dilluns, 29 d’abril del 2019

Ja tenim camions, realment tot funciona?

Aquesta setmana ha sortit finalment ha sortit publicada la licitació dels 892 camions de bombers que portàvem gairebé un any escoltant pels de les promeses eternes... (i els diaris en van plens).

No s'han comprat!, No s'ha decidit res! No s'ha arreglat encara el problema de manca de vehicles, reparacions, i envelliment de la flota bomberil. Però ja tenim al sr Conseller content i orgullós d'haver comprat 92 camions de bombers.

En realitat tots els problemes de Can Bombers estan sol·lucionats. Si oi?. Els parcs estan plens de bombers, els serveis segueixen solventant-se (igual com s'ha fet sempre) i ho seguim fent amb una sabata i una espardenya. Els relleus del proper estiu els farem amb vehicles dels Mossos d'Esquadra en la seva coneguda funció de "taxistes dels bombers" (ja m'han portat a uns quant incendis), el material sanitari, de cures i de rescat segueixen brillant per la seva absència (n'hi ha, però cada dia tenim més coses caducades o pendent de canvi per envelliment o reparació).
La Sala de Regió Centre segueix incumplint un grapat de Normes Tècniques de Seguretat Laboral i punts del Codi Tècnic de la Construcció
Els parcs segueixen pendents d'obres de reparació i de reconstrucció. No han sortit les licitacions d'obra, i no sortiran encara fins passats alguns mesos, perquè el pressupost no hi és, ni la signatura d'aquells qui realment tenen la clau de la caixa dels diners i la paperassa.

Tenim els parcs de bombers oberts. Iuju!!!! Però a base de tenir fins a 16 bombers fent hores extraordinàries (La RELL divendres passat), això son 384h extraordinàries en un sol dia en una única regió, quantes hores eren per TOT CATALUNYA?????!!!!! No m'atreveixo a traduir-ho a diners, em falten zeros.
Doncs aquesta és la realitat d'avui a Can Bombers. Hem "encomanat" a les empreses un pressupost per a construir 86 camions de bombers, ara falta que algú s'hi presenti, que amb les condicions que ens presentin la casa els vulgui construir i finalment l'empresa guanyadora els haurà de construir.... això són pel cap baix 15 mesos. Fins passada la Campanya Forestal de 2020 no tindrem tots els camions als parcs, així que de moment ens haurem de menjar els BFP amb la seva cisterna transversal un parell d'estius més. En el millor dels casos potser en podrem "tastar" algun just a inici de la CF de l'any que ve, i serà el moment on comprovarem que, com sempre, han posat el material més pesant (que és el que s'utilitza menys) a les zones altes i el material fàcil a la part de baix. Potser té una petila lògica, però el tenir material pesat a treure de la part de darrera d'un armari, de la part alta d'un camió i trobar que no hi ha escales ni agafadors fa que la part de l'Ergonomia sigui una assignatura pendent de la casa.
Evidentment la previsió dels 150 bombers d'aquest any, la dels 250 que sortirà properament i les convocatòries de caporal, sergent i oficial fa que en un parell d'anys comencen a tenir personal als parcs, que serà insuficient, mentre se'ns jubilaran 200 bombers, que sumats als més de 1000 que ja ens falten haurem d'esperar a tenir les coses més fàcils per regularitzar els torns. Una cosa queda clara, que a la RELL la manca de bombers no l'arreglarem en un parell d'anys, per a fer-ho haurien d'entrar aquestes dues promocions integrament a la nostra regió, i n'hi ha 6 més esperant els nous bombers.

Apa, celebrem que ja tenim camions nous i tots els parcs oberts. Però que la felicitat no us deixi dormir, les coses segueixen estan igual que ahir, bé, pitjor, els camions tenen un dia més, i els edificis i els personal també.