dilluns, 14 de març del 2022

On és Sant Joan de Déu?

Ja ha passat la setmana de Sant Joan de Déu, patró de bombers... de qui? Crec que és el primer any que no ho celebro. Fins ara era la festa grossa de la casa, però sembla com si poc a poc s'hagués anat desinflant.

Quan fa 7 anys vaig rebre la medalla dels 20 anys com a bomber professional ho vaig viure amb molta il·lusió, a més van premiar al nostre torn per un servei que havíem fet mesos abans. Ni el més gran ni el més difícil, però ens va donar ales per seguir treballant com a grup. Avui som molt més grup que la banda que érem en aquella època. Les coses als torns i als parcs canvien per a bé i per a bo. Aquell mateix servei avui segurament sortiria amb els ulls tancats.

Però coses de la vida, els criteris canvien, i les oportunitats que et dóna la casa també. En l'edició de 2021, després d'un any de pandèmia COVID, es va reconèixer la feina dels formadors NRBQ com a part imprescindible de la gestió feta a les residències, protecció dels actuants en les obertures d'habitatge amb possibles víctimes de la COVID i també en l'evolució dels protocols de l'especialitat. 

Malauradament però, la pandèmia ha fet perdre aquest esperit de grup (a nivell supraparc). La festa del patró de bombers es vivia més en global. Hi havia la festa de les medalles i també d'alguns reconeixements. Avui amb prou feines tenim ganes de fer una festa del patró al nostre propi parc. Enguany el dia 8 els bombers estàvem més pendents del dia dia de la dona i la reserva de places a la propera convocatòria que de fer un dinar/festa com a bombers (i bomberes) que commemoren el seu dia.

Sembla que aquest any, després de 7 d'haver fet els meus primers 20 a can bombers, em donaran la del 25... al maig farà 27 que entrava a fer el curs bàsic a l'ISPC. I després de les últimes convocatòries de caporals i sergents em trobo que en l'últim trimestre he hagut d'assumir per tres vegades la gestió del torn per manca de comandament. Curiós.

Això sí, tot va bé. El pla 20-25 segueix el seu curs, caurà com una espasa de Damocles. La veritat absoluta. No hi ha camí alternatiu, ni desviament, ni modificació que hi càpiga. El camí està escrit, sense els bombers. Igual que l'època de l'absolutisme: tot per al pobre però sense el poble. A final d'any hi hauria d'haver un Acord de Conveni laboral nou i un Pla de Carrera, tranquils que hi seran, els que ells vulguin, ela que ells dictin. Ja els tenen redactats. Només cal esperar a que es publiquin al DOGC del proper desembre.

Doncs això, visca Sant Fermín, o era Joan?