja estem preparats

Com un dia més de guàrdia, arribem pel matí al parc. Després d'uns primers bon dia, amb veu de son o amb la picaresca d'alguns, ens acostem a la taquilla i ens vestim amb la roba blava de bombers. Alguns ens posem calçat més còmode, altres es posen ja les botes forestals, per tal d'anar fent xup xup als peus.

Després anem a la sala on tenim la resta d'equips d'intervenció i agafem el casc, el casc forestal, la jaqueta d'intervenció, les botes de cuir (la majoria ja hi tenim encabits els pantalons EPI), també la motxilla forestal, i apa, a buscar lloc als penjadors de la cotxera...

Encara ens manca l'emissora, canviar-li la bateria, agafar una llanterna i disposar de la màscara que ens permetrà respirar aire net en cas de necessitat. Ara ja podem anar a veure on ens ha tocat avui, de bomber o de conductor, i en quin ordre està el llistat... seguim fent les nostres bromes o busquem un diari que ens doni algun detall gràfic del servei que van patir els companys d'ahir.

És hora d'un cafè, un tallat o qualsevol cosa que ens ajudi a passar uns primers minuts d'espera mentre el responsable de torn acaba de passar les dades als de Control i fan balanç del nombre d'efectius per la guàrdia, normalment ens en falten així que caldrà esperar a algú de Tremp o de Sort...

Finalment l'hora del Briefing matinal ha arribat. Avui tenim una notícia important. "La Casa" ha fet un comunicat intern on a partir d'ara cal fer aquest Briefing i fins i tot ens marca el contingut de la reunió!, collons, no només ens copia les bones idees sinó que ara ens ho imposa. Si és que som el que no hi ha. Clar, sinó ens ho diuen ells no es faria. Sense comentaris.
I avui és el gran dia!
Si, per fi ens donen la jaqueta forestal, però com no podia ser d'altra manera les talles que ens donen no tenen res a veure amb les que ens vàrem emprovar. Qui més qui menys ha canviat la talla per una de superior, sembla que s'han encongit. Igual que les butxaques per les emissores... ara encara queda per resoldre qui netejarà aquesta jaqueta. Pel que sembla surt més barat comprar una rentadora per parc que disposar d'un servei de neteja... be, algú haurà de ser l'encarregat de la bugada. Ja tenim feina per algú de segona activitat: "Rentador de jaquetes". Ara caldrà trobar-li un lloc adient, posar estenedors, un control de lliurament el dia que tornes de guàrdia... tot un petit caos de petites coses que encara no estan ni plantejades.
Tenim una INT nova sobre quins EPIs hem d'utilitzar a cada tipus de servei, però fins al dia 15 no entrava en servei... o sigui que teníem una jaqueta a l'armari a l'espera de passar unes últimes guàrdies  a que arribés la Campanya Forestal de 2015, el 15 de juny.

I la propera guàrdia? com la última, però amb una jaqueta més. Em sembla que haurem de demanar que facin els camions més grans.
Ara ja estem preparats per al que pugui venir... de moment pluja. Vaja, tota una decepció, serà això un presagi del nostre futur?