dilluns, 3 de setembre del 2018

el titella del Cos de Bombers

Que n'és de dur. Porto 8 anys escrivint aquest bloc. Des d'agost de 2010 tinc publicats més de 400 posts, gairebé a 1 per setmana, i tot i així ben poques coses han canviat, vaja i si han canviat han anat a pitjor.

He revisat alguns dels primers posts i la veritat és que el desencís és important. El mateixos problemes o pitjors amb el parc de Lleida (manca de personal, manca de comandaments, manca d'espai, manca d'un manteniment continuat i efectiu....), els vehicles que varen arribar a l'última tongada (2010) poc a poc ens els hem anat fent a la nostra mida, tot i que els problemes d'estabilitat, pes i maniobrabilitat segueixen sent-hi. A veure si en 4 ò 5 anys ens arriba algun vehicle nou! Però hem seguit perdent en material. 
Al 2013 (foto) els pixadors de Lleida ja anaven malament, avui segueixen igual
De tots és sabuda la problemàtica que hi va haver amb les màscares, que varen començar a petar totes (per antiguitat, per us, etc.) i que ha calgut renovar a tota pressa i això ha comportat problemes amb els ancoratges als casc, i ara cal anar molt amb compte per evitar que a mig servei se't caigui i empassar-te tot de fum. Després ha vingut el manteniment de les espatlleres, que ha deixat als parcs amb la meitat d'equips d'aire i anem com podem. També mantenim alguns vehicles sense cinturó de seguretat (vehicles d'emergència que van sortejant cotxes constantment) i que no es poden substituir perquè ja sabem que a casa nostra comprar 20 camions és una qüestió d'estat i son un mínim de dos anys... però aquests dos anys encara no els hem començat a comptar! Equips d'escarceració, que tenen el dipòsit de líquid hidràulic petit i que cal reomplir a mig servei si vols posar-hi eines grans... (i després has de recollir, estirar, guardar el líquid sobrant, abans que vessi). I així mil i un problemes que tenim enquistats al cos de Bombers de la Generalitat.
Fa uns dies, com a resposta a l'anterior post, algú em deia que després del parc de Lleida es van renovar alguns parcs més, i també varen ser obres faraòniques, costoses o mal executades... i així seguirem, perquè si en 8 anys de bloc seguim amb els problemes que son "baratus" d'arreglar, què passarà amb els problemes cars? Doncs que ningú hi posarà mà. L'experiència i la història recent de la casa així m'ho fan preveure.
Problemes d'infraestructura múltiples al vell parc de Tarragona
I això em fa pensar que ja no és una qüestió de diners (que no n'hi ha hagut), ni la solució ve per a que ens aboquin una carretada de diners als pressupostos del Cos de Bombers de la Generalitat (que s'hi han d'abocar), sinó que cal canviar i modificar moltes rutines, protocols i persones que han i segueixen portant molts dels fils que maneguen aquest titella que que som el Cos de Bombers.
Hem canviat el guionista, també al que planifica tota la trama, però els que mouen els fils no han canviat i el que és pitjor, la marioneta segueix amb un braç trencat, l'altra colze té l'articulació sense greixar i les cames rígides. Si a més el vestit li cau a trossos podem dir que l'espectacle, encara que ens el venguin com a que s'està renovant és amb el mateix titella de sempre. Un titella vell i que en qualsevol moment es trencarà. I llavors tots plorarem.