dilluns, 2 de gener del 2017

2017 any de què?

Recordarem el 2017? Doncs ho haurem d'analitzar d'aquí a un any, però de moment les expectatives que tots en tenim son ben fluixes.
Sembla ja confirmat que a primer de febrer comença una nova edició del curs bàsic per la nova promoció. I si ens ho imaginem podeu preveure que de cara a l'estiu començaran a fer guàrdies de pràctiques, segurament de 12h, de dia. I s'incorporaran, a la tardor? Però 125 bombers  per 70 parcs sembla una broma. Amb la majoria de parcs que ens manca de un o dos per torn i la provisió a dos anys de jubilacions, el panorama que tenim per davant aquest 2017 és molt decebedor.

Per altra banda és bastant probable que abans de la Setmana Santa ens arribin els nous equips d'intervenció. Així que tindrem novament campanya mediàtica: "La Genialitat s'ha gastat no sabem quina burrada de diners en equipar als bombers". Però no diran quants d'aquests es quedaran per estrenar, ni quants equips dels actuals es retiraran sense "estrenar" (que n'hi ha uns quants).
També fa dies que s'escolta pel boca a boca algo que clama al cel des del primer dia. Posaran el nom "bombers" a la jaqueta forestal! Sembla que per l'anterior gestor (no se'l pot anomenar de cap altra manera sense faltar-li al respecte) no calia, que costava diners. I després tothom porta el seu logo i la seva denominació menys nosaltres. Si clar, després qui apaga els incendis son tots menys els bombers.

Jo m'he fet una petita expectativa particular, que és la d'anar periòdicament al parc, això que el tinc a 20km de casa. Aprofitaré tardes tontes a Lleida, que per qüestions familiars en tinc, per passar-me pel gimnàs del parc, fer alguna hora del te (encara que l'hagi de preparar jo) i fer algunes conyes amb els companys. Segurament algun dia hi baixaré a dinar, ja que és el que la resta de companys que també estan de baixa fan de tant en tant. Farem veure que hi ha el torn al complert.
I de moment esperar, esperar a que plogui i nevi per la muntanya. El Pirineu està fet un desastre. Sec com mai. Fa alguns dies en que hi ha incendis de muntanya pràcticament cada dia. La diferència d'avui a la de fa uns pocs anys és que la neu els impedia progressar per sobre, i només sortien a vaure la llum quan hi havia alguna clapa sense. No eren gaire problemàtics. Son els típics incendis d'hivern del nostre Pirineu, però si no hi ha neu (i n'hi ha poca) i també sequera acumulada, un altra 8 de març com el del 2012 s'acosta irremediablement,
Així que esperem que algú hagi desitjat que pel 2017 a més d'aprendre Anglès, perdre pes, ser bons i fer aquell viatge que no fem mai, la meitat de bombers haguem desitjat una mica de pluja, res un dia a la setmana és suficient per aquest Pirineu que tant el necessita.

Apa gent, feliç 2017 i pluja.