divendres, 25 de febrer del 2011

Les coses pel seu nom. Hi ha canvis.

Vaig prometre dir les coses que no em semblaven be. Fins ara ho he anat fent. També he de dir les coses que SI es fan be, i com que hi ha cosetes que comencen a caminar avui toca parlar be de la Casa.

Pràctica de manipulació amb Nivell 3
Tot i que no està clar el futur de com estructurar el Servei per estar preparats i actuar davant les Matèries Perilloses, s'ha encarregat a algun tècnic que prengués el relleu als que ja portaven anys donat cops de martell a ferro fred. Sembla, i sols m'atreveixo a dir sembla, que es vol fer una àrea tècnica per a Riscos Tecnològics (ja us vaig dir que per mi eren matèries perilloses, comencem per una cosa petita “petita?” i després ja afegirem la resta). De moment s'hi han assignat poques persones, de qui desconec la formació, però en suposo molta voluntat, capacitat per rebre molts pals i capacitat d'aixecar-se moltes vegades.

Transvasament entre tancs amb la peristàltica
Els parcs amb furgó de RQ han començat (han reprès) les pràctiques mensuals. Es va començar amb un exercici de Nivell 2 i 3 als parcs, i aquesta setmana s'han fet maniobres de transvasament a cisternes de líquids en diferents empreses.

Un parell de dies he estat amb els de Mollerussa a diferents grups i a les dues pràctiques programades. A la de Nivell 2 i 3 els faltava una mica de soltura amb els equips. Però ho entenc, ja que fa pocs mesos se'ls havia dit que el seu furgó canviava d'aires. La pràctica de transvasament va anar molt millor. Tots els que hi érem vàrem aprendre coses. Tant a nivell de possibilitats com en coneixement d'un tipus de cisterna que circula per les terres de ponent i eix de l’Ebre.

M'ha agradat que s'incorporés gent de les Terres de l’Ebre (Mora i Tortosa) i entenc, en part, que Tarragona, que ja té un bon muntatge al seu parc i un gran polígon al costat, no trobi suficient al·licient en les pràctiques programades fins avui.


També us puc avançar que s'està intentant posar en marxa INT’s relacionades amb el tema: Primera Intervenció (nova) i una actualització de l'AGO. A veure si les acaben de polir, que ja fa temps que haurien de haver vist la llum.

Apa, doncs, poc a poc i paciència. A veure on acabarem.

2 comentaris:

Alfons Tormo Vilà ha dit...

No entenc als que en aquest "article" dieu que no ho esteu d'acord.
Estic explicant que es fan unes pràctiques i que hi ha gent que intenta treure unes INTs i que sempla ser que respecte al Risc Quimic o Riscos Tecnològics es vol tenir una mica d'ordre...
Podriu explicar que no us agrada?
Entenc que no us agradi el Risc Químic, els Furgons, la Química... però expliqueu-m'ho. Que sinó no ho entenc.

Pablo Castro ha dit...

Ni caso, Alfons, tienes las votaciones sin sentido en la mayoría de artículos.

Yo estoy deacuerdo contigo que lo de tecnológico a lo mejor viene grande como nombre. Y tampoco es especialmente preciso. No sé qué otros riesgos no químicos se pueden englobar en este nombre. De momento las radiaciones de los móviles no las gestionamos nosotros, no¿?

La INT que creo refieres fue expuesta recientemente en la Sur por Enric Pous y a mí me gustó. Es prudente, no categoriza como otras hacen sin sentido y da unas pautas muy orientativas, que en bomberos es lo máximo que se puede hacer casi siempre.