dilluns, 10 de juny del 2013

bojos pel seu gos

Ja fa algunes setmanes que en vaig parlar, però cal reconèixer que hi ha gent que s'ho curra. I crec que cal reconèixer el mèrit als qui se'l mereixem.

Aquest any hem conegut que hi ha un "nou" grup de gent (i d'animals també) que apareixen als serveis per tal de donar-nos un cop de ma (o de nas, millor dit) en la recerca de gent. És el GCR, Grup Caní de Recerca, integrat per bombers professionals i voluntaris que amb el seu propi gos exerceixen la seva afició en pro de la gent que pot necessitar la seva habilitat i experiència.
Els hem vist fent pràctiques de recerca en allaus, també fent pràctiques es rius i estanys, o simplement fent exercicis rutinaris al parc i els voltants, també han assistit a simulacres d'ensorrament. I el més important és que els veiem cada cop més sovint a un grapat important de serveis. Evidentment assisteixen a les recerques de persones perdudes (alguns son avis que marxen de la residència o han sortit de casa) i on potser és més espectacular veure'ls, és als ensorraments d'habitatge.
Després però, cal provar coses noves... algú ha estat provant de fer recerca de "cadàvers" sota l'aigua, també hi ha qui practica que el gos pugi i baixi per l'autoescala, en un exercici de molta paciència i sobretot constància (en aquest cas us puc donar fe d'això). Porto des de la tardor veient com un d'aquests gossos puja i baixa els esglaons un parell de cops cada guàrdia. FA poques setmanes, als actes del patró de Bombers, ens van oferir una petita exhibició (que no vol dir que fos fàcil ni senzilla) en la recerca de gent que s'havia amagat dins unes caixes de fusta.
Però com que cal anar superant el llistó i si hi ha voluntat (i els bombers en tenim), si no hi ha camps de pràctica ens els muntem nosaltres mateixos. A Lleida s'està muntant un camp de pràctiques totalment casolà, fet amb material recuperat i trobat pels propis bombers, per tal de disposar de fosses i forats on amagar-se i poder realitzar la majoria d'exercicis. Però com que quan algú comença hi ha gent que hi veu noves possibilitats doncs ja ha aparegut la idea de fer-hi un "simulador" de patrons de crema (evidentment proposat pel GRAF Lleida) i segurament no serà l'última proposta de millora o d'ampliació. La veritat és que tot plegat pinta molt be. Aquest diumenge pel matí, vaig veure al Lluís, el responsable del GRC que venia des de Tarragona per provar aquest nou camp. Encara no està acabat, ni molt menys, però ja pot començar a ser operatiu. I això sol és el començament. A falta de pressupost cal imaginació i aquesta als bombers no ens en falta.




En tot cas aquí us deixo algunes imatges més que crec val la pena recordar (moltes ja les heu vist).
         


He tingut problemes per posar el video aquí, però obriu l'enllaç que val molt la pena.



1 comentari:

Anònim ha dit...

BOOOOO, Molt bo Ricardito!!