diumenge, 20 de febrer del 2011

Les coses cauen pel seu propi pes -la força de la veritat-

Després d'alguns desprecis i males respostes algú s'haurà de menjar les seves paraules.
Així doncs sembla que els bombers (els pobres bombers) si que es preocupen del seu material i vehicles, en la recerca de la millora del servei.

Article del diumenge 20 de febrer de 2011 al Diari Segre.

Porten a revisar el camió de bombers que va envestir una dona

Des de Lleida van denunciar carències de seguretat després de l'incident


Lleida. El departament d'Interior ha enviat a revisar quatre camions bombers, anomenats Bomba Urbana Pesant (BUP), al detectar una sèrie d'anomalies i carències de seguretat en aquests tràilers que s'havien adquirit fa menys d'un any. L'alarma sobre l'estat d'aquests camions va saltar quan el 25 d'octubre de l'any passat, un dels vehicles, que havia arribat al parc de bombers de Lleida un mes abans, va atropellar un dona mentre creuava per un pas de vianants al carrer Magí Morera a l'altura del carrer Doctor Fleming. La víctima, una veïna de Bovera de 62 anys, va acabar amb ferides greus a les cames i va haver de ser intervinguda.

Des de la direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament han explicat que "les quatre BUP que es van comprar l'any passat s'estan revisant a l'empresa que les va fabricar per millorar-ne carències de visibilitat i també per efectuar-hi altres millores tècniques i mecàniques".


Imatge d'arxiu del camió de bombers
que va atropellar una dona al carrer Magí Morera.

Els bombers de Lleida ja van enviar un informe al servei tècnic del cos amb explicacions sobre la falta de seguretat del camió i fins i tot van documentar diversos punts morts que havien detectat en aquest vehicle pocs dies després que hagués arribat al parc. Llavors, des del departament d'Interior van contestar al parc de bombers de Lleida que el vehicle complia tots els requisits tècnics. No obstant, el 25 d'octubre, el camió va atropellar una dona presumptament perquè des de la cabina no la van veure creuar el carrer i, per aquesta raó, des del parc van enviar uns dies després del sinistre una carta a Interior amb les queixes dels efectius i es van negar a utilitzar-lo fins que se solucionessin els problemes de seguretat que presentava. Malgrat aquesta decisió, des del departament van assegurar al rebre la carta que el vehicle era operatiu.

Arran de l'accident, es va obrir una investigació interna i, finalment, es va optar per portar a revisar els quatre camions amb les mateixes característiques.